Op Amazon met iDEAL betalen

Op Amazon met iDEAL betalen is in de Amerikaanse versie helaas (nog) niet mogelijk. Maar gelukkig is iDEAL wel als betaaloptie toegevoegd aan de Nederlandse en Duitse Amazon.

Snelle oplossing
Op Amazon.nl kunt u tijdens het afrekenen gebruik maken van iDEAL.

Kunt u op de Nederlandse Amazon niet vinden wat u zoekt? Kijk dan bij de Duitse Amazon, daar is het aanbod op dit moment nog groter.

Alternatief met uitgebreider assortiment
Op www.amazon.de kunt u ook tijdens het afrekenen kiezen voor betalen met iDEAL.

Toch betekent dit niet dat bestellen bij Amazon.com of Amazon.co.uk vanuit Nederland of België niet mogelijk is als u niet in het bezit bent van een creditcard.

In dit artikel gaan we kijken hoe u kunt bestellen bij Amazon zonder creditcard.

Op Amazon.nl of Amazon.de betalen met iDEAL

U kunt zowel op de Nederlandse Amazon site (amazon.nl) als op de Duitse site (amazon.de) met iDEAL betalen:

Kies tijdens het afrekenen één van onderstaande 3 opties om te betalen met iDEAL:

  1. Standaard: kiezen tijdens het bestelproces voor de optie ‘betalen met iDEAL’. Kies je bank en volg de instructies.
  2. Amazon Prime leden: kies tijdens het bestelproces bij stap 2 de optie ‘andere betaalmethoden’ en vervolgens ‘met iDEAL betalen’.
  3. In de Amazon Wallet: Ga naar ‘Je account -> betaalmethoden’. Kies uw bank onder de optie ‘Betalen met iDEAL’.

Voor de meeste personen zal de bovenste optie het makkelijkst zijn.

Tijdens het bestel proces ziet het er zo uit:

Betaalmethodes tijdens bestellen op Amazon

  • Op de afbeelding hierboven ziet u bij 1 de betaalmethodes die al eerder zijn gebruikt met uw Amazon account. In dit geval is dat iDEAL, een bankrekening en een creditcard. Als u nog niet eerder heeft betaald met iDEAL moet u dit eerst toevoegen. Dit kunt u doen bij 2. Klik op de link “Betalen met iDEAL”
  • U kunt nu uw bank kiezen en deze toevoegen als betaalmethode:Op Amazon iDEAL toevoegen
  • Als u dit heeft gedaan wordt bij 1 de optie iDEAL getoond. Selecteer deze optie en klik op doorgaan: Klik op de doorgaan knop

Een Amazon Gift Card kopen

De snelste en makkelijkste manier om te bestellen bij Amazon.com (of een van de andere landen met uitzondering van Nederland en Duitsland) als u niet in het bezit bent van een creditcard is met een Amazon Gift Card.

U kunt een Amazon Gift Card kopen met hierop een tegoed van 25, 50 of 100 Euro, Dollar of Britse Ponden. Deze kunt u in uw Amazon account inwisselen en gebruiken voor uw bestellingen.

Bestel uw Amazon Gift Cards hier (u kunt alle gift cards afrekenen met iDEAL):

Let op: Amazon heeft in verschillende landen winkels, per land moet u een andere Amazon Gift Card kopen. U kunt uw Gift Card voor Amazon Duitsland niet gebruiken in de Amerikaanse Amazon winkel en omgekeerd. Zoek dus van tevoren uit in welke Amazon winkel u wilt betalen.
Let op: De gift card moet voldoende tegoed hebben voor zowel de aankoopprijs als de verzendkosten. De exacte verzendkosten worden pas weergegeven op het moment dat u het leveradres heeft ingevoerd. Ook kan afhankelijk van de bezorglocatie de BTW nog verandering brengen in het totaalbedrag dat u moet betalen.

Op Amazon betalen met een prepaid creditcard

Op Amazon betalen is ook mogelijk met een prepaid creditcard.

Kijk hier voor een overzicht van verkrijgbare prepaid creditcards.

U kunt deze kaart koppelen aan uw Amazon account tijdens het bestelproces.

Kies voor de optie “Creditcard toevoegen” en vul de gegevens van uw prepaid kaart in:

Prepaid creditcard toevoegen aan Amazon

Op Amazon.de en Amazon.nl betalen via automatische incasso

Op zowel Amazon.nl als Amazon.de kunt u betalen via automatische incasso. Hiermee kunt u uw bestelling op Amazon achteraf betalen (Let op: anders dan bij bijvoorbeeld de Klarna app wordt de afschrijving binnen enkele dagen na uw bestelling gedaan).

Om automatische afschrijvingen in te stellen voor Amazon.de of .nl gaat u als volgt te werk:

  1. Klik tijdens het bestelproces op “Nieuwe bankrekening toevoegen” op het moment dat u een betaalmethode kunt toevoegenTijdens het afrekenen kies
  2. Voer de BIC (swift-code) van uw bank in en het IBAN nummer van uw bankrekening en uw naam.
  3. U kunt het bestel proces nu afronden. Op het moment dat de bestelling wordt verzonden wordt het geld van uw rekening afgeschreven.

Wat is de BIC van uw bank?

De BIC (of swift) is het identificatienummer van uw bank. Dit nummer wordt gebruikt bij internationale betalingen. U vindt het BIC nummer op de website van uw bank, maar wij hebben ze ook alvast hieronder voor u op een rijtje gezet.

Bank BIC
ABN Amro ABNANL2A
ASN Bank ASNBNL21
ING Bank INGBNL2A
Knab Bank KNABNL2H
Rabobank RABONL2U
Regiobank RBRBNL21
SNS Bank SNSBNL2A
Triodos Bank TRIONL2U

Staat uw bank er niet bij kijk dan op de overzichtspagina van de Betaalvereniging Nederland of op de website van uw bank.

Handig om te weten voor bestellen bij Amazon vanuit Nederland

Amazon heeft wereldwijd meerdere winkels, voor bestellen vanuit Nederland zijn de Amerikaanse, Duitse en Britse vestigingen het handigst. Als u iets gaat bestellen bij Amazon, vergelijk dan altijd eerst de prijzen op alle drie de sites, aanbod en prijs kan verschillen, en vanuit Duitsland of Engeland zijn de verzendkosten meestal lager.

Niet alle producten worden naar het buitenland verzonden

Als u producten koopt die door derden via Amazon worden verkocht kan het zijn dat het product niet naar alle bestemmingen verzonden wordt, dit staat aangegeven op de productpagina.

Ook geldt voor sommige digitale goederen een rechten beperking, waardoor u deze producten zonder adres in de VS niet kunt kopen.

Verzendkosten

Als u met een Amazon Gift Card betaalt, let er dan op dat het tegoed op de giftcard genoeg is voor de prijs van het product + de bijkomende verzendkosten.

De exacte verzendkosten worden pas weergegeven op het moment dat u het leveradres heeft ingevoerd.

Als het totaalbedrag hoger is dan het tegoed op de giftcard kunt u niet afrekenen en zal er om een aanvullend betaalmiddel worden gevraagd. (Bijvoorbeeld nog een gift card.)

Gerelateerde artikelen over betalen bij Amazon