paysafecard

paysafecardDe paysafecard is een prepaid-middel om ook zonder creditcard eenvoudig en vooral veilig en anoniem online te betalen. U koopt online of in een winkel bij u in de buurt een paysafecard code en hiermee kunt u vervolgens betalen op een website waar paysafecard geaccepteerd wordt. U kunt de paysafecard inmiddels bij duizenden websites gebruiken, van online games tot webhosting, dating of telefonie.

Zo kunt u met de paysafecard betalen:

  1. Maak een gratis account aan.
  2. Koop met iDEAL in de online shop van paysafecard of bij een winkel bij u in de buurt tegoed
  3. Voeg de code die u krijgt bij uw tegoed toe aan uw account.
  4. Voer uw code in bij een website waar u met de paysafecard kunt betalen.

Stap 1 en 3 zijn optioneel, maar aan te raden zodat u een overzicht heeft van uw betalingen en u het tegoed van meerdere kaarten kunt combineren.

Een paysafecard kopen

Een paysafecard kopen is eenvoudig. Na een voorzichtige start in 2009 heeft het Oostenrijkse paysafecard inmiddels een groot aantal Nederlandse paysafecard verkooppunten. Zo kunt u de kaart kopen bij een aantal grote ketens waaronder de Hema, de Kijkshop, de Ako of bijvoorbeeld Primera.

Een paysafecard online kopen

Naast al deze offline winkels kunt u de paysafecard online kopen. In de eigen webwinkel van het bedrijf kunt u met iDeal betalen.

Ook kunt u online paysafecard kopen bij de verschillende beltegoed sites die Nederland rijk is, maar hier komt meestal nog een klein bedrag aan transactiekosten bovenop de prijs van de kaart. Deze beltegoed sites willen er tenslotte ook wat aan verdienen.

Het voordeligst kunt u dus de paysafecard online kopen bij paysafe zelf:

  • Ga naar de website van paysafe
  • Klik op “paysafecard kopen”…
  • …en kies “online shop”.

U wordt nu doorgestuurd naar wertkartenverkauf.com, als u vanuit Nederland de site bezoekt is de informatie in het Nederlands en kunt u de paysafecard online kopen met iDeal. U ontvangt de paysafecard code direct na betaling.

Betalen met uw paysafecard code

Om met uw paysafecard te betalen heeft u de 16-cijferige paysafecard code nodig. Deze code vult u in op de website waar u wilt betalen. Het bedrag van uw aankoop wordt nu van uw paysafecard afgeschreven. Is het te betalen bedrag groter dan het tegoed van een code, dan kunt u er meerdere gebruiken. U kunt maximaal 10 paysafecard codes gebruiken voor een transactie. Dit betekent dat u met paysafe niet meer dan €1000 kunt besteden.

Het aanmaken van een my paysafe account vereenvoudigt het combineren van verschillende codes. U voegt verschillende codes toe en betaalt vervolgens met (een deel van) het totaal door alleen uw persoonlijke gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen. Daarnaast heeft u met een my paysafe account meteen een overzicht van uw totale tegoed. Maar ook zonder zo’n account kunt u op de website van paysafe altijd uw tegoed op vragen door uw code in te vullen.

paysafecard Mastercard

Sinds kort is het ook mogelijk om met paysafecard tegoed offline te betalen. In samenwerking met MasterCard heeft paysafe een prepaid creditcard gelanceerd. De kaart werkt hetzelfde als een MasterCard creditcard en voldoet aan dezelfde veiligheidseisen. Gebruikers kunnen opladen met paysafecard tegoed en er vervolgens overal waar MasterCard geaccepteerd wordt mee betalen. Net als met een reguliere creditcard is het ook mogelijk om met deze paysafe creditcard contant geld op te nemen. (Let op, autohuur is bij veel autoverhuurders niet mogelijk met een prepaid creditcard.)

Iedereen kan vanaf 18 jaar een paysafe creditcard aanvragen. Na registratie voor my paysafe en het upgraden daarvan naar “unlimited” kunt u de kaart online bestellen. Deze ontvangt u vervolgens binnen 5 tot 10 werkdagen via de post.

Met de paysafecard Mastercard is het ook mogelijk om geld op uw PayPal account te zetten. Koppel de paysafecard Mastercard in uw PayPal account als creditcard onder de betaalmiddelen. Zo kunt u simpel geld van paysafecard naar PayPal overboeken.

Wat kost het gebruik van paysafe?

U betaalt niets extra voor het gebruik van paysafe codes die u in een winkel of op de site van het bedrijf zelf koopt. Gebruikt u het tegoed niet binnen 12 maanden na aanschaf dan wordt er daarna maandelijks €2 voor inactief tegoed in rekening gebracht. Wilt u dit voorkomen dan kunt u een terugbetalingsverzoek indienen. Ook hieraan kunnen echter kosten verbonden zijn.

Benieuwd naar betalen met de paysafecard? Neem een kijkje op hun website.