Revolut review: GRATIS prepaid creditcard en slimme betaalrekening

Een van de zogenaamde fintechs die het hardst aan de weg timmert is Revolut. Deze startup heeft in de laatste jaren grote investeerders aan zich gebonden, waardoor het in staat is om snel nieuwe functies uit te rollen.

Maar laten we bij het begin beginnen: de gratis prepaid creditcard van Revolut. Buiten Nederland wordt zo’n pas een debitcard genoemd. De debitcard van Revolut is aangesloten bij het netwerk van Mastercard, wat betekent dat je op meer dan 50 miljoen plekken met dit pasje kunt betalen.

Ideaal dus voor wie naar het buitenland gaat en niet met een Nederlandse pinpas terecht kan in de winkels. Maar ook voor wie vliegtickets wil kopen, een rekening in een restaurant betaalt of online aankopen doet, komt zo’n MasterCard prepaid creditcard goed van pas.

Hoe werkt de Revolut card?

De Mastercard-pas van Revolut is een prepaid creditcard. Dat betekent dat je er eerst saldo op moet zetten. Meer dan het beschikbare saldo kunt u niet uitgeven.

Het voordeel daarvan is dat rood staan niet mogelijk is. Zo voorkomt u dat u een hoge rente betaalt over het uitstaande saldo. Ook worden er geen inkomenseisen gesteld en maakt een eventuele BKR-registratie niet uit.

Voor cliënten in Nederland bestaat er de optie om tevens een Maestro-kaart te krijgen. Die is zowel prepaid Mastercard-creditcard als Maestro-betaalpas. Veel winkeliers in de Benelux, Duitsland en Oostenrijk accepteren namelijk alleen betalingen met een bankpasje als die via het Maestro-netwerk gaan. Hoe dan ook, uw pincode voor de prepaid creditcard en de Maestro-pas is dezelfde en u merkt het verschil niet tussen de ene en de andere soort betaling.

Bekijk het promo filmpje waar Revolut zichzelf presenteert hier:

Kosten

De prepaid creditcard van Revolut is gratis. Wel dient u € 6,– aan verzendkosten te betalen. Uw saldo opladen en geld uit geldautomaten opnemen tot € 200,– per maand is ook gratis. Geld opnemen voorbij die maandelijkse € 200,– kost 2% van het gepinde bedrag.

Er bestaan ook kosten voor het omwisselen van valuta buiten markturen (0,5%), het uitvoeren van een turbo-overboeking (€ 6,–) of het aanvragen van een nieuwe prepaid creditcard (€ 6,–).

Kosten
Kosten kaart Gratis (Eenmalig €6 verzendkosten)
Opwaarderen: overschrijving Gratis
Opwaarderen: iDEAL N.v.t.
Betaling in EUR Gratis
Betaling in andere valuta dan EUR Variabel
Geld opnemen bij pinautomaat Tot €200 per maand gratis, daarna 2% van de opname per keer.
Check voor het bestellen altijd de meest actuele tarieven op de website van Revolut.

Er zijn ook Revolut-passen die wél geld kosten.

Revolut Premium

Revolut Premium Card

Bij de Premium-kaart, die € 7,99 per maand kost, kunt u tot € 400,– gratis uit geldautomaten pinnen. Ook zit er een reisverzekering en medische verzekering voor het buitenland bij.

Revolut Metal

Revolut Metal

De Metal-kaart van € 13,99 per maand voegt daar nog eens gratis toegang aan VIP-lounges op het vliegveld en een virtuele assistent aan toe.

Alleen via de app

Waar andere fintechs, zoals N26, een prepaid creditcard bieden met een account dat toegankelijk is in de webbrowser, bent u bij Revolut van uw mobieltje afhankelijk.

Alle interactie met uw Revolut account gebeurt via de app:

Revolut app

Dat is een klein nadeel, want als u handmatig een IBAN-code moet invoeren duurt dat langer op het toetsenbord van een smartphone dan op de toetsen van een laptop of desktop.

Ook even snel de bijbehorende BIC/SWIFT-code bij een rekening zoeken is comfortabeler op een computer dan op een mobiele telefoon.

En als u uw telefoon kwijtraakt, deze schade oploopt of gestolen wordt, heeft u een probleem. Revolut raadt u dan aan om zo snel mogelijk een nieuwe telefoon te zoeken en de app hier op te installeren. U kunt uw kaart ook blokkeren door het Revolut-telefoonnummer te bellen: +44–20 33 22 83 52.

Sparen makkelijk gemaakt

Revolut maakt het erg verleidelijk om gebruik te maken van alle extra fucties. Eén van die handige functies is het afronden van aankoopbedragen tot de hele euro. Doet u bijvoorbeeld boodschappen voor € 59,12 en heeft u de relevante functie hiervoor ingeschakeld, dan rondt Revolut het bedrag automatisch af naar € 60,–. De € 0,88 gaat in een spaarpotje dat u, wanneer u maar wilt, kunt legen.

Daarnaast is het mogelijk om spaarpotjes aan te leggen voor maximaal 10 spaardoelen. U kunt Revolut de opdracht geven om periodiek (dagelijks, wekelijks of maandelijks) een bedrag te sparen. Sympathiek van Revolut is dat de app u gedurende de spaarperiode aanmoedigt om het spaardoel te behalen.

Investeer in cryptomunten

Het zal u niet ontgaan zijn: 2017 was een grandioos jaar voor de cryptocurrencies. Digitale munten als Bitcoin, Litecoin en Ripple gingen meerdere malen over de kop, waardoor slimme investeerders een leuk kapitaal opbouwden.

Revolut, die zich op de Millennials richt, bespeurde een grote interesse in cryptomunten en besloot deze ook aan te bieden. Vooralsnog kunnen houders van de Premium- en de Metal-debitcard hun saldo steken in de volgende cryptocurrencies:

 • Bitcoin (BTC)
 • Litecoin (LTC)
 • Ethereum (ETH)
 • Bitcoin Cash (BCH)
 • Ripple (XRP)

Er is geen minimumbedrag voor het aankopen van munten. Ook is het makkelijk om met de ene munt een andere te kopen of je saldo weer in te wisselen voor een fiatgeld. Maar let wel: u krijgt bij Revolut niet de private keys van de cryptomunten die u heeft gekocht. Deze blijven in het bezit van Revolut, dus dat is anders dan u misschien gewend bent als u uw eigen wallet beheert.

Veiligheid

Revolut maakt het makkelijk om uw pasje en de bijbehorende betaalrekening veilig te houden. Via de Revolut-app blokkeert u onmiddellijk uw prepaid creditcard, indien nodig. Ook kunt u ervoor kiezen om uitsluitend online aankopen en/of gebruik in het buitenland te blokkeren.

De prepaid Mastercard van Revolut heeft ook een aankoopverzekering.

Alles wat u koopt is 180 dagen lang verzekerd tegen beschadiging, verlies of diefstal. Gaat er bijvoorbeeld een glas rode wijn over de witte jurk die u net gekocht heeft, dan vergoedt Mastercard die aankoop via Revolut. Hetzelfde geldt als u online iets gekocht heeft dat nooit geleverd wordt.

Gebruikers van een Premium-kaart (€ 7,99 per maand) of een Metal-rekening (€ 13,99 per maand) kunnen net zo vaak als ze willen een digitale Mastercard laten aanmaken. Deze ‘wegwerpkaart’ is ideaal voor online aankopen. U gebruikt hem één keer om er iets mee te kopen, en daarna wordt hij vernietigd. Dat maakt fraude vrijwel onmogelijk.

Voordelen van Revolut

 • Geen BKR-toetsing
 • U geeft nooit meer uit dan u hebt
 • Alles regelen in de mobiele app
 • In enkele minuten online aanmelden
 • Gratis prepaid creditcard van Mastercard
 • Inclusief Britse betaalrekening (ponden)
 • Inclusief Europese betaalrekening (euro’s)
 • Push-notificaties van alle transacties
 • Gunstige wisselkoersen
 • Tot € 200,– maand gratis opnemen bij geldautomaten
 • Digitale wergwerpkaarten bij de Premium- en Metal-accounts
 • Handelen in cryptomunten voor Premium- en Metal-cliënten

Nadelen van Revolut

 • Alleen te beheren met de mobiele app
 • Met iDEAL uw saldo opwaarderen niet mogelijk
 • App, website en klantenservice in het Engels
 • Gekoppeld aan een buitenlandse betaalrekeningen
 • Geen aankoopverzekering, zoals bij reguliere creditcards

Alternatieven voor Revolut

Als u een gratis prepaid creditcard zoekt, is Revolut niet uw enige optie. Er zijn meerdere fintech-bedrijven die cliënten lokken met gratis Mastercards. Hiertoe behoren de Duitse online bank N26, het Engelse Monese en het in Estland opgerichte Transferwise. Bekijk onze reviews van deze banken om de beste kaart voor uw situatie aan te vragen.

Revolut prepaid creditcard aanvragen

Revolut aanvragen kan vanaf een mobiele telefoon.

Na aanvraag ontvangt u de kaart binnen enkele werkdagen per post thuis.

Nadat u uw account heeft aangemaakt kunt u wel al direct aan de slag met een virtuele kaart voor online betalingen.

Plaats een review

Wat vindt u van deze kaart?
Uw e-mailadres blijft privé.