Apple Music met iDEAL betalen

Wie gebruik wil maken van Apple Music, Apple’s concurrent voor Spotify, moet hiervoor over een geschikt betaalmiddel beschikken. Apple Music met iDEAL betalen is niet mogelijk, althans niet direct. Via een kleine omweg is het wel mogelijk om met iDEAL tegoed te kopen voor Apple Music.

In dit artikel gaan we kijken hoe je Apple Music kan betalen als je geen creditcard hebt.

Geaccepteerde betaalmiddelen voor Apple Music

Ook als je gebruik wil maken van het 3 maanden gratis aanbod zal je over een geaccepteerd betaalmiddel moeten beschikken. Zonder gekoppeld betaalmiddel gaat het feest niet door, Apple wil namelijk kunnen zien of je na afloop van de 3 gratis maanden wel kunt betalen.

Het abonnement van Apple Music wordt betaald via je iTunes account. In iTunes worden de volgende betaalmiddelen geaccepteerd:

  • iTunes Gift kaarten
  • Apple Music Codes
  • PayPal
  • (Prepaid) creditcards
  • ClickandBuy, PayEase, UnionPay en contentcodes

ClickandBuy, PayEase en UnionPay worden niet heel veel gebruikt in Nederland, en content codes moet je maar net hebben dus deze opties zullen we verder buiten beschouwing laten.

Apple Music betalen met iTunes Gift kaarten of Apple Music Codes (en iDEAL)

Met een iTunes cadeaukaart kan je tegoed op je iTunes account zetten. Dit tegoed kan je gebruiken om Apple Music mee te betalen.

iTunes cadeaukaartjes kan je o.a. kopen bij supermarkten en tabakswinkels, zoals de Albert Heijn of de Primera.

Daarnaast zijn er speciale tegoedkaarten voor Apple Music. Hiermee betaal je in 1 keer voor 3 maanden of 12 maanden.

Je kan de kaartjes ook online kopen. Na betaling met iDEAL ontvang je direct een code die je kan gebruiken om iTunes op te waarderen.

Een iTunes Gift kaartje of Apple Music Code online kopen kan bij:

Apple Music betalen met PayPal

Wie geld heeft staan op zijn PayPal rekening kan dit gebruiken om Apple Music mee te betalen. Ga naar Betaalinstellingen in je iTunes account om PayPal toe te voegen.

Wil je PayPal gebruiken maar heb je geen geld op je PayPal account staan, lees dan hier hoe je met iDEAL geld op je PayPal rekening kunt zetten.

Gebruik een prepaid creditcard om Apple Music te betalen

Uiteraard worden creditcards als betaalmiddel geaccepteerd in iTunes, maar wie geen creditcard heeft kan ook met een prepaid creditcard betalen.

Een prepaid creditcard werkt als een creditcard, maar iedereen kan er een bestellen, ongeacht zijn of haar inkomen. Je moet namelijk eerst zelf geld op de kaart laden (via iDEAL of bankoverschrijving) voordat je ermee kunt betalen.

Prepaid creditcards kan je online kopen.

Gerelateerde artikelen