Bestellen bij Amazon met Gift Card en iDEAL

Bestellen bij Amazon met iDEAL of gift card.Het gerucht dat Amazon naar Nederland komt gaat al lange tijd. Inmiddels is er een begin gemaakt en is de e-boeken afdeling van Amazon naar Nederland gekomen. Op Amazon betalen met iDEAL is ook in de Nederlandse versie helaas (nog) niet mogelijk. Toch betekent dit niet dat bestellen bij Amazon in Nederland of België niet mogelijk is als u niet in het bezit bent van een creditcard.

Zo kunt u bestellen bij Amazon zonder creditcard:

  • Amazon Gift Card
  • Prepaid creditcard
  • Automatische incasso (alleen op Amazon.de)

Amazon Gift Card

Amazon Gift Card kopenDe snelste en makkelijkste manier om te bestellen bij Amazon als u niet in het bezit bent van een creditcard is met een Amazon Gift Card. U kunt een Amazon Gift Card kopen met hierop een tegoed van 25, 50 of 100 Euro, Dollar of Britse Ponden. Deze kunt u in uw Amazon account inwisselen en gebruiken voor uw bestellingen.

Let op: Amazon heeft in verschillende landen winkels, per land moet u een andere Amazon Gift Card kopen. U kunt uw Gift Card voor Amazon Duitsland niet gebruiken in de Amerikaanse Amazon winkel en omgekeerd. Zoek dus van tevoren uit in welke Amazon winkel u wilt betalen. Voor Amazon Nederland zijn er nog geen gift cards beschikbaar.

U kunt de Amazon Gift Card online kopen bij igiftcards.nl. Zij verkopen zowel Duitse, Britse als Amerikaanse Gift Cards. U kunt betalen met iDeal en ontvangt de giftcode direct op uw scherm en per e-mail.

Handig om te weten voor bestellen bij Amazon vanuit Nederland

Amazon heeft wereldwijd meerdere winkels, voor bestellen vanuit Nederland zijn de Amerikaanse, Duitse en Britse vestigingen het handigst. Als u iets gaat bestellen bij Amazon, vergelijk dan altijd eerst de prijzen op alle drie de sites, aanbod en prijs kan verschillen, en vanuit Duitsland of Engeland zijn de verzendkosten meestal lager.

U kunt terecht bij Amazon voor kleding, electronica, boeken en meer! Als u producten koopt die door derden via Amazon worden verkocht kan het zijn dat het product niet naar alle bestemmingen verzonden wordt, dit staat aangegeven op de productpagina. Ook geldt voor sommige digitale goederen zoals Amazon Prime Video een rechten beperking, waardoor u deze producten zonder adres in de VS niet kunt kopen.

Op Amazon betalen met een prepaid creditcard

Op Amazon betalen is ook mogelijk met een prepaid creditcard. Er zijn verschillende aanbieders van prepaid creditcards, enkele hiervan kunt u direct online of in de winkel kopen, anderen hebben een aanvraagperiode van enkele dagen. Voor alle prepaid creditcards geldt dat u geen inkomstenverklaring hoeft af te geven en de aanvraagprocedure dus zeer laagdrempelig is.

Als u om wat voor reden dan ook liever een prepaid creditcard dan een Amazon Gift Card gebruikt om te betalen op Amazon dan kunt u deze ook voor andere zaken gebruiken. Denk hierbij aan apps kopen, en vliegtickets of hotels boeken.

Voor betalen op Amazon zijn de meeste prepaid cards geschikt, voor de andere mogelijkheden niet allemaal, houd hiermee rekening bij uw keuze voor een prepaid creditcard.

Kijk hier voor een overzicht van prepaid creditcards en hun kenmerken.

Heeft u tegoed op uw PayPal account en wilt u dat gebruiken om uw aankoop mee te betalen? Lees dan het artikel Amazon met Paypal betalen.

Op Amazon.de betalen via automatische incasso

Sinds begin 2017 richt de Duitse versie van Amazon zich nadrukkelijk op de Nederlandse markt. Dat is prettig, want op de Nederlandse versie van Amazon kunt u voorlopig alleen boeken kopen.

Amazon.de is nu ook beschikbaar in de Nederlandse taal, en SEPA betalingen zijn toegevoegd. Dat laatste betekent dat u uw bankrekening kunt koppelen aan Amazon.de en uw bestellingen via automatische incasso kunt betalen.

Automatische incasso instellen op Amazon.de

Om automatische afschrijvingen in te stellen voor Amazon.de gaat u als volgt te werk:

  • Klik tijdens het bestelproces op “Nieuwe bankrekening toevoegen” op het moment dat u een betaalmethode kunt toevoegen
  • Voer de BIC (swift-code) van uw bank in en het IBAN nummer van uw bankrekening en uw naam.
  • U kunt het bestel proces nu afronden. Op het moment dat de bestelling wordt verzonden wordt het geld van uw rekening afgeschreven.

Wat is de BIC van uw bank?

De BIC (of swift) is het identificatienummer van uw bank. Dit nummer wordt gebruikt bij internationale betalingen. U vindt het BIC nummer op de website van uw bank, maar wij hebben ze ook alvast hieronder voor u op een rijtje gezet.

Bank BIC
ABN Amro ABNANL2A
ASN Bank ASNBNL21
ING Bank INGBNL2A
Knab Bank KNABNL2H
Rabobank RABONL2U
Regiobank RBRBNL21
SNS Bank SNSBNL2A
Triodos Bank TRIONL2U

Staat uw bank er niet bij kijk dan op de overzichtspagina van de Betaalvereniging Nederland of op de website van uw bank.