VIABUY Prepaid Mastercard

Viabuy kaart bestellenViabuy is een prepaid creditcard die gebruik maakt van het Mastercard netwerk. Dit betekent dat u met een Viabuy kaart in principe overal kunt betalen waar Mastercard geaccepteerd wordt. Bij aanvraag van een Viabuy card wordt geen BKR-toetsing gedaan, dus iedereen kan de kaart aanvragen, ongeacht uw financiële situatie.

  • €29,90 per jaar (let op: wordt in één keer voor 3 jaar afgeschreven (€89,70))
  • Keuze uit een zwarte of gouden kaart
  • 100% acceptatie voor EU-burgers (vanaf 18 jaar)
  • Ook te gebruiken om direct naar bankrekeningen te betalen

Waarom wel of niet kiezen voor een Viabuy Mastercard?

De aanvraag van een Viabuy Mastercard is snel en simpel. U hoeft geen bewijs van inkomen te overleggen.

De Viabuy Mastercard creditcard biedt enkele opties die andere prepaid creditcards niet bieden, zoals bijvoorbeeld de mogelijkheid om uw salaris direct op de kaart te laten storten. En de kaart ziet er hetzelfde uit als een reguliere creditcard, zodat wanneer u de kaart overhandigt niet te zien is dat het om een prepaid kaart gaat.

De vraag is of dat eerste in uw geval een voordeel is. Uw salaris direct op een Viabuy kaart laten storten kan in heel specifieke gevallen handig zijn (bijvoorbeeld wanneer u in het buitenland werkt en u geen lokale bankrekening heeft), maar voor de meeste gebruikers is dit niet aan te raden.

Volgens Viabuy kunt u de kaart gebruiken om een auto te huren omdat de kaart niet van een echte creditcard te onderscheiden is. In de praktijk zult u toch van tevoren contact moeten opnemen met het verhuurbedrijf om te vragen of zijn de kaart accepteren, want de meeste autoverhuurbedrijven accepteren geen prepaid creditcards, ook niet als er voldoende saldo op de kaart staat. De medewerker ziet misschien niet dat het geen echte creditcard is, maar het systeem wel.

Als gebruiker van Viabuy beschikt u over een overzichtelijk account, waarin u alle transacties kunt inzien. U heeft de mogelijkheid om een SMS-bericht of e-mail te ontvangen na elke transactie. Ook kunt u vanuit uw Viabuy account geld overboeken naar een reguliere bankrekening om betalingen te verrichten.

Waarvoor kunt u de Viabuy kaart gebruiken?

Zoals in de inleiding gezegd kan de Viabuy kaart in principe overal gebruikt worden waar Mastercard wordt geaccepteerd. In de praktijk zijn er enkele uitzonderingen waar een prepaid kaart niet geaccepteerd wordt, zoals de meeste autoverhuurbedrijven, sommige hotels, selfservice tankstations en tolwegen.

De kaart is geschikt voor zowel online als offline aankopen, en kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het kopen van apps in Google Play of iTunes. Ook kan de Viabuy kaart gebruikt worden voor het betalen van een Spotify Premium account, of aankopen op bijvoorbeeld Amazon of eBay. Hou er rekening mee dat bij aankopen in een andere valuta dan Euro er een toeslag wordt berekend.

Kosten Viabuy Mastercard

Een Viabuy Mastercard kost €29,90 per jaar. Betaling geschiedt in één keer voor drie jaar, na aanvraag wordt dus €89,70 van uw eerste storting ingehouden. Naast de jaarlijkse (of eigenlijk driejaarlijkse) kosten zijn er nog andere kosten verbonden aan het gebruik van de Viabuy kaart. Hieronder staat een overzicht van de belangrijkste kosten. Bekijk voor een compleet overzicht en de meest actuele kosten altijd de site van Viabuy zelf.

Kosten
Kosten kaart €89,70 (Eenmalig, kaart 3 jaar geldig)
Opwaarderen: overschrijving Gratis
Opwaarderen: iDEAL 1,75%
Betaling in EUR Gratis
Betaling in andere valuta dan EUR 2.75%
Geld opnemen bij pinautomaat €5,-

De kaart is in vergelijking met andere prepaid creditcards relatief duur, zeker omdat u in één keer voor drie jaar betaalt.

Viabuy limieten

De bestedingslimieten op de Viabuy Mastercard zijn afhankelijk van de mate waarin uw identiteit is geverifieerd. Er worden drie identificatie levels met bijbehorende limieten gehanteerd. Hieronder een overzicht van de belangrijkste limieten (nl. opwaarderen van uw kaart en betalen met uw kaart).

Level 1 Viabuy limieten:

  • Opwaarderen: maximaal € 1000,- per jaar
  • Max. transactiebedrag aankoop: € 1000,-

Level 2 Viabuy limieten:

  • Opwaarderen: maximaal € 15.000,- per jaar
  • Max. transactiebedrag aankoop: € 10.000,-

Level 3 Viabuy limieten:

  • Opwaarderen: maximaal € 50.000,- per jaar
  • Max. transactiebedrag aankoop: €10.000,-

Als u een nieuwe kaart aanvraagt begint u op level 1. Vanuit uw account kunt u verificatielevel verhogen indien u van hogere limieten op uw kaart gebruik wilt maken.

Viabuy ervaringen

Om een idee te krijgen van de klanttevredenheid over dit product hebben we enkele Viabuy ervaringen voor u verzameld. De rode lijn die te lezen valt in Viabuy ervaringen op Internet is dat het grootste deel van de gebruikers tevreden is.

Het deel van de gebruikers dat ontevreden is, zo’n 16% volgens beoordelingssite eKomi, is met name ontevreden over de klantenservice. Als er een probleem optreedt en contact met de klantenservice noodzakelijk is dan blijkt dat het contact moeizaam verloopt. De helpdesk is niet telefonisch bereikbaar en op mail wordt traag of met standaard berichten gereageerd. Ook het verifiëren van de identiteit van een gebruiker levert soms problemen op doordat documenten niet worden geaccepteerd.

De bestelling is goed afgehandeld, maar de response op email vragen is slecht. […], -Gebruiker op eKomi.nl

Snelle levering en makkelijk te activeren. […], -Arnold op trustpilot.nl

Verder blijkt uit de gevonden Viabuy ervaringen dat het voor veel mensen een verrassing is dat er in één keer voor drie jaar betaald moet worden, dit staat echter wel gewoon vermeld op de site van Viabuy.

Goed om te weten over Viabuy

Viabuy is geregistreerd in Groot-Brittannië, dit betekend dat u voor geschillen waar u niet samen met de Viabuy klantenservice uitkomt naar de Engelse Financieel Ombudsman moet. Dit kan lastig zijn als u de Engelse taal niet goed genoeg beheerst.

Als u uw Viabuy kaart 12 maanden niet heeft gebruikt worden er inactiviteitskosten in rekening gebracht. Dit kost €9,95 per maand, totdat u de kaart weer een keer gebruikt (opwaarderen of betaling verrichten).

Na ontvangst van uw kaart kunt u bij opwaarderen via iDEAL maximaal €150,- per week op uw kaart storten. Voor een hogere limiet dient u zich te identificeren. Deze limiet is niet van toepassing op overboekingen per bank.

Meer informatie of aanvragen?

Meer informatie over de Viabuy Mastercard of de kaart aanvragen kan via de website, of bekijk een van de alternatieven: YourMastercard / Money2Go Card.

Nu bestellen >