Prepaid creditcard kopen: Vergelijk en kies de beste prepaid kaart (Geen BKR-registratie!)

Een goed alternatief voor een creditcard is een prepaid creditcard. Dit klinkt op het eerste gezicht misschien een beetje raar maar dat is het niet. Een prepaid creditcard heeft namelijk wel het betaalgemak van een creditcard, maar niet de nadelen:

 • Geen BKR toetsing
 • Geen minimaal vereist inkomen
 • Geen oplopende schuld, u kunt alleen zoveel uitgeven als u er zelf op zet
 • Simpel om aan te vragen
 • Zet geld op de kaart via iDEAL, overschrijving of PIN/contant

Er zijn tegenwoordig veel verschillende prepaid creditcards te krijgen, allen met verschillende plus- en minpunten.

We hebben op deze pagina een overzicht gemaakt van de verschillende verkrijgbare prepaid creditcards, met kosten en mogelijkheden zodat u ze makkelijker kunt vergelijken.

Sommige kaarten zijn zowel online als offline bij winkels bij u in de buurt te koop, andere alleen online.

Filter: Toon alleen gratis kaarten
 • N26

  N26 is een Duitse online bank die ook in Nederland actief is. Bij een gratis bankrekening ontvangt u een gratis debit card van MasterCard. Hiermee kunt u vrijwel overal betalen waar creditcards van MasterCard worden geaccepteerd.

  Eenmalige kosten: GRATIS

  Jaarlijkse kosten: GRATIS

  Limiet op de kaart: Persoonlijk

  Opwaarderen via: Bank

 • Viabuy

  Viabuy is een prepaid creditcard die gebruik maakt van het Mastercard netwerk. Dit betekent dat u met een Viabuy kaart overal kunt betalen waar Mastercard geaccepteerd wordt.

  Eenmalige kosten: € 69,90

  Jaarlijkse kosten: € 19,90

  Limiet op de kaart: Persoonlijk

  Opwaarderen via: iDEAL / Bank / Contant / Pin

 • GWK Travelex Cash Passport

  Ook als u niet op reis gaat kan deze prepaid creditcard van het GWK een nuttige aanvulling zijn op uw betaalmiddelen, bijvoorbeeld om online aankopen te doen als iDEAL niet geaccepteerd wordt.

  Eenmalige kosten: € 9,95 / €14,95

  Jaarlijkse kosten: -

  Limiet op de kaart: € 7500

  Opwaarderen via: Bank / Contant / PIN

 • Monese

  Open een gratis IBAN euro bankrekening bij de Britse online bank Monese en ontvang een GRATIS prepaid debitcard waarmee je kunt betalen op het MasterCard netwerk.

  Eenmalige kosten: GRATIS

  Jaarlijkse kosten: GRATIS

  Limiet op de kaart: € 50.000

  Opwaarderen via: Bank

 • Revolut

  Open een gratis IBAN euro betaalrekening bij het Britse Revolut en ontvang een prepaid creditcard (€6 verzendkosten).

  Eenmalige kosten: € 6

  Jaarlijkse kosten: GRATIS

  Limiet op de kaart: Persoonlijk

  Opwaarderen via: BANK

 • YourMasterCard - ICS Cards

  De ICS Prepaid kaart onderscheidt zich door de lage gebruikskosten en de extra verzekeringen. Deze kaart is helaas tijdelijk niet leverbaar, bekijk een van de alternatieven.

  Eenmalige kosten: -

  Jaarlijkse kosten: € 17,50

  Limiet op de kaart: -

  Opwaarderen via: iDEAL / Bank

 • Getsby MasterCard Gift Card

  De Getsby MasterCard Gift Card is een leuk cadeau, maar je kan hem voor jezelf gebruiken om bijvoorbeeld online te shoppen als je geen creditcard hebt. Je kunt (vrijwel) overal betalen waar MasterCard geaccepteerd wordt.

  Eenmalige kosten: v.a. €3,99

  Jaarlijkse kosten: n.v.t.

  Limiet op de kaart: € 250

  Opwaarderen via: iDEAL / Bank

 • pay2d Prepaid VISA

  De pay2d kaart is beschikbaar als plastic kaart en als virtuele kaart. Een virtuele kaart is handig als u alleen online betalingen wilt doen. Deze kaart is direct beschikbaar.

  Eenmalige kosten: € 10 / Virtueel: n.v.t.

  Jaarlijkse kosten: -

  Limiet op de kaart: € 150 / € 1000 / € 10.000

  Opwaarderen via: iDEAL / Bank / Contant / PIN

 • paysafecard

  De paysafecard is een prepaidkaart om ook zonder creditcard eenvoudig en vooral veilig en anoniem online te betalen. U kunt een paysafecard online kopen of in een winkel bij u in de buurt.

  Eenmalige kosten: € 1,99

  Jaarlijkse kosten: -

  Limiet op de kaart: € 250

  Opwaarderen via: iDEAL / Bank / Contant / PIN

 • Money2Go Card

  De Money2Go Card is een prepaid Mastercard waarmee online en offline betaald kan worden. Met de Money2Go Card shopt u met leuke acties en kortingen via het MasterCard Priceless programma.

  Eenmalige kosten: € 9,95

  Jaarlijkse kosten: € 19,95

  Limiet op de kaart: € 2500 / € 10.000

  Opwaarderen via: iDEAL

 • WestStein Prepaid Creditcard

  De WestStein Card is een compleet uitgevoerde prepaid creditcard, die ook nog eens goedkoop in gebruik is. Althans, zolang je in Euro betaalt.

  Eenmalige kosten: -

  Jaarlijkse kosten: € 12

  Limiet op de kaart: € 35.000

  Opwaarderen via: iDEAL / Bank

 • ANWB VISA Prepaid Card

  Je kunt bijna overal ter wereld betalen met je ANWB Prepaid Creditcard, want deze wordt wereldwijd geaccepteerd. Deze kaart is helaas tijdelijk niet leverbaar, bekijk een van de alternatieven.

  Eenmalige kosten: -

  Jaarlijkse kosten: € 20

  Limiet op de kaart: -

  Opwaarderen via: iDEAL / Bank

Verder in dit artikel:

Wat is een prepaid creditcard?

Een prepaid creditcard is eigenlijk geen creditcard maar een debit kaart, zoals uw bankpas: u zet er eerst zelf geld op dat u vervolgens kunt uitgeven. U krijgt dus geen krediet, zoals bij een reguliere creditcard. Daarom kan iedereen een prepaid creditcard aanvragen, ongeacht uw financiële situatie.

Het verschil met een bankpas is dat u met een prepaid creditcard (vrijwel) overal kunt betalen waar creditcards worden geaccepteerd. Erg handig dus voor als u wel eens online aankopen wilt doen bij webwinkels of online diensten die geen iDEAL accepteren.

Een prepaid creditcard is wel relatief duur in gebruik in vergelijking met een gewone creditcard, maar kan toch de beste keuze zijn als u de kaart bijvoorbeeld niet vaak gebruikt of als u geen BKR-toetsing wilt.

Er zijn twee type prepaid creditcards: virtuele kaarten en plastic kaarten.

Virtuele creditcard of plastic kaart
Een virtuele creditcard (links) bestaat alleen digitaal op uw computer of mobiel apparaat. U kunt er alleen online mee betalen. Een plastic kaart (rechts) kunt u ook offline gebruiken. Met een plastic kaart kunt u dus op meer plekken betalen.

Virtuele kaart

Bij een virtuele kaart krijgt u alleen een creditcardnummer, zonder pas. Dit type prepaid creditcard is vooral geschikt voor het geval dat u alleen een creditcard nodig heeft voor online aankopen. Omdat een virtuele creditcard geen pas heeft kunt u er namelijk alleen online mee betalen.

Een virtuele creditcard kunt u online aanvragen en direct gebruiken.

Plastic kaart

Als u een prepaid creditcard koopt waarbij u een pas krijgt toegestuurd dan kunt u deze kaart ook gebruiken voor offline aankopen.

Prepaid creditcards met pas komen wat functionaliteit betreft het meest overeen met een reguliere creditcard.

Een prepaid creditcard met pas is dus geschikt om bijvoorbeeld mee te reizen of handig als u vaker aankopen doet.

Na het bestellen van een plastic kaart duurt het meestal enkele werkdagen voordat u deze in huis heeft, maar u kunt er op meer plekken mee betalen.

Prepaid creditcard aanvragen

U krijgt op een prepaid creditcard geen krediet (u zet er tenslotte zelf geld op).

Dit heeft als voordeel dat u als u een prepaid creditcard gaat aanvragen niet hoeft aan te tonen dat u kredietwaardig bent (BKR toetsing, verklaring van inkomen). U kunt de kaart gewoon bestellen zonder uitgebreide aanvraag te doorlopen waarbij u al uw gegevens moet afgeven. Dat is wel zo fijn.

Prepaid creditcards worden op dit moment niet uitgegeven door banken zoals ING, Rabobank of ABN Amro, maar alleen door creditcard bedrijven, of als extra dienst door bijvoorbeeld de ANWB of GWK Travelex.

U kunt de kaarten kopen bij diverse winkels zoals Albert Heijn, Bruna of Primera of direct online bestellen via de links hieronder:

Een auto huren met een prepaid creditcard

Bij het huren van een auto is een prepaid creditcard minder handig dan een gewone creditcard. De meeste autoverhuur bedrijven accepteren prepaid creditcards niet.

Als u een auto wilt huren met een prepaid creditcard kunt u het beste eerst contact opnemen met het verhuurbedrijf. Informeer of zij prepaid creditcards accepteren en hoeveel tegoed u op uw kaart moet hebben staan. Hetzelfde geldt voor sommige tolwegen en onbemande tankstations.

Anonieme prepaid creditcards

Anonieme prepaid creditcards zijn (net als andere betaalkaarten) nauwelijks meer te krijgen. Door in de laatste jaren ingevoerde wetgeving tegen witwassen en financiering van onwettige activiteiten moeten uitgevers van betaalkaarten weten wie hun gebruikers zijn.

anonieme prepaid creditcard

Alleen kaarten waarop weinig saldo kan worden geladen kunt u min of meer anoniem gebruiken. Min of meer, want uiteraard kan de uitgever van de kaart wel zien vanaf welke bankrekening u saldo op uw kaart zet. Maar omdat uw naam niet op de kaart staat kunt u bijvoorbeeld wel anoniem bij een webshop betalen.

Ben u op zoek naar een prepaid creditcard die uw identiteit online beschermt? Dan kan de kaart van Getsby een oplossing zijn.

Zakelijke prepaid creditcards

De prepaid creditcards die hierboven besproken worden zijn in eerste instantie bedoeld voor privé gebruik door consumenten. Als ZZPer of eenmanszaak kunt u deze kaarten uiteraard ook prima zakelijk gebruiken.

Voor bedrijven waarvan meerdere medewerkers over een prepaid kaart moeten kunnen beschikken zijn er echter ook speciale zakelijke prepaid creditcards beschikbaar.

Zakelijke prepaid creditcards hebben extra functionaliteiten zodat bijvoorbeeld het beheer van de kaarten makkelijk centraal geregeld kan worden.

Voor meer informatie over zakelijke prepaid creditcards verwijzen wij u naar:

Alles wat u moet weten over het gebruik van prepaid creditcards

Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen die beantwoord moeten worden voordat u weet welke prepaid creditcard u wilt kiezen?

Hieronder staan links naar meer informatie over het gebruik van prepaid creditcards: