Reizen zonder creditcard

In Nederland kunt u vrijwel alles doen zonder creditcard, maar op vakantie of tijdens reizen kunt u situaties tegenkomen waarin een creditcard gevraagd wordt. Heeft u die niet, lees dan hieronder welke alternatieven u voor een aantal veel voorkomende situaties tot uw beschikking hebt.

Vliegtickets

Vliegtickets kopen zonder creditcard

Bij vliegtickets hangt het af van de maatschappij waarmee u vliegt of u kunt betalen zonder creditcard. Hoewel de meeste vliegmaatschappijen die op Nederlandse luchthavens vliegen iDEAL accepteren, heeft u bij sommige maatschappijen toch een creditcard nodig.

Bij het boeken van een vlucht terwijl u in het buitenland bent, bijvoorbeeld een binnenlandse vlucht tijdens een vakantie, heeft u in veruit de meeste gevallen een creditcard nodig.

Hotels en accommodatie

Hotels en accommodatie boeken zonder creditcard

Hotels of vakantiehuizen boeken zonder creditcard lijkt op het eerste gezicht soms lastig, maar onze ervaring is dat dit meestal prima kan. Hoewel u met een creditcard uw keuzemogelijkheden maximaliseert kunt u ook met andere betaalmethoden zonder problemen een onderkomen regelen.

Auto(huur)

(Huur)auto op reis

Wilt u een auto huren in Nederland of tijdens uw vakantie? Dan is de kans groot u om een creditcard wordt gevraagd. Heeft u die niet, dan kan het lastig zijn om een auto te huren. Toch zijn er wel mogelijkheden: in Nederland is het relatief eenvoudig, in het buitenland vergt het wat meer zoekwerk.

Ook als u met uw eigen auto op vakantie naar het buitenland gaat kunt u te maken krijgen met creditcardbetalingen.