Prepaid MasterCard

De prepaid MasterCard is in opkomst. Een groot aantal Nederlanders wil, of kan, geen creditcard aanschaffen. Een prepaid MasterCard is dan een goed alternatief.

Iedereen van 18 jaar of ouder kan een prepaid MasterCard bestellen, ongeacht inkomen of eventuele BKR-registratie en zo toch betalen als iDEAL geen oplossing is.

Hoe werkt een prepaid MasterCard?

Een prepaid MasterCard is een prepaid creditcard die gebruik maakt van het betaalnetwerk van MasterCard. Dat betekent dat u (vrijwel) overal kunt betalen waar u ook met een reguliere creditcard van MasterCard zou kunnen betalen.

Het grote verschil is dat u op een prepaid kaart zelf geld zet waarmee u vervolgens kunt betalen, terwijl u bij een reguliere creditcard op krediet betaalt, waarna u aan het einde van de maand het openstaande bedrag moet terugbetalen.

Doordat u geen krediet krijgt op een prepaid kaart, kunt u de kaart gewoon bestellen zonder dat u een uitgebreid aanvraag formulier hoeft in te vullen en bewijs van inkomen hoeft te overhandigen. Ook als u geregistreerd staat bij het BKR kunt u een prepaid MasterCard aanvragen.

Zowel prepaid MasterCard als prepaid Visa kaarten verkrijgbaar

Er zijn verschillende kaarten verkrijgbaar in Nederland, zowel van Visa als van MasterCard. De prepaid Visa kaarten zijn vaak virtuele creditcards, dus zonder echte pas. Ook zijn deze kaarten meestal alleen geschikt voor kleinere betalingen. De prepaid kaarten van MasterCard hebben doorgaans wel een echte pas en zijn geschikt voor grotere bedragen. Ook kunt u met uw pas offline betalingen doen, terwijl dit met een virtuele kaart niet kan.

De verschillende prepaid MasterCards verschillen onderling vooral in gebruikskosten en de extra’s die ze bieden. Zo krijgt u bijvoorbeeld bij de kaart van ICS Cards een aankoopverzekering en een aanvullende reisverzekering.

Wat kunt u met een prepaid MasterCard?

Zoals gezegd kunt u een prepaid MasterCard min of meer op dezelfde wijze gebruiken als een reguliere creditcard. Denk hierbij aan aankopen online en offline, apps kopen in Google Play of iTunes, Ryanair of EasyJet tickets kopen en winkelen bij buitenlandse webshops waar geen iDEAL wordt geaccepteerd.

De kaart kan ook handig zijn op reis, bijvoorbeeld om te betalen op plekken waar uw bankpas niet wordt geaccepteerd of om mee te geven aan een familielid zodat u snel geld kunt sturen in geval van nood.

Er zijn een aantal dingen die met een reguliere creditcard wel kunnen maar met een prepaid MasterCard niet. Autohuur is meestal problematisch, de meester verhuurders accepteren geen prepaid kaarten omdat ze eventuele onverwachte kosten willen kunnen afboeken. Hetzelfde geldt voor sommige onbemande tankstations en tolwegen. Bent u op zoek naar een kaart die u hiervoor wilt gebruiken dan is het handig om van tevoren even contact op te nemen met de locatie waar u de kaart wilt gebruiken om te vragen of zij prepaid MasterCards accepteren.

Hoe bestelt u een prepaid MasterCard?

Een prepaid MasterCard bestellen is heel eenvoudig. U kiest de kaart van de aanbieder die het beste bij u past en u bestelt hem online. Binnen enkele werkdagen krijgt u de kaart dan thuisgestuurd. Hierna zet u geld op uw kaart en bent u klaar om hem te gebruiken.

  • Om de keuze tussen de verschillende prepaid MasterCards wat makkelijker te maken hebben we een overzicht gemaakt van de verschillende prepaid creditcards.