VIABUY Prepaid Mastercard review. Een kaart met veel opties (maar let op de kosten bij aanschaf)

0
0,0 rating
0 van 5 sterren (gebaseerd op 0 reviews)
Zeer goed0%
Goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Zeer slecht0%

Viabuy is een prepaid creditcard die gebruik maakt van het Mastercard netwerk.

Dit betekent dat u met een Viabuy kaart in principe overal kunt betalen waar Mastercard geaccepteerd wordt.

Bij aanvraag van een Viabuy card wordt geen BKR-toetsing gedaan, dus iedereen kan de kaart aanvragen, ongeacht uw financiële situatie.

 • Gratis opwaarderen via IBAN, gratis betalen in Euro
 • Contactloos betalen
 • 100% acceptatie voor EU-burgers (vanaf 18 jaar)
 • Ook te gebruiken om direct naar bankrekeningen te betalen

Waarom wel of niet kiezen voor een Viabuy Mastercard?

De aanvraag van een Viabuy Mastercard is snel en simpel.

De Viabuy Mastercard creditcard biedt enkele opties die andere prepaid creditcards niet bieden, zoals bijvoorbeeld de mogelijkheid om uw salaris direct op de kaart te laten storten. En de kaart ziet er hetzelfde uit als een reguliere creditcard, zodat wanneer u de kaart overhandigt niet te zien is dat het om een prepaid kaart gaat.

De vraag is of dat eerste in uw geval een voordeel is. Uw salaris direct op een Viabuy kaart laten storten kan in heel specifieke gevallen handig zijn (bijvoorbeeld wanneer u in het buitenland werkt en u geen lokale bankrekening heeft), maar voor de meeste gebruikers is dit niet aan te raden.

Volgens Viabuy kunt u de kaart gebruiken om een auto te huren omdat de kaart niet van een echte creditcard te onderscheiden is. In de praktijk zult u toch van tevoren contact moeten opnemen met het verhuurbedrijf om te vragen of zijn de kaart accepteren, want de meeste autoverhuurbedrijven accepteren geen prepaid creditcards, ook niet als er voldoende saldo op de kaart staat. De medewerker ziet misschien niet dat het geen echte creditcard is, maar het systeem wel.

Als gebruiker van Viabuy beschikt u over een overzichtelijk account, waarin u alle transacties kunt inzien. U heeft de mogelijkheid om een SMS-bericht of e-mail te ontvangen na elke transactie. Ook kunt u vanuit uw Viabuy account geld overboeken naar een reguliere bankrekening om betalingen te verrichten.

Waarvoor kunt u de Viabuy kaart gebruiken?

Zoals in de inleiding gezegd kan de Viabuy kaart in principe overal gebruikt worden waar Mastercard wordt geaccepteerd. In de praktijk zijn er enkele uitzonderingen waar een prepaid kaart niet geaccepteerd wordt, zoals de meeste autoverhuurbedrijven, sommige hotels, selfservice tankstations en tolwegen.

De kaart is geschikt voor zowel online als offline aankopen, en kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het kopen van apps in Google Play of iTunes. Ook kan de Viabuy kaart gebruikt worden voor het betalen van een Spotify Premium account, of aankopen op bijvoorbeeld Amazon of eBay. Hou er rekening mee dat bij aankopen in een andere valuta dan Euro er een toeslag wordt berekend.

Kosten Viabuy Mastercard

Een Viabuy Mastercard kost €19,90 per jaar, en eenmalig €69,90 bij aanvraag. Naast de jaarlijkse kosten zijn er nog andere kosten verbonden aan het gebruik van de Viabuy kaart. Hieronder staat een overzicht van de belangrijkste kosten. Bekijk voor een compleet overzicht en de meest actuele kosten altijd de site van Viabuy zelf.

Kosten
Kosten kaart €69,90 (Eenmalig)
€19,90 (Jaarlijks)
Opwaarderen: overschrijving Gratis
Opwaarderen: iDEAL 1,75%
Betaling in EUR Gratis
Betaling in andere valuta dan EUR 2.75%
Geld opnemen bij pinautomaat €5,-

De kaart is in vergelijking met andere prepaid creditcards relatief duur, voornamelijk vanwege de aanschafkosten.

Viabuy limieten

De bestedingslimieten op de Viabuy Mastercard zijn afhankelijk van de mate waarin uw identiteit is geverifieerd. Er worden drie identificatie levels met bijbehorende limieten gehanteerd. Hieronder een overzicht van de belangrijkste limieten (nl. opwaarderen van uw kaart en betalen met uw kaart).

Level 1 Viabuy limieten:

 • Opwaarderen: maximaal € 250,- per jaar
 • Max. bedrag op de kaart: € 200,- per 30 dagen
 • Geld opnemen bij PIN automaat: € 100 totaal (inclusief kosten)

Level 2 Viabuy limieten:

 • Opwaarderen: maximaal € 15.000,- per jaar
 • Max. bedrag op de kaart: € 1.000,- per 30 dagen
 • Geld opnemen bij PIN automaat: € 800 per keer, 3x per dag

Level 3 Viabuy limieten:

 • Geen limieten voor opwaarderen of bedrag op de kaart

Als u een nieuwe kaart aanvraagt begint u op level 1. Vanuit uw account kunt u verificatielevel verhogen indien u van hogere limieten op uw kaart gebruik wilt maken.

Viabuy opwaarderen

Viabuy opwaarderen kan op (onder meer) de volgende manieren:

 • iDEAL
 • Overboeking
 • Contant
 • PayPal

iDEAL

Met iDEAL zet u instant geld op uw kaart. Log in op uw account om een iDEAL betaling te initiëren. Dit is de snelste en voor de meeste gebruikers makkelijkste methode. U betaalt 1,75% transactiekosten.

Overboeking

Omdat de kaart over een eigen IBAN nummer beschikt kunt u (of iemand anders) geld hiernaar overboeken net zoals u zou doen naar elke andere bankrekening. Overschrijving duurt iets langer dan iDEAL, maar deze methode is gratis.

Contant

U kunt de kaart opwaarderen met contant geld door dit bij een Western Union filiaal te storten op het rekeningnummer dat aan uw kaart is gekoppeld. Of u koopt paysafe vouchers waarmee u vervolgens uw kaart opwaardeert. Let op: Geld storten via paysafe kaarten kost 8,75% aan transactiekosten.

PayPal

Ontvangt u regelmatig geld op uw PayPal rekening, dan kunt PayPal gebruiken om uw kaart op te waarderen. Koppel hiervoor het IBAN nummer van uw kaart aan uw PayPal rekening. (Dit doet u in uw PayPal account). Vervolgens kunt u vanuit uw PayPal account geld overboeken naar de kaart.

Naast deze opwaardeermethoden worden er nog enkele andere methoden ondersteund om de ViaBuy kaart op te waarderen, zoals SOFORT Banking en giropay.

Viabuy ervaringen

Om een idee te krijgen van de klanttevredenheid over dit product hebben we enkele Viabuy ervaringen voor u verzameld. De rode lijn die te lezen valt in Viabuy ervaringen op Internet is dat het grootste deel van de gebruikers tevreden is.

Het deel van de gebruikers dat ontevreden is, zo’n 16% volgens beoordelingssite eKomi, is met name ontevreden over de klantenservice. Als er een probleem optreedt en contact met de klantenservice noodzakelijk is dan blijkt dat het contact moeizaam verloopt. De helpdesk is niet telefonisch bereikbaar en op mail wordt traag of met standaard berichten gereageerd. Ook het verifiëren van de identiteit van een gebruiker levert soms problemen op doordat documenten niet worden geaccepteerd.

De bestelling is goed afgehandeld, maar de response op email vragen is slecht. […], -Gebruiker op eKomi.nl

Snelle levering en makkelijk te activeren. […], -Arnold op trustpilot.nl

Verder blijkt uit de gevonden Viabuy ervaringen dat het voor veel mensen een verrassing is dat er in één keer voor drie jaar betaald moet worden, dit staat echter wel gewoon vermeld op de site van Viabuy.

Goed om te weten over Viabuy

Viabuy is geregistreerd in Luxemburg, dit betekend dat u voor geschillen waar u niet samen met de Viabuy klantenservice uitkomt naar de Commission de Surveillance du Secteur Financier (CSSF) moet. Dit kan lastig zijn omdat de voertaal daar Frans is.

U kunt ook een klacht indienen via de Europese Online Geschillenbeslechting (ODR).

Als u uw Viabuy kaart 12 maanden niet heeft gebruikt worden er inactiviteitskosten in rekening gebracht. Dit kost €9,95 per maand, totdat u de kaart weer een keer gebruikt (opwaarderen of betaling verrichten).

Na ontvangst van uw kaart kunt u bij opwaarderen via iDEAL maximaal €150,- per week op uw kaart storten. Voor een hogere limiet dient u zich te identificeren. Deze limiet is niet van toepassing op overboekingen per bank.

Meer informatie of aanvragen?

Na aanvraag ontvangt u de kaart binnen enkele dagen per post thuisgestuurd.

Reviews

Wat vinden anderen van deze kaart?

2,0 rating

De bestelling is goed afgehandeld, maar de response op email vragen is slecht.

Anoniem
4,0 rating

Snelle levering en makkelijk te activeren.

Arnold

Plaats een review

Wat vindt u van deze kaart?
Uw e-mailadres blijft privé.