Apple ID aanmaken zonder creditcard

Als u voor het eerst een Apple product heeft gekocht zoals een iPad of een iPhone dan zult u een nieuw Apple ID moeten aanmaken om alle mogelijkheden van uw apparaat ten volle te kunnen benutten.

In dit artikel leert u hoe u een nieuw Apple ID zonder creditcard aan kunt maken en hoe u apps kunt kopen in de app store zonder creditcard.

Het is niet moeilijk, u kunt kiezen uit drie manieren:

Apple ID aanmaken met een iTunes cadeaubon code (iTunes Gift Card)

iTunes cadeaubon kopenAls u van plan bent ook betaalde apps te kopen dan kunt u een iTunes kaart gebruiken om uw nieuwe Apple ID aan te maken. De iTunes cadeaubon kunt u kopen bij de supermarkt (bij de kassa of de service balie), elektronicawinkels of de kiosk (bijvoorbeeld de Primera). Ook kunt u iTunes card online kopen.

Nadat u een kaart heeft gekocht kunt u de iTunes code de hierop staat gebruiken om in te vullen als betaalmiddel bij het aanmaken van uw nieuwe Apple ID. Voordeel van deze methode is dat u na het aanmaken direct tegoed op uw account hebt staan zodat u apps, muziek of boeken kunt kopen.

Een iTunes cadeaubon online kopen kan op startselect.nl, u kunt betalen met iDEAL en krijgt de code direct in beeld en per e-mail toegestuurd.

Apple ID aanmaken zonder creditcard via gratis app

De App Store biedt de mogelijkheid om een account aan te maken zonder dat u een creditcard of ander betaalmiddel hoeft in te vullen, maar hiervoor moet u eerst een extra stap maken, namelijk een gratis app installeren op uw iPhone of iPad. Als u dit niet doet krijgt u niet de mogelijkheid om het kiezen van een betaalmiddel over te slaan.

Apple ID zonder creditcard aanmaken vanaf een iPhone, iPad of Ipod Touch:

 1. Open op uw iPad of iPhone de App Store.
 2. Zoek een gratis app uit en tik op ‘Download‘ (Zie 1). Het maakt niet uit welke app u kiest, zolang deze maar gratis is.
 3. Vervolgens wordt u gevraagd in te loggen. Kies hier ‘Maak nieuwe Apple ID aan‘ (Zie 2). Apple ID aanmaken zonder creditcard
 4. Vul de gevraagde gegevens in en klik als u klaar bent op volgende.
 5. Nu komt u in het scherm waar u een betaalmethode kunt kiezen, kies hier de optie ‘Geen‘ (Zie 3).
 6. Vul de gevraagde adresgegevens in en klik op volgende.
 7. Uw e-mail adres wordt nu gecontroleerd, klik op gereed en bekijk uw e-mail. U heeft als het goed is een mail ontvangen van Apple met hierin een link. Klik op deze link om uw e-mail adres te bevestigen.
 8. De App Sstore wordt nu geopend en u kunt inloggen met uw gekozen gebruikersnaam en wachtwoord.

U heeft nu een Apple ID zonder creditcard aangemaakt en u kunt nu gratis apps installeren.

Apple ID zonder creditcard vanaf een computer aanmaken:

 1. Klik op iTunes Store (links in het iTunes-venster) en kies uw land door op de bijbehorende vlag rechts onder in de hoofdpagina van de iTunes Store te klikken.
 2. Klik in de bovenste navigatiebalk op App Store.
 3. Nu moet u een gratis app installeren. Dit is belangrijk, sla deze stap niet over! Kies een gratis app uit en installeer deze door op ‘Gratis’ te klikken onder het icoontje van de app.
 4. Klik in het pop-up venster op ‘Maak Apple ID aan’.
 5. Klik op ‘Ga door’.
 6. Als u akkoord gaat met de algemene voorwaarden vink dit dan aan. (U kunt niet verder als u dit niet doet…)
 7. Klik op ‘Ga door’.
 8. Voer de gevraagde gegevens in en klik op ‘Ga door’.
 9. U kunt nu de betaal methode kiezen. Klik op ‘Geen’ om een Apple ID aan te maken zonder creditcard. (Let op: dit kan alleen als u bij stap 3 een gratis app heeft geïnstalleerd.)
 10. Voer de gevraagde contact gegevens in en klik op ‘Gereed’.
 11. U heeft nu een e-mail ontvangen van Apple met hierin een link. Klik op deze link om uw account te bevestigen.
 12. Nadat u op de link heeft geklikt kun u inloggen met uw opgegeven gebruikersnaam en wachtwoord.

U heeft nu een Apple ID aangemaakt.

Apple ID aanmaken met een prepaid creditcard

Heeft u geen creditcard maar komt het vaker voor dat u er eigenlijk wel een zou kunnen gebruiken? Dan kunt u overwegen om een prepaid creditcard te bestellen. Deze kaarten zijn te koop ongeacht inkomen en u kunt ermee betalen op plaatsen waar om een creditcard wordt gevraagd.

Wilt u uw Apple ID aanmaken met een prepaid creditcard, bekijk het overzicht verkrijgbare kaarten.

Gerelateerde artikelen

↺ Bijgewerkt: 27 oktober 2021