Met spoed creditcard aanvragen

Het komt regelmatig voor dat er spoed bij de creditcard aanvraag in het spel is. Denk bijvoorbeeld aan een aankoop die alleen met creditcard betaald kan worden. Of om bijvoorbeeld tijdens de vakantie toch een auto te kunnen huren.

Dit kunt u doen als u met spoed een creditcard nodig heeft:

  1. Ga voor een prepaid creditcard
  2. Neem contact op met de creditcardmaatschappij met het verzoek voor een spoedaanvraag

Snel een prepaid creditcard aanvragen

Een prepaid creditcard kan sneller worden aangevraagd dan een reguliere creditcard omdat er geen controle hoeft plaats te vinden van uw financiële situatie.

Hierdoor is de aanvraag doorgaans binnen enkele minuten afgerond en hoeft u alleen te wachten totdat de card wordt thuisgestuurd.

Kiest u voor een prepaid kaart inclusief virtuele creditcard, dan is de kaart direct te gebruiken na aanschaf. Maar wel alleen voor online betalingen.

Zo vraagt u met spoed een prepaid creditcard aan

U kunt een prepaid creditcard binnen enkele minuten online aanvragen:

  1. Kies een van de beschikbare prepaid creditcards.
  2. Doorloop de aanvraag procedure via internet.
  3. Na aanvraag van uw (virtuele) kaart zet u saldo op de kredietkaart via iDEAL of overboeking.

Snel een creditcard voor vakantie

Heeft u voor de vakantie snel een creditcard nodig om een auto te huren? Niet alle prepaid creditcards zijn hiervoor geschikt. Kies voor een kaart die expliciet op hun website vermeldt dat autohuur mogelijk is, bijvoorbeeld de ICS GO Card of de bunq Mastercard.

Hoe lang duurt het aanvragen van een creditcard?

Kiest u voor een normale creditcard (dus niet prepaid), dan verschilt het per kaart hoe lang de aanvraag duurt. Maar houd rekening met 1 á 2 weken levertijd.

Deze tijd is nodig omdat uw kredietwaardigheid moet worden gecontroleerd, alsook de status van uw eventuele BKR-registratie.

Spoedaanvraag indienen

U kunt contact opnemen met de klantenservice van de creditcardmaatschappij waar u de kaart wilt aanvragen, met het verzoek of in uw situatie een spoedaanvraag mogelijk is.

In sommige gevallen kan de kaart sneller worden geleverd, maar houd nog wel rekening met enkele werkdagen levertijd.

Een virtuele prepaid creditcard is binnen enkele minuten beschikbaar.

Doe de aanvraag op tijd

Het moge duidelijk zijn, als u weet dat u een creditcard nodig gaat hebben, stel het aanvragen dan niet uit tot het laatste moment.

Als u ruim van te voren bestelt kunt u kiezen uit alle beschikbare creditcards, niet alleen de kaarten die snel geleverd kunnen worden.

↺ Bijgewerkt: 30 maart 2022