Tijdelijke creditcard: De wegwerpkaart onder de creditcards. (Momenteel 2 opties.)

Een tijdelijke creditcard is een soort wegwerp creditcard die u kunt gebruiken zolang er tegoed opstaat.

Een tijdelijke creditcard (of eenmalige creditcard) wordt vaak verkocht als cadeaubon, waarbij de ontvanger het tegoed kan besteden waaraan hij maar wil.

Maar u kunt hem uiteraard ook gebruiken als u zelf een keer iets online moet kopen waar een creditcard voor nodig is.

Hoe werkt een tijdelijke creditcard?

Een tijdelijke creditcard heeft doorgaans een waarde van minimaal €25 en maximaal €250. De koper van de kaart bepaalt zelf hoeveel tegoed er op de tijdelijke creditcard komt te staan.

Het tegoed kan (vrijwel) overal worden uitgegeven waar er met een normale creditcard ook kan worden betaald. Dit maakt de tijdelijke creditcard erg geschikt als cadeautje of relatiegeschenk. Maar het is ook een handige oplossing voor wie zelf geen creditcard heeft en toch een keer een online betaling moet verrichten waarvoor een creditcard nodig is.

Tijdelijke creditcards zijn meestal virtuele creditcards (of online creditcards), maar er zijn ook tijdelijke creditcards met plastic kaart verkrijgbaar.

Tijdelijke creditcards kunnen na gebruik niet opnieuw opgewaardeerd worden, als het tegoed op is kan je de kaart weggooien.

Eenmalige creditcard
Een eenmalige creditcard kan je weggooien als er geen tegoed meer op staat.

Tijdelijke creditcard kopen

Er zijn verschillende bedrijven die tijdelijke creditcards verkopen op de Nederlandse markt. De meeste kaarten zijn zowel online te koop, als bij een winkel bij u in de buurt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een supermarkt, een tijdschriften/sigarenwinkel en tankstations.

U kunt de volgende tijdelijke creditcards kopen in Nederland:

  • pay2d
  • Getsby
  • 3V Card
  • Prepayshopping

pay2d

De pay2d Basic card is een tijdelijke creditcard die u in de winkel of online kunt kopen. U kunt de kaart eenmalig opwaarderen tot maximaal € 150. Wilt de kaart vaker gebruiken dan kunt u hem upgraden naar Plus of Pro.

Getsby

Getsby is een tijdelijke creditcard die daadwerkelijk geleverd wordt met een pas. De kaart is online te koop. De kaart is te gebruiken zolang er tegoed op staat, opwaarderen is niet mogelijk. Het maximum tegoed van deze eenmalige creditcard is €250.

3V Card

Deze kaart is niet meer leverbaar.

De 3V Card is een veelgebruikte tijdelijke kredietkaart. De kaart is zowel online te koop als in buurtwinkels. U kunt kiezen tussen een plastic kaart die u vaker kunt gebruiken of een voucher waarbij u alleen de code van een creditcard krijgt zonder kaart. De kaart heeft een maximum tegoed van €150.

Prepayshopping

Deze kaart is niet meer leverbaar.

De Prepayshopping kaarten hangen bij Albert Heijn, Bruna, Kruidvat en Vomar tussen de cadeaukaarten. U zet tegoed op de kaart aan de kassa, maximaal €150. Prepayshopping heeft geen fysieke kaart, u kunt er dus alleen online mee betalen. Het saldo is bij aankoop op te waarderen, daarna is dit niet meer mogelijk. U kunt wel resterend saldo overboeken naar een nieuwe kaart.

Tijdelijke creditcards vergelijken

Op de overzichtspagina met prepaid creditcards kunt u de kosten van de verschillende tijdelijke creditcards vergelijken.

Als u vaker een tijdelijke creditcard nodig heeft dan is een prepaid creditcard waarschijnlijk een handigere optie.

Een prepaid creditcard werkt op dezelfde wijze als een tijdelijke creditcard, maar u kunt de kaart opwaarderen zo vaak u wilt, u kunt er een hoger tegoed op zetten en u krijgt extra voordelen zoals aankoopverzekeringen of cashback op de aankopen met uw kaart.