Pay2d review: De prepaid creditcard van Visa

pay2d cardPay2d is de nieuwe prepaid creditcard van Visa. U kunt de kaart kopen in een winkel bij u in de buurt of online en hem gebruiken als een creditcard.

Omdat pay2d een prepaid kaart is kan iedereen hem kopen, ongeacht uw inkomen of een eventuele BKR-registratie. Handig voor die momenten dat u toch echt een keer een creditcard nodig heeft.

Voordelen van een pay2d card:

  • Betalen als met een creditcard
  • Geen BKR-toetsing
  • Geen inkomenseis
  • Direct kopen en gebruiken

Hoe werkt de pay2d card?

De pay2d card werkt als een gewone creditcard, met het grote verschil dat u geen krediet krijgt. Voordat u de kaart kunt gebruiken zet u er geld op via iDEAL, bankoverschrijving of een oplaadpunt. Zo kunt u nooit meer geld uitgeven dan u heeft, betaalt u geen rente en hoeft u geen ingewikkelde aanvraag te doorlopen.

Betalen kan op meer dan 24 miljoen punten wereldwijd waar Visa wordt geaccepteerd. Daarnaast beschikt de kaart over V-Pay. Met V-Pay kunt u pinnen in winkels, gewoon via de pin-automaat. Dit is een functie die een traditionele creditcard en de meeste andere prepaid creditcards niet hebben.

Pay2d Card kopen

De kaart is te koop in winkels (bijvoorbeeld bij Primera, Cigo en Tabaktief) maar ook online en u kunt kiezen uit drie varianten:

  • Virtual
  • Card
  • Personal card

Naast deze drie varianten zijn er ook nog weer verschillende versies per variant beschikbaar. We zullen de verschillen hieronder bespreken.

Pay2d Virtual

Als u kiest voor Virtual, dan krijgt u een virtuele creditcard. Dit betekent dat u alleen een nummer krijgt, zonder kaart. Met een pay2d Virtual card kunt u alleen online betalen.

Pay2d Virtual is handig wanneer u snel een creditcard voor online gebruik nodig heeft, u koop de kaart online met iDEAL en u kunt hem direct gebruiken.

Als u kiest voor een Virtual card dan betaalt u geen kosten voor de kaart (€10), zoals bij de andere varianten wel het geval is. De gebruikskosten gelden uiteraard wel voor de Virtual kaart.

Pay2d Card

Als u kiest voor de pay2d Card dan ontvangt u een pas waarmee u ook offline kunt betalen. Bijvoorbeeld handig om mee te nemen op vakantie.

Pay2d Personal Card

De personal card is de uitgebreide versie van de pay2d Card. Op de personal card staat uw naam en u kunt meer saldo op uw kaart zetten. Deze versie komt het meest overeen met een reguliere creditcard.

Basic, Plus of Pro

Binnen de varianten Virtual, Card of Personal Card zijn ook nog weer verschillende opties verkrijgbaar.

De Card is verkijgbaar in Basic, Plus of Pro. Virtual en Personal Card zijn verkijgbaar als Plus of Pro.

VirtualCardPersonal Card
Basic  + 
Plus + + +
Pro + + +

Het grootste verschil tussen Basic, Plus en Pro zijn de limieten op de kaart. Op de Basic versie van de kaart kan éénmalig maximaal € 150 worden opgeladen. Wilt u de Basic card hierna blijven gebruiken dan moet u opwaarderen naar Plus of Pro. Dit kan kosteloos vanuit uw account.

Een Basic Card is een jaar geldig, de Plus en Pro kaarten zijn 4 jaar (plastic) of 5 jaar (virtueel) geldig.

Limieten

De verschillende varianten van de pay2d kaart komen met verschillende gebruikslimieten. Als u de kaart vaak gaat gebruiken of als u een dure aanschaf wilt doen dan is een hoge limiet wenselijk. Hieronder ziet u een overzicht van de verschillende limieten per kaart:

VirtualCardPersonal Card
Basic€ 150, eenmalig
Plus€ 1000 per maand (iDEAL / Bankoverschrijving)
€ 500 per maand (Contant)
€ 1000 per maand (iDEAL / Bankoverschrijving)
€ 500 per maand (Contant)
€ 1000 per maand (iDEAL / Bankoverschrijving)
€ 500 per maand (Contant)
Pro€ 10.000 per maand (iDEAL / Bankoverschrijving)
€ 500 per maand (Contant)
€ 10.000 per maand (iDEAL / Bankoverschrijving)
€ 500 per maand (Contant)
€ 10.000 per maand (iDEAL / Bankoverschrijving)
€ 500 per maand (Contant)

Kosten pay2d card

Aan het gebruik van de pay2d kaart zijn kosten verbonden. We zetten de belangrijkste kosten hier voor u op een rij, bekijk voordat u over gaat tot aanschaf altijd het volledige en meest actuele overzicht van de kosten op de site van pay2d.

Kosten
Aanschaf kaart:€ 10 /
Gratis bij virtuele kaart.
Opwaarderen saldo:iDEAL / contant: € 2
Bankoverschrijving: € 1
Betalingen:gratis
Betalingen in vreemde valuta:2.75%

Meer informatie of bestellen?

Wilt u meer weten over de pay2d card kijk of er een bestellen? Kijk dan op de pay2d website of doe de keuzehulp om de versie te kiezen die bij u past.

Liever eerst meer informatie over de verschillende beschikbare prepaid creditcards? Kijk dan hier: