Prepayshopping.com

Prepayshopping is per 1 november 2016 gestopt met de uitgifte van kaarten. Bestaande klanten kunnen over naar pay2d of gebruik maken van een van de andere alternatieven.

prepaidschopping.comMisschien heeft u ze wel eens bij de kassa van de Albert Heijn, Bruna, Kruidvat of de Vomar zien hangen: de kaartjes van prepayshopping.com.

Ze worden gepresenteerd als cadeaukaart, en zo kunt u ze ook prima gebruiken, maar in feite zijn het prepaid creditcards. U kunt ze dus ook voor uzelf aanschaffen als u online aankopen wilt doen waarvoor u een creditcard nodig heeft.

Hoe werkt prepayshopping.com?

Als u een kaart van prepayshopping.com heeft gekocht of gekregen dan moet u deze activeren op de website. Als het uw eerste kaart is dient u eenmalig een account aan te maken, als u al een account heeft kunt u een nieuwe kaart aan dit account toevoegen.

Nadat u uw kaart heeft geactiveerd ontvangt u een 16-cijferig Visa nummer. Ook ontvangt u een vervaldatum en een driecijferige veiligheidscode. Deze gegevens samen vormen in feite een creditcard. Maar dan zonder kaart.

Met de gegevens die u nu heeft kunt op internet betalen: bij het afrekenen in de webshop van uw keuze geeft u aan dat u met Visa creditcard wilt betalen en vul vervolgens uw gegevens in.

Waar kunt u met prepayshopping.com betalen?

In principe kunt u met prepayshopping.com online overal betalen waar u met een Visa creditcard zou kunnen betalen. Deze methode is echter niet geschikt voor vakantie, u kunt maximaal € 150,- op uw Visa nummer laden en u krijgt geen fysieke kaart. Dit laatste is vaak wel nodig voor auto huur en bij sommige hotels en vliegmaatschappijen.

Voor online winkelen is prepayshopping.com wel een handige keuze. U kunt hiermee bijvoorbeeld Android apps kopen of apps in de iTunes Store betalen. U kunt de prepayshopping.com kaart ook gebruiken om geld op uw Paypal account te zetten of te winkelen bij Amazon of eBay of bij een van de vele andere webshops.

Saldo limieten en geldigheidsduur

U kunt binnen uw account zoveel Visa-nummers (“creditcards”) hebben als u wilt. Op elk nummer kan maximaal € 150,- tegoed staan. U kunt op al uw nummers/creditcards bij elkaar per jaar maximaal € 2500,- tegoed opwaarderen.

U kunt tegoed van uw prepayshopping.com account terugboeken naar uw bankrekening. Dit is per jaar maximaal € 1000,-. Let dus op dat u niet teveel tegoed op uw account zet als u het niet gaat gebruiken want u kunt meer opladen dan u kunt terugboeken. Terugboeken naar uw bankrekening kost € 5,- per transactie.

Resterend saldo kunt u ook overboeken naar een ander Visa-nummer, dit kost € 2.50 per transactie.

Uw prepayshopping.com Visa-nummer is 12 maanden geldig na aanschaf van de tegoed-kaart in de winkel. De tegoed-kaart moet u binnen 6 maanden na aanschaf activeren, anders vervalt uw tegoed.

Kosten voor het gebruik van prepayshopping.com

Bij aanschaf van een prepayshopping.com kaart heeft u geen kosten. Als u een kaart met € 25,- tegoed koopt, dan kunt u ook € 25,- besteden. Afhankelijk van uw gebruik worden er echter wel kosten in rekening gebracht:

Kosten
Overboeking saldo naar ander Visa-nummer:€ 2.50
Overboeking saldo naar bankrekening:€ 5,-
Administratiekosten, vanaf 6e maand na aanschaf:€ 3,- per maand
Betaling in andere valuta dan Euro:Max. 2.75% van het transactiebedrag

De kaart is dus vooral handig voor kleine bestedingen. Voor bedragen boven de € 25,- zult u meerdere kaarten moeten samenvoegen en dat kost € 2.50 per kaart. Ook is de kans groot dat u een restbedrag op de kaart overhoudt. Dit kunt u uiteraard wel gebruiken voor het aanschaffen van apps, of een ander goedkoop product.

Prepayshopping.com ervaringen

Wat zeggen gebruikers op Internet over prepayshopping.com?

Bij de gemiddelde AH kun je (prepaid) kaarten van https://www.prepayshopping.com/ kopen. Ben tevreden en heb geen dure creditcards nodig. Succes. – Donnie Darko, op onemorething.nl

Over prepayshopping.com

Prepayshopping.com is een merk van 3V Benelux BV, het bedrijf dat ook de 3V kaart exploiteerd. Dit betekent dat u gebruik kunt maken van een Nederlandstalige helpdesk en bij een eventueel geschil een beroep kunt doen op de Financieel Ombudsman.

Meer informatie vind u op de website: prepayshopping.com

Prepayshopping.com is gestopt met de uitgifte. Bekijk een van de alternatieven in het overzicht met prepaid creditcards.