Betalen zonder creditcard

Op deze pagina vindt u artikelen met uitleg over betalen zonder creditcard in veel voorkomende situaties. Lees hoe u toch kunt betalen met iDEAL, PayPal of prepaid creditcards.

Webshops

Shoppen zonder creditcard is bij Nederlandse webwinkels geen probleem. Om te kunnen winkelen in buitenlandse webwinkels heb je vaak wel een creditcard nodig. Lees hieronder welke alternatieven er zijn om toch een aankoop te kunnen doen bij uw favoriete buitenlandse webwinkel als iDEAL niet wordt geaccepteerd.

Amazon

Betalen bij Amazon

Betalen bij de Nederlandse en Duitse vestiging van Amazon kan inmiddels met iDEAL. Wilt u iets bestellen bij andere Amazon sites en heeft u geen creditcard, dan zijn er alternatieve betaalmogelijkheden.

Overige eCommerce sites

De volgende eCommerce sites zijn een geliefde marktplaats voor Nederlandse online shoppers, maar zijn in sommige gevallen lastig als u geen creditcard heeft.

Streamingdiensten

Crowdfunding

Geld overmaken naar een persoon of bedrijf op via crowdfunding heeft de laatste jaren een grote vlucht genomen. Nederlandse crowdfundingplatformen ondersteunen uiteraard iDEAL, maar de bekende internationale platformen meestal niet. Hieronder leest u hoe u toch een crowdfunding project kunt steunen als u niet de beschikking heeft over een creditcard.

Betaalmiddelen

Op het Nederlandse deel van het internet is iDEAL het meest populaire betaalmiddel. Buiten Nederland is iDEAL helaas niet in gebruik en zult u andere betaalmogelijkheden moeten gebruiken. Hieronder vindt u links naar informatie over veelgebruikte betaalmiddelen.

Geld versturen

Geld overmaken

Geld overmaken tussen twee personen doen we in Nederland meestal gewoon via een bankoverschrijving of een Tikkie. Maar als u geld wilt overmaken naar iemand in het buitenland komt hier soms meer bij kijken.