Visum Turkije aanvragen met iDEAL

Gaat u op vakantie naar Turkije en heeft u een Nederlands paspoort? Dan heeft had u een visum nodig.

Vanaf 2 maart 2020 is het voor Nederlandse toeristen niet meer nodig om een visum aan te vragen. U kunt in een periode van 180 dagen 90 dagen als toerist in Turkije verblijven zonder visum.

Wilt u langer blijven of heeft u om een andere reden een visum nodig, lees dan verder.

Een visum voor Turkije kunt u op meerdere manieren aanvragen. In dit artikel kijken we welke mogelijkheden er zijn voor het aanvragen van een visum Turkije met iDEAL.

e-Visum voor Turkije aanvragen met iDEAL via de officiële site

De goedkoopste manier om een Turks visum aan te vragen is via de officiële site: https://www.evisa.gov.tr/nl. Binnen een paar minuten ontvangt u het visum in uw e-mail.

Het e-visum kost hier $ 35,- (ongeveer € 32,-). Helaas kunt u alleen betalen via een creditcard van Mastercard, Visa of UnionPay.

Als u geen creditcard heeft maar toch via de officiële site een visum voor Turkije wilt bestellen dan heeft u de volgende opties:

  • Leen een creditcard van iemand anders. De naam op de creditcard hoeft niet overeen te komen met de naam op het visum. (De naam op het visum moet wel overeenkomen met de naam in uw paspoort).
  • Gebruik een prepaid creditcard. Iedereen kan een prepaid creditcard aanvragen, ongeacht uw inkomen. U zet geld op de kaart via iDEAL en kunt hem vervolgens gebruiken als een creditcard. Zo kunt u via de prepaid creditcard het visum voor Turkije betalen met iDEAL.

Visum voor Turkije aanvragen met iDEAL via een visumbureau

De tweede optie die u heeft om een visum voor Turkije met iDEAL aan te vragen is via een visumbureau. Het visumbureau fungeert als tussenpersoon. U betaalt via iDEAL aan het visumbureau, zij vragen het visum voor u aan en sturen het naar u op.

Een visum voor Turkije met iDEAL via een visumbureau is wel iets duurder dan wanneer u het visum zelf online via de officiële website bestelt. Het werk van het visumbureau moet tenslotte ook betaald worden.

Visum voor Turkije zonder creditcard aanvragen via een reisorganisatie

Als u een vakantie naar Turkije boekt via een reisorganisatie dan kan deze organisatie vaak ook een visum voor u leveren dat u kunt betalen zonder creditcard.

Ook voor deze optie geldt dat u een paar euro meer betaalt voor uw visum dan wanneer u het zelf zou regelen via de officiële website.

Koop uw visum bij aankomst

Reizigers met een Nederlands paspoort kunnen ook nog steeds bij aankomst op het vliegveld in Turkije een visum kopen.

Ook deze optie is duurder dan vooraf regelen. U betaalt voor een visum bij aankomst in Turkije € 25,-. (Zie prijslijst.)

Wij raden u aan om uw visum voor vertrek te regelen, zo voorkomt u vervelende teleurstellingen als u ter plekke geen visum toegewezen krijgt of als Turkije plots besluit de regelingen te wijzigen.

Handig om te weten

  • Uw paspoort moet vanaf het moment van aankomst in Turkije nog minimaal 6 maanden geldig zijn.
  • In Turkije betaal u met Turkse Lira. U kunt ter plekke pinnen of alvast online Turkse Lira aanvragen via GWK Travelex.
  • Een prepaid creditcard kunt u gebruiken om uw visum voor Turkije met iDEAL te betalen, maar het is ook handig voor het boeken van bijvoorbeeld een hotel of vliegtickets.

Er zijn verschillende prepaid creditcards te krijgen, bekijk het overzicht om te zien welke het beste bij u past:

 

↺ Bijgewerkt: 29 april 2023