Op GoFundMe doneren zonder creditcard

Heeft u een GoFundMe campagne gezien waaraan u graag zou willen bijdragen, maar beschikt u niet over een creditcard? Lees dan verder want in dit artikel gaan we kijken welke betaalmogelijkheden er zijn voor GoFundMe.

Betalen op GoFundMe

GoFundMe is een crowdfund platform waarop veelal kleinschalige inzamelacties staan waarmee iemand of meerdere mensen geld voor hun project of doel inzamelen.

Helaas behoort net als op Kickstarter betalen met iDEAL niet tot de standaard mogelijkheden. De betaalmogelijkheden die op GoFundMe worden aangeboden om een donatie te maken zijn zelfs zeer beperkt te noemen. U kunt als donateur alleen kiezen uit geld overmaken via een creditcard, of via een debit card. Voor donaties aan een campagne van een erkend goed doel kan ook nog PayPal worden gebruikt.

GoFundMe is van origine een Amerikaans platform en aangezien het creditcard bezit in de VS veel gangbaarder is dan in Nederland leidt doneren via een creditcard daar zelden tot problemen.

GoFundMe heeft is inmiddels uitgebreid met een Nederlandse website, maar helaas is het betaalsysteem op GoFundMe Nederland niet aangepast aan de in Nederland gangbare betaalmethoden.

Heeft u geen creditcard maar wilt u toch op GoFundMe een donatie verrichten, dan kan dit wel, maar alleen via een omweg.

GoFundMe betalen met iDEAL

Om toch op GoFundMe te kunnen betalen via iDEAL kunt u gebruik maken van een prepaid creditcard. Deze koopt u online. Daarna zet u er een bedrag op via iDEAL en vervolgens gebruikt u deze kaart om uw donatie te verrichten.

GoFundMe met iDEAL

Dit klinkt misschien wat omslachtig, maar het is binnen een paar minuten te regelen:

  • Vraag een virtuele creditcard aan, voor dit geval raden we de virtuele kaart van Pay2d aan. De aanvraag is gratis.
  • Na aanvraag zet u via iDEAL een bedrag op de kaart. (Dit kost €2 – of €1 als u kiest voor opwaarderen via overschrijving maar dan duurt de verwerking langer).
  • Nadat u geld op de kaart heeft gezet kunt u deze direct gebruiken als een VISA creditcard. Ga naar de GoFundMe campagne en voer de gegevens van uw Pay2d kaart in om de donatie te maken.

De Pay2d kaart is gratis, dus mocht u hem hierna nooit meer gebruiken dan kost deze methode maximaal €2 extra bovenop het bedrag dat u wilt doneren.

In dit geval is de virtuele Pay2d kaart de handigste oplossing omdat deze direct te gebruiken is, maar heeft u eigenlijk vaker een creditcard nodig en kan de donatie ook wel één of twee dagen wachten dan is één van de andere prepaid creditcards misschien een betere keuze.

GoFundMe en PayPal

Zoals eerder in dit artikel al kort aangestipt is PayPal in de meeste gevallen geen optie om te doneren op GoFundMe. PayPal kan alleen gebruikt worden voor donaties aan campagnes voor erkende goede doelen die na 3 november 2016 zijn gemaakt.

Wilt u doneren aan een campagne van een erkend goed doel en wilt u hiervoor PayPal gebruiken maar heeft u nog geen geld op uw PayPal rekening staan? Lees dan het artikel PayPal met iDEAL voor uitleg hoe u via iDEAL geld op uw PayPal rekening zet.

Gerelateerde artikelen