Voor WhatsApp betalen? Dat hoeft niet meer!

WhatsApp betalen? Dat is zo 2015. Sinds begin 2016 heeft WhatsApp geen betaalde abonnementsvorm meer.

Heeft u in 2017 of 2018 toch een bericht gekregen dat betalen voor WhatsApp nodig is dan is dit een hoax. Ook in 2019 zal betalen voor WhatsApp niet nodig zijn.

U kunt dit bericht gewoon negeren. Het is een gevalletje fake news dat onwetende gebruikers aan elkaar doorsturen. Mocht er een link bijzitten waarmee zogenaamd voor WhatsApp betaald kan worden, dan probeert iemand mogelijk een slaatje te slaan uit gebruikers die hier intrappen.

Laat u niet oplichten en klik hier niet op. Heeft u het bericht ontvangen van iemand die u kent, laat hem of haar dan weten dat dit onzin is.

Heeft u het bericht ontvangen van een onbekende afzender negeer dit dan of blokkeer het account in WhatsApp.

Let op: Hieronder staat ter naslag het originele artikel met uitleg hoe voor WhatsApp betalen zonder creditcard mogelijk was. Betalen voor WhatsApp is niet meer nodig, maar u kunt onderstaande informatie nog wel gebruiken om andere apps te betalen.

Gebruikt u WhatsApp en is het moment gekomen dat u moet gaan betalen maar weet u niet hoe? Geen nood, er zijn verschillende mogelijkheden voor. Op deze pagina zullen we beschrijven op welke manieren WhatsApp betalen mogelijk is. Zo kunt u ook zonder creditcard gebruik blijven maken van deze handige messenger.

WhatsApp betalen kan op de volgende manieren:

  • Kopen via een giftcard
  • WhatsApp betalen via PayPal
  • WhatsApp kopen via uw telefoonrekening
  • Betalen met een (prepaid) creditcard

Welke manier voor u het meest geschikt is hangt af van uw situatie en of u Android (Google Play) of Apple (iTunes) gebruikt.

WhatsApp betalen in Google Play (Android)

Heeft u een Android telefoon dan kunt u WhatsApp verlengen op verschillende manieren.

Giftcard

WhatsApp betalen Google PlayWhatsApp kopen zonder creditcard in Google Play kan eenvoudig via een Giftcard. U koopt online een Giftcard en betaalt deze gewoon met iDEAL. Na de betaling ontvangt u direct op uw scherm en per e-mail de Giftcard met hierop een nummer. Dit nummer kunt u als betaalmethode invoeren in Google Play.

Als u dit gedaan heeft kunt u van het tegoed dat u zojuist op uw account heeft gezet WhatsApp betalen, net als andere apps.

WhatsApp betalen via PayPal

Indien u over een PayPal account beschikt kunt u dit koppelen aan uw Google Play account om zo WhatsApp te betalen. U kunt geld op uw PayPal account zetten via iDEAL of een koppeling aan uw bankrekening. Wanneer u overgaat tot aanschaf kies dan PayPal als betaalmethode en volg de stappen op het scherm. Kijk hier voor meer uitleg over geld op uw PayPal rekening zetten met iDEAL.

Betalen via telefoonrekening

Bent u klant bij T-Mobile of KPN? Dan kunt u apps (en dus ook WhatsApp) kopen via uw telefoonrekening. U kunt dit bij het betalen van de app aangeven. Bekijk de uitleg voor apps betalen via uw telefoonrekening.

WhatsApp kopen met een prepaid creditcard

Voor wie geen creditcard wil of kan krijgen is een prepaid card ook nog een methode om WhatsApp te kopen. Een prepaid creditcard werkt vrijwel hetzelfde als een gewone creditcard, alleen zet u er zelf geld op. Bekijk voor meer informatie het overzicht van prepaid creditcards.

WhatsApp betalen in iTunes (Apple)

Wie zijn WhatsApp abonnement wil verlengen op een iPhone heeft de keuze uit de volgende opties.

WhatsApp abonnement verlengen via iTunes giftcard

WhatsApp verlengen iTunesNet als bij Android kunt u ook bij Apple tegoed op uw account zetten via een giftcard zodat u WhatsApp kunt verlengen of kopen zonder een creditcard te gebruiken.

U kunt een iTunes giftcard online kopen of bij een winkel bij u in de buurt. Voer de code op de giftcard in bij betaalmiddelen in uw iTunes account om het tegoed beschikbaar te maken.

 WhatsApp in iTunes kopen met PayPal

iTunes accepteert PayPal als betaalmethode. Indien u beschikt over een PayPal account kunt u dit gebruiken voor het kopen van WhatsApp.

Overige betaalmethoden iTunes

Naast giftcards en PayPal kunt u in iTunes betalen met creditcard, ClickandBuy, PayEase, UnionPay en contentcodes.

WhatsApp betalen met een prepaid creditcard

Tot slot bestaat er nog de mogelijkheid om WhatsApp en anderes apps te kopen met een prepaid creditcard. Deze methode werkt zowel in Google Play als in de iTunes Store.

Bekijk voor meer informatie het overzicht met prepaid creditcards.