Geld overmaken naar een creditcard: dit zijn 3 gangbare manieren (+ handleiding per kaart)

Geld overmaken naar een creditcard, hoe werkt dat? Het korte antwoord is: dat ligt eraan welke kaart u heeft. De manier waarop geld storten op een creditcard werkt verschilt namelijk van kaart tot kaart.

In dit artikel gaan we kijken op welke verschillende manieren u geld op een creditcard storten kunt.

Er zijn grofweg 3 manieren waarop dit kan: via overboeking, via iDEAL of contant.

Eerst zullen we kijken naar de manieren die gebruikelijk zijn bij creditcards, vervolgens zullen we ingaan op de wijze waarop dit bij prepaid creditcards gebeurt.

Dit zijn de manieren waarop u geld kunt overmaken naar uw creditcard (per aanbieder)

Hoe geld overmaken naar een creditcard werkt verschilt per kaart. Hieronder een overzicht voor de meest gebruikte creditcards in Nederland.

Veeg de tabel naar links of rechts.Veeg onderstaande tabel naar links of rechts om alle informatie te zien.
CreditcardOmschrijvingMeer info
ABN Amro CreditcardGeld overmaken naar een creditcard van ABN Amro kan via de Creditcard Online omgeving of door het bedrag over te boeken naar een bankrekening.Handleiding
American ExpressU kunt geld storten op uw AMEX card door dit over te maken naar een bankrekeningnummer onder vermelding van uw kaartnummer. Kijk in de handleiding onder het kopje “Hoe betaal ik handmatig de maandafrekening?”Handleiding
ANWB CreditcardGeld overmaken naar de ANWB Creditcard kan door dit over te boeken naar een bankrekeningnummer onder vermelding van uw klantnummer.Handleiding
Bijenkorf CardExtra aflossen bij de Bijenkorf Card kan via iDEAL, vanuit de app of door geld over te maken naar een bankrekening.Handleiding
ING BankBij een creditcard van ING kunt u extra geld storten op uw creditcard door een bedrag over te boeken naar een speciaal bankrekeningnummer onder vermelding van het nummer van uw kaart, of vanuit uw bankieren app.Handleiding
ICS CardsHeeft u een MasterCard of VISA die is uitgegeven door ICS Cards, dan kunt u geld overboeken naar een bankrekeningnummer of vanuit uw account een betaling doen via iDEAL.Handleiding
Rabobank CreditcardGeld storten op uw Rabobank creditcard om limiet vrij te maken kan door dit over te boeken naar het rekeningnummer op uw afschrift.Handleiding
Regiobank CreditcardTussentijds aflossen op uw Regiobank creditcard kan via de app of Mijn ICS.Handleiding
SNS Bank CreditcardExtra geld storten op uw SNS Bank Creditcard kan via de SNS app of door geld over te maken naar een rekeningnummer.Handleiding
QanderHeeft u een VISA Card die is uitgeven door Qander dan kunt u geld op uw kaart storten door dit over te maken naar een bankrekeningnummer.Handleiding

Contant geld storten op uw creditcard

Als u kunt bijstorten via een bankrekening, dan kunt u ook contant geld overmaken naar uw creditcard. Dit kan via een geldkantoor zoals Western Union, MoneyGram of GWK Travelex. Hier kunt u opdracht geven om uw cash geld naar het rekeningnummer van uw kaart te sturen.

Let op: Sommige kaarten accepteren dit niet, dus neem voordat u dit doet even contact op met de helpdesk van uw kaart om te vragen of u op deze wijze geld kunt storten.

Wanneer is geld overmaken naar een creditcard nodig?

Bij een reguliere creditcard hoeft u in de meeste gevallen geen geld over te maken. Tijdens het aanvragen van een creditcard kunt u aangeven op welke wijze u wilt betalen:

  • maandelijks een deel afbetalen
  • of het volledige openstaande bedrag in een keer.

Vervolgens wordt dit bedrag maandelijks via incasso automatisch van uw bankrekening afgeschreven.

Toch kan het soms handig zijn om geld over te maken naar uw creditcard, bijvoorbeeld wanneer uw kredietlimiet is bereikt en u toch nog een aankoop met uw creditcard wilt doen, of om uw bestedingslimiet tijdelijk te verhogen.

Let op: Geld overmaken naar een creditcard die op naam staat van iemand anders is meestal niet mogelijk.

Geld overmaken naar een prepaid creditcard

Bij een prepaid creditcard is geld storten in tegenstelling tot een reguliere creditcard een essentieel onderdeel van het gebruik van uw kaart. Als u geen geld op uw prepaid creditcard stort dan kunt u er niets mee kopen.

Ook hier verschilt het per kaart welke opwaardeermethode er wordt ondersteund. Geld overmaken naar een prepaid creditcard kan op een of meerdere van de volgende manieren:

Overboeken

U kunt geld overboeken vanaf uw bankrekening naar het IBAN nummer van uw prepaid creditcard, of het algemene nummer van de uitgever van uw kaart. Overboeken duurt meestal één of twee werkdagen.

Bij sommige prepaid creditcards zoals bijvoorbeeld Viabuy kunt u ook geld van creditcard naar creditcard overboeken.

iDEAL

Geld overmaken naar een creditcard via iDEAL is een andere bij prepaid creditcards veelgebruikte methode. Vanuit het account van uw prepaid creditcard kiest u een bedrag dat u op uw kaart wilt zetten en betaalt dit met iDEAL.

Geld storten op een prepaid creditcard via iDEAL is de snelste methode, het geld is vrijwel direct bijgeschreven op uw kaart.

Contant

Als uw prepaid creditcard over een iBAN beschikt of de mogelijkheid tot opwaarderen via overboeking biedt dan kunt u net als bij de reguliere creditcard cash geld op uw kaart storten.

Dit doet u bij een geldkantoor (zoals Western Union of MoneyGram) dat het contante geld voor u naar het IBAN van uw kaart overboekt.

Dit zijn de manieren waarop u geld kunt overmaken naar uw prepaid creditcard (per aanbieder)

In de tabel hieronder ziet u per prepaid creditcard welke opwaardeermethoden ondersteund worden:

Veeg de tabel naar links of rechts.Veeg onderstaande tabel naar links of rechts om alle informatie te zien.
ICS CardsViaBuyMoney2Go CardGWK Cash Passport
iDEALJaJaJaNee
OverboekingJaJaNeeJa
Contant/PINNeeJaNeeJa

Bij geld overmaken naar een prepaid creditcard worden kosten in rekening gebracht. Hoeveel dit is verschilt per kaart.

Bekijk voor een overzicht van de kosten en mogelijkheden van de verschillende prepaid kaarten het overzicht met prepaid creditcards.