Online creditcard, handig voor online betalen

Een online creditcard is een virtuele creditcard: een online creditcard bestaat alleen uit de betaalgegevens zoals kaartnummer, beveiligingscode en naam van de kaarthouder, maar zonder kaart.

Voordeel hiervan is dat u direct na het aanvragen met een online creditcard kunt betalen en dat de kosten laag zijn. Nadeel is dat de kaart alleen online te gebruiken is.

Hoe werkt een online creditcard?

Een online creditcard koopt u online. Na aanschaf krijgt u een account waarop u in kunt loggen om de kaart te beheren. Vanuit uw account kunt u geld op uw kaart zetten om er mee te betalen. Dit kan meestal via iDEAL of bankoverschrijving.

Online creditcards zijn doorgaans prepaid creditcards. Dit houdt in dat u geen krediet krijgt op uw kaart en dus nooit meer geld uit kunt geven dan u er op zet. Ook worden er hierom geen eisen gesteld aan uw inkomen of eventuele bkr-registratie.

Nadat u geld op uw kaart heeft gezet kunt u hier online mee betalen waar creditcards worden geaccepteerd. Dit werkt net als met een reguliere creditcard:

  • U kiest het type kaart: MasterCard of Visa
  • U vult het kaartnummer, de vervaldatum, de naam van de kaarthouder en de beveiligingscode in.
  • Vervolgens klikt u op betalen en wordt het bedrag van het tegoed van uw kaart afgeschreven.

Tijdelijke online creditcard

Sommige online creditcards zijn tijdelijke creditcards. Dit zijn kaarten waarop u meestal maar een klein bedrag kunt zetten (tot maximaal €150) en die u na gebruik niet weer op kunt laden. Dit type kaart kan handig zijn voor eenmalig gebruik of om bijvoorbeeld cadeau te geven.

Een voorbeeld hiervan was de kaart virtuele kaart van Getsby. Deze kaart is niet meer leverbaar.

Online creditcard voor permanent gebruik

Heeft u vaker een creditcard nodig om online te betalen, dan is een tijdelijk creditcard geen handige optie. U kunt dan beter kiezen voor een normale online creditcard zoals de Pay2d Virtual.

U kunt er echter ook voor kiezen om een prepaid creditcard te bestellen waarbij u ook een fysieke kaart krijgt. Hiermee kunt u namelijk zowel online als offline betalen, wat bijvoorbeeld handig is voor op reis.

Een prepaid card met een fysieke kaart heeft u binnen enkele werkdagen in huis en de kaart kost een paar euro per jaar meer dan een online creditcard. Een goede keuze is YourMastercard van ICS Cards, hierbij ontvangt u namelijk gratis aankoop- en aanvullende reisverzekeringen.

Online creditcard aanvragen

Bekijk het overzicht met prepaid creditcards om te zien welke kaarten (zowel online creditcards als fysieke prepaid creditcards) er beschikbaar zijn: