N26 review: gratis debit card met slimme bankrekening

4.5
4,5 rating
4.5 van 5 sterren (gebaseerd op 6 reviews)
Zeer goed67%
Goed17%
Gemiddeld16%
Slecht0%
Zeer slecht0%
In de wereld van de financiële startups (de zogenaamde FinTech’s) gebeuren mooie dingen: commissies verdwijnen, alles is mobiel te beheren en er wordt gestrooid met bijna of geheel gratis betaalkaarten.

Inderdaad, het betalen van eenmalige of periodieke kosten is niet langer nodig als u een alternatief voor de traditionele creditcard zoekt.

N26 is zo’n start-up. Dit is een Duitse online bank die cliënten in vrijwel heel Europa heeft.

Bij N26 vraagt u een gratis MasterCard debit card aan waarmee u wereldwijd betaalt. En u krijgt er gratis een slimme bankrekening bij.

De kaart heeft enkele extra’s, waaronder een (Duitse) IBAN bankrekening, een aankoopverzekering en een app die prachtige statistieken van uw betaalgedrag bijhoudt.

Hoe werkt de N26 MasterCard?

U opent een N26 account binnen 8 minuten online. Daarna krijgt u de kaart binnen enkele dagen thuisgestuurd.

De MasterCard debit card van N26 is gratis, eveneens als de IBAN bankrekening die bij de kaart hoort. Zaken als uw saldo bekijken en uw kaartinstellingen wijzigen doet u online via de browser of met de mobiele app.

Geld op uw kaart zetten doet u door een bedrag over te boeken naar het bankrekeningnummer dat u bij uw kaart krijgt. Dit is wel een internationale overboeking, want N26 is in Duitsland gevestigd. De verwerkingstijd is in de meeste gevallen 1 werkdag.

De debit card van N26 stelt u in staat om (vrijwel) overal te betalen waar het Mastercard-logo wordt gevoerd. Dat kunnen restaurants zijn, luchtvaartmaatschappijen, hotels, en ga zo maar door.

Mogelijkheid tot Maestro-betalingen

N26 Maestro
Nederlandse klanten kunnen een pas met het Maestro logo bestellen.

Als u in een Nederlandse winkel met een pinpas betaalt, gebeurt dat hoogstwaarschijnlijk via het Maestro-netwerk. De gemiddelde winkelier accepteert namelijk geen creditcards, of debit cards die gebruik maken van het MasterCard of VISA netwerk.

N26 biedt daarvoor een oplossing: een debit card met zowel het MasterCard als het Maestro-logo. Deze pas is als Nederlandse betaalpas (contactless) te gebruiken maar ook op plaatsen waar een creditcard van MasterCard wordt geaccepteerd.

Als gebruiker merkt u het verschil niet. In Nederlandse winkels met het Maestro-logo kiest de kaart namelijk automatisch voor de Maestro-betaling. En of u nu met de debit card of met de Maestro-functie betaalt, uw pincode is hetzelfde. De enige voorwaarde om een N26-pas met Maestro te ontvangen, is dat u uw rekening met minstens € 100,– oplaadt.

U kunt een gratis kaart met het Maestro logo bestellen vanuit uw account:

 • Ga naar My account
 • Ga naar Card settings
 • Swipe naar links totdat u een kaart met het Maestro logo ziet
 • Kies Order.

Kosten

N26 Card

De ‘basiskaart’ van N26 is gratis, zonder eenmalige of terugkerende kosten. Uw saldo opladen en betalen in Euro gebeurt zonder commissie. U mag maximaal 5 maal per maand uit een geldautomaat in de EU geld pinnen; daarna betaalt u € 2,– commissie per opname. Geld opnemen in andere valuta dan euro’s kost 1,7% van het bedrag.

Kosten
Kosten kaart Gratis
Opwaarderen: overschrijving Gratis
Opwaarderen: iDEAL N.v.t.
Betaling in EUR Gratis
Betaling in andere valuta dan EUR 1.7%
Geld opnemen bij pinautomaat 5 x per maand gratis, daarna € 2,- per keer.
Check voor het bestellen altijd de meest actuele tarieven op de website van N26.

Behalve een gratis debit card, heeft N26 ook betaalde kaarten. Die werken net zo als de gratis kaart, maar bieden enkele extra’s.

N26 You

N26 You

 

Zo is er de N26 You, die € 9,90 per maand kost. Bij deze debit card zit ook een reisverzekering en een jaar extra garantie op sommige aankopen. U betaalt geen commissie voor geld pinnen in een andere valuta.

N26 Metal

N26 Metal

 

De N26 Metal biedt dezelfde voordelen als de N26 You, maar voegt daar nog enkele pluspunten aan toe. Voor € 16,90 per maand krijgt u ook nog eens een persoonlijke assistent die bijvoorbeeld restaurant-reserveringen voor u kan maken of taxi-ritten regelt.

Online of via de app

In tegenstelling tot sommige andere online banken, zoals Revolut of Monese, kunt u bij N26 wél in een webomgeving uw bankzaken regelen.

N26 Web app

Dat betekent dat u niet van uw mobiele telefoon afhankelijk bent, maar ook gewoon in uw webbrowser uw debit card beheert of uw transacties bekijkt. Handig als u even niet de mobiele telefoon kunt gebruiken.

Functies en extra’s

Zoals gezegd biedt N26 een Mastercard debit card met daaraan gekoppeld een Duitse bankrekening. Maar daar blijft het niet bij, want via de website of de mobiele app krijgt u toegang tot allerlei handige functies.

Zo is het mogelijk om dagelijkse of maandelijkse betaallimieten in te stellen. Ook kunt u via de app de pincode onmiddellijk veranderen. Andere handige functies zijn het (tijdelijk) blokkeren van online betalingen of betalingen in het buitenland. En bent u de pas even kwijt, dan blokkeert u hem meteen via de mobiele app.

N26 Account
Enkele functies van de N26 bankrekening en betaalkaart uitgelicht.

Van elke binnenkomende transactie, van iedere betaling en elke geldopname ontvangt u een push-notificatie te ontvangen. In winkels staat die notificatie vaak al op het scherm van uw smartphone voordat het pinapparaat het bonnetje print.

Omdat er een volwaardige bankrekening met IBAN-nummer bij zit, is het verleidelijk om N26 steeds meer als uw primaire bank te gaan gebruiken. En wanneer u dat doet, ziet u dat N26 automatisch uw uitgaven categoriseert. Zo ziet u precies waar uw geld naartoe gaat.

Voordelen van N26

 • Geen BKR-toetsing
 • Inclusief betaalrekening
 • U geeft nooit meer uit dan u hebt
 • Mobiele app en webomgeving
 • Razendsnel online aanmelden (8 minuten)
 • Gratis debit card van Mastercard
 • Push-notificaties van alle transacties
 • Commissie bij het aanbrengen van nieuwe cliënten
 • Tot 5 keer per maand gratis pinnen bij geldautomaten

Nadelen van N26

 • Met iDEAL uw saldo opwaarderen niet mogelijk
 • App, website en klantenservice in het Engels
 • Gekoppeld aan een Duitse bankrekening
 • Geen mogelijkheid tot cryptomunten kopen zoals bij Revolut

Alternatieven voor N26

We zeiden het al in de inleiding: de concurrentie tussen diverse financiële startups biedt de consument allerlei voordelen. N26 is namelijk niet de enige online bank met gratis betaalkaarten.

Andere banken die een combinatie van (vrijwel) gratis MasterCard debit card en bankrekening bieden, zijn Revolut, Monese en TransferWise.

Ook daarbij geldt dat u de bankzaken eenvoudig via de mobiele app regelt.

N26 prepaid creditcard aanvragen

Het aanmelden bij N26 is een hele belevenis. Niet omdat het moeilijk is –integendeel– maar omdat alles online gebeurt en in een kwestie van minuten.

Gebruik hiervoor de mobiele app of meld u aan via de website van N26.

Let op: als u de mobiele app gebruikt, dient u vroeg of laat wel via de computer in te loggen. N26 wil namelijk in een videogesprek uw hoofd én uw paspoort zien. Dat is dan voldoende om u als rechtmatige eigenaar van de bankrekening te beschouwen.

Reviews

Wat vinden anderen van deze kaart?

5,0 rating

Fijne app en handig voor internationaal betalen. Geen gedoe. Jammer dat je maar 5x gratis kan pinnen p. maand. Maar online geen last van.

Jan Hofman
3,0 rating

Kaart is goed en aammelden is simpel. Maar als je er mee wil betalen in Nederlandse supermarkten moet je ook de Maestro kaart aanvragen. Anders wordt je betaling aan de kassa geweigerd.

Dino van der Toorn
5,0 rating

Gewoon een goeie kaart.

Harm
4,0 rating

Heel blij met deze kaart. Gebruik hem voor online shoppen.

Jeffrey van Dijk
5,0 rating

Top kaart met alles wat je nodig hebt. Goeie service, snel antwoord.

Alex de Jong

Plaats een review

Wat vindt u van deze kaart?
Uw e-mailadres blijft privé.