Tijdelijke creditcard: Bekijk hier de top 3 BESTE eenmalige creditcards

Een tijdelijke creditcard is een soort wegwerp prepaid creditcard die u eenmalig kunt gebruiken zolang er tegoed opstaat.

Vergelijk hier de beschikbare eenmalige prepaid creditcards:

Top 3 tijdelijke creditcards

 • Getsby Mastercard Gift Card

  Kosten in eerste jaar
  € 4,98
  Kosten na eerste jaar
  N.v.t.*
  (* Eenmalige creditcard)
  Opwaarderen via: iDEALBank
  Kosten opwaarderen: € 3,99
  Limiet op de kaart: € 250
  Goed om te weten: Kaart is voor eenmalig gebruik, niet opnieuw oplaadbaar
 • Getsby Virtual Mastercard Gift Card

  Kosten in eerste jaar
  € 3,99
  Kosten na eerste jaar
  N.v.t.*
  (* Eenmalige creditcard)
  Opwaarderen via: iDEALBank
  Kosten opwaarderen: € 3,99
  Limiet op de kaart: € 250
  Goed om te weten: Kaart is voor eenmalig gebruik, niet opnieuw oplaadbaar.
 • pay2d Prepaid VISA

  Kosten in eerste jaar
  € 10
  Kosten na eerste jaar
  € 0,00 (p/j)
  Opwaarderen via: iDEALBankContantPIN
  Kosten opwaarderen: € 1
  Limiet op de kaart: € 150 / € 1000 / € 10.000
  Goed om te weten: Ook als (gratis) virtuele kaart verkrijgbaar

Hoe werkt een tijdelijke creditcard?

Een tijdelijke creditcard is een prepaid Mastercard of VISA creditcard. Bij aankoop kunt u eenmalig geld op de card zetten.

U kunt dit type prepaid creditcard gebruiken als cadeaubon, waarbij de ontvanger het tegoed vrij kan besteden. Maar u kunt hem uiteraard ook gebruiken als u zelf een keer iets online moet kopen waar een creditcard voor nodig is.

Er vindt geen BKR-toetsing plaats, dus ook als u negatief geregistreerd staat bij het BKR en geen creditcard kunt krijgen kan dit een handige oplossing zijn om te betalen.

Een grote beperking ten opzichte van een normale creditcard is de bestedingslimiet: gebruikelijk is een onder- en bovengrens van het tegoed van minimaal €25 en maximaal €250. Binnen deze waarden bepaalt de koper hoeveel geld hij op de pepaid kaart zet.

Voorbeeld van een prepaid mastercard voor eenmalig gebruik.

Nadat u geld op de card heeft gezet kunt u er (vrijwel) overal mee betalen waar Mastercard of Visa creditcards worden geaccepteerd.

Tijdelijke creditcards zijn meestal virtueel (en dus alleen geschikt voor online aankopen), maar een enkele is ook met pas verkrijgbaar.

Een eenmalige creditcard kan na gebruik niet opnieuw opgewaardeerd worden, als het geld op is kunt u de kaart weggooien: ze worden dan ook wel wegwerp creditcard genoemd.

Tijdelijke creditcard kopen

U kunt de volgende tijdelijke cards kopen in Nederland:

 • Getsby
 • pay2d
 • Revolut

Getsby

Getsby is zowel verkrijgbaar als virtuele creditcard of als prepaid kaart met pas. U kunt deze prepaid creditcard online kopen. Getsby is te gebruiken zolang er tegoed op staat, opwaarderen is niet mogelijk. Het maximum tegoed is €250. U kunt de prepaid kaart opwaarderen via iDEAL, bankoverschrijving en diverse andere betaalmethoden.

Pay2d

De pay2d My Card kunt u in de winkel kopen. U kunt eenmalig geld op de kaart zetten tot maximaal € 150, door met PIN of contant te betalen in de winkel. Wilt u vaker gebruik maken van de pay2d My Card dan kunt u hem upgraden.

Revolut

Ook als u een (gratis) Revolut account heeft kunt u betalen met eenmalige virtuele kaarten. Dit is echter alleen beschikbaar naast de reguliere Revolut pas, het is niet als los product verkrijgbaar. Bij regelmatig gebruik is Revolut de goedkopere oplossing.

Tijdelijke creditcard of herbruikbare prepaid creditcard?

Als u vaker een creditcard nodig heeft dan is een herbruikbare prepaid creditcard waarschijnlijk een handigere optie.

Een herbruikbare card kunt u zo vaak opwaarderen als u wilt, u kunt er een hoger tegoed op zetten en u krijgt bij sommige kaarten gratis extra voordelen zoals aankoopverzekeringen of cashback op de aankopen met uw kaart.

 

 

↺ Bijgewerkt: 14 december 2020