Neteller Card review | Ga je voor plastic of virtueel?

Neteller Net+ Card

De Neteller Card is een prepaid Mastercard waarmee wereldwijd betaald kan worden waar Mastercard creditcards worden geaccepteerd.

Neteller is een online wallet, vergelijkbaar met PayPal. De dienst is gevestigd in Engeland en kan gebruikt worden om online aankopen mee te doen of om geld naar andere gebruikers over te maken.

Daarnaast biedt de dienst haar gebruikers dus de mogelijkheid om een prepaid creditcard aan te vragen, de Neteller Net+ Card.

In deze review gaan we kijken hoe de kaart werkt en wat de voor- en nadelen zijn.

Pluspunten en minpunten

Pluspunten

  • Geen inkomenseis.
  • Virtuele kaart voor online betalingen gratis.
  • Handel in cryptovaluta vanuit het Neteller account.
  • Brede acceptatie bij online casino’s en goksites

Minpunten

  • Niet Nederlandstalig, alle communicatie en informatie is in het Engels.
  • De kaart is niet gratis oplaadbaar.

Hoe werkt de Neteller card?

Deze prepaid Mastercard is niet in de winkel te koop, u kunt hem enkel via de website van Neteller aanschaffen. Het duurt vervolgens een paar dagen voordat u de creditcard in huis heeft. (Als u kiest voor de virtual card dan duurt de aanvraag slechts enkele minuten, zie verderop in dit artikel.)

De aanvraagprocedure is simpel, u maakt een account aan en vraagt de kaart aan. Er vindt geen BKR toetsing plaats en u hoeft geen bewijs van inkomen te overleggen.

Omdat de Neteller card een prepaid creditcard is moet u de kaart na ontvangst eerst opwaarderen. U kunt uw Neteller card opwaarderen via de volgende opties:

Voor de meeste Nederlandse gebruikers zal iDEAL de makkelijkste en snelste manier zijn om geld op de Neteller card te zetten.

De kaart met PayPal opwaarderen is niet mogelijk. Wilt u saldo van uw PayPal account naar Neteller sturen dan kunt u het beste het saldo van uw PayPal rekening eerst naar uw bank sturen en vervolgens van uw bank naar Neteller.

Virtueel of plastic

De Neteller Mastercard is beschikbaar als virtuele creditcard of als plastic creditcard. Met de virtuele kaart kunt u alleen online betalen. Voordeel hiervan is dat de kaart na aanvraag direct te gebruiken is en u geen kosten voor het bestellen van de kaart hoeft te betalen.

De plastic Neteller card kost $10 en het duurt enkele dagen voordat u de kaart in huis heeft. Met de plastic kaart kunt u ook offline betalen.

Kosten

Aan het gebruik van de Neteller Card zijn kosten verbonden. De aanschaf van de kaart kost 10 USD. Geld storten op uw kaart via iDEAL of per overschrijving kost 2,5% van het bedrag.

Als u met uw kaart geld wilt opnemen bij een pinautomaat dan kost dit 1,75% van het op te nemen bedrag, maar betalingen online of in een winkel zijn gratis. Aan betalingen in een andere valuta zijn wel kosten verbonden, namelijk 3,99% van het transactie bedrag.

Kosten
Eenmalige aanschaf: $ 10
Jaarlijkse kosten: $ 10
Opwaarderen saldo: 2,5% (Bankoverschrijving / iDEAL)
Betalingen: gratis (euro) / 3,99% (andere valuta)
Contant geld opnemen bij een pinautomaat: 1,75%

Voor wie is de Neteller Mastercard geschikt?

Omdat de Neteller site niet beschikbaar is in het Nederlands is het aan te raden dat u het Engels machtig bent zodat u de gebruiksvoorwaarden en de handleiding begrijpt.

Verder kunt u de kaart alleen online aanvragen. Als dit alles geen probleem is dan kan de Net+ Card een handig betaalproduct zijn. De verbruikslimieten zijn hoog (hiervoor dient u uw identiteit wel te verifiëren in uw account), tot enkele duizenden Euro’s per dag en de kaart wordt op heel veel plaatsen zowel online als offline geaccepteerd.

Neteller ervaringen

Wat zeggen gebruikers over hun Neteller ervaringen?

Vroeger ook veel neteller gebruik voor online poker, werkt prima! Nooit klachten van gehad! – Chilliewilli88, 9lives.be

Neteller is een prima bedrijf heb er al tijden een creditcard en alles wordt zeer netjes en snel afgehandeld en goede support. – ohmoetdatzo, forum.fok.nl

Wel blijkt dat de beveiligingsmaatregelen behoorlijk streng zijn waardoor mensen die alleen over een prepaid telefoon beschikken zich bijvoorbeeld niet kunnen legitimeren in hun communicatie met de helpdesk. Ook valt hier en daar te lezen dat de mensen die op de helpdesk werken soms gebrekkig Engels spreken waardoor de communicatie moeizaam verloopt.

Betrouwbaarheid

Ja, Neteller is een legitiem bedrijf. Het bestaat al sinds 1999 en heeft een vergunning van de Centrale Bank van Ierland. Het moederbedrijf is Paysafe Payment Solutions Limited, wat u mogelijk kent van andere merken zoals Skrill of paysafecard.

Meer informatie of aanvragen

Voor meer informatie of om de Neteller Mastercard (Net+) aan te vragen kijkt u op de website.

Alternatieven

Met de komst van de FinTech startups zoals Bunq, N26 of Openbank zijn er moderne betaalkaarten op de markt gekomen die meer opties bieden dan de Net+ Card.

Wij raden u dan ook aan deze mee te nemen in uw afweging.

Klik hier om alle kaarten te vergelijken.

↺ Bijgewerkt: 14 juni 2021