N26 Business

N26 Business is de zakelijke rekening van de N26 Bank, speciaal voor ZZP’ers.

Bij een gratis N26 Business account is een Business Mastercard debit card inbegrepen. Dit maakt de zakelijke rekening van N26 aantrekkelijk voor zelfstandigen die goedkoop toegang willen hebben tot creditcard betalingen.

Voor wie is N26 Business geschikt?

N26 Business is bedoeld voor eenmanszaken of ZZP’ers. Is uw bedrijf een eigen rechtspersoon (dus bijvoorbeeld een BV) dan kunt u geen gebruik maken van deze zakelijke rekening.

Ook detailhandelaren zijn uitgesloten (vermoedelijk vanwege het grote aantal transacties waar dit soort bedrijven mee te maken hebben).

Voldoet u aan de bovenstaande voorwaarden, dan kan de zakelijke N26 rekening in drie scenario’s een aantrekkelijke betaaloplossing zijn:

  1. U bent op zoek naar een goedkoop betaalpakket voor uw bedrijf: Het Standard account is volledig gratis. Er zijn geen maandelijkse kosten en u betaalt niet voor transacties.
  2. U doet of ontvangt vaak betalingen in een andere valuta dan Euro. N26 rekent geen koersopslag voor vreemde valuta.
  3. U heeft een zakelijke creditcard nodig, maar uw bedrijf bestaat nog niet lang genoeg of u wilt hier niet onnodig veel voor betalen. De Business Mastercard van N26 is gratis, en omdat dit een debit (dus prepaid) kaart is, worden er geen voorwaarden voor de aanvraag gesteld.

Automatisch inzicht in uitgaven

Hoe werkt het?

N26 is een Duitse online bank, met klanten in heel Europa. De bank heeft geen filialen en werkt papierloos. Dit betekent dat u al uw bankzaken regelt via de N26 app of vanaf uw computer.

Een rekening openen gaat volledig online en duurt slechts ongeveer 8 minuten.

Nadat u de aanvraag heeft afgerond ontvangt u binnen enkele werkdagen de gratis Mastercard toegestuurd.

Zodra u geld op uw N26 Business rekening heeft gezet kunt wereldwijd online en offline betalen waar Mastercard wordt geaccepteerd.

Hoewel Nederlandse clienten ook een Maestro pas kunnen aanvragen, worden iDEAL betalingen helaas niet ondersteund.

N26 heeft een Duitse banklicentie en uw tegoeden zijn hiermee gedekt tot €100.000 onder het Europese depositogarantiestelsel.

Eigenschappen van de zakelijke N26 rekening

N26 Business heeft een aantal eigenschappen en functies die u bij traditionele zakelijke rekeningen niet tegenkomt.

  • Cashback op uw betalingen: Op alle betalingen die u met de N26 Business card doet ontvangt u 0,1% cashback. Dit wordt elke maand automatisch op uw rekening teruggestort.
  • Automatisch inzicht in uw betalingsverkeer: U ontvangt per maand een overzicht van uw inkomende en uitgaande transacties, door AI gecategoriseerd zodat u een duidelijk overzicht hebt van de cashflow van uw bedrijf.
  • Organiseer uw geld in Spaces: Spaces zijn een soort sub-rekeningen die u in kunt stellen. Hier kunt u handmatig of automatisch geld op sparen voor specifieke doelen, bijvoorbeeld de inkomstenbelasting. Zo heeft u altijd voldoende geld voor periodieke grote uitgaven.
  • Gratis rekening, gratis transacties en gratis wereldwijd betalen met de N26 Business kaart.
  • Ontvang realtime notificaties van alle transacties via de app op uw telefoon.
  • Ondersteuning voor Apple Pay en Google Pay.

Alternatieven

Bekijk hier het overzicht met vergelijkbare zakelijke prepaid creditcards.

↺ Bijgewerkt: 16 februari 2023