Dropbox betalen met iDEAL

Meer opslag nodig voor uw Dropbox account maar heeft u geen creditcard? In dit artikel gaan we kijken hoe Dropbox betalen met iDEAL werkt.

We verklappen meteen alvast het goede nieuws: Dropbox ondersteunt iDEAL als officiële betaalmethode, dus in de meeste gevallen kunt u direct aan de slag.

Zo werkt Dropbox betalen met iDEAL

Nederlandse gebruikers kunnen Dropbox betalen met iDEAL. Ga hiervoor als volgt te werkt:

 • Klik op het Dropbox icoontje rechtsonder in uw scherm (1) en klik vervolgens op het tandwieltje (2) (of klik op ‘Upgraden’ rechts onderin): Dropbox betalen zonder creditcard
 • Klik vervolgens op ‘Meer opslagruimte ontvangen’
 • U wordt nu naar de Dropbox website gestuurd
 • Klik op ‘Upgrade your Dropbox’

U komt nu op het betaalscherm terecht. Hier kunt u kiezen voor maandelijks of jaarlijks betalen en u kunt kiezen op welke wijze u Dropbox wilt betalen.

Nederlandse gebruikers hebben de keuze uit de volgende betaalmethoden om Dropbox te betalen:

 • iDEAL
 • Automatische incasso
 • Creditcard
 • PayPal

Maak u keuze en klik op ‘Buy now’.

Help, iDEAL staat niet tussen de betaalopties

In sommige gevallen kan het zijn dat u iDEAL of automatisch incasso niet tussen de betaalmogelijkheden ziet staan. Ziet u iDEAL niet als optie staan bij het kiezen van een betaalmethode? Ga dan als volgt te werk.

 • Zorg dat u inlogt vanaf een Nederlands ip-adres, Dropbox betalen met iDEAL of via automatische incasso is alleen beschikbaar voor Nederlandse gebruikers.
 • Zet uw Dropbox account in de instellingen op Nederlands
 • Lukt dit niet, of kunt u alsnog niet via iDEAL betalen neem dan contact op met de Dropbox klantenservice: https://www.dropbox.com/support

Dropbox betalen zonder creditcard, de overige mogelijkheden

Naast Dropbox betalen met iDEAL of automatische incasso heeft u nog de keuze uit de volgende betaalopties als u Dropbox wilt betalen zonder creditcard.

Dropbox betalen met PayPal

Heeft u een PayPal account, dan kunt u deze gebruiken om extra opslagruimte te kopen in Dropbox. Geld op uw PayPal-rekening zetten kan onder meer via iDEAL of automatische incasso.

Dropbox betalen met een prepaid creditcard

Heeft u vaker een creditcard nodig, dan kunt u overwegen om een prepaid creditcard aan te schaffen. U kunt deze kaart gebruiken zoals een creditcard, met het verschil dat u er vooraf zelf geld op zet.

Iedereen kan een prepaid creditcard aanvragen ongeacht inkomen of BKR-status.

Dropbox betalen met een charge card

Naast de prepaid creditcard is een charge card ook een aantrekkelijk alternatief voor de reguliere creditcard. Met een charge card kunt u betalen zoals met een creditcard, maar u loopt niet het risico op een oplopende schuld omdat het openstaande bedrag elke maand wordt afgeschreven van uw bankrekening.

Met een charge card kunt u bovendien gebruik maken van handige extra’s zoals verzekeringen en andere extra’s.

In Nederland is de American Express charge card verkrijgbaar.