Kickstarter met iDEAL betalen

Heeft u een leuk project gezien op Kickstarter dat u wilt ondersteunen maar heeft u geen creditcard? Dan bent u er vast al achter gekomen dat Kickstarter iDEAL niet als betaalmiddel aanbiedt.

In dit artikel leggen we uit hoe u toch uw favoriete project op Kickstarter kunt steunen.

Welke betaalmethoden ondersteunt Kickstarter?

Helaas voor de Nederlandse gebruiker zijn de betaalmogelijkheden op Kickstarter net als bij GoFundMe zeer beperkt. Alleen creditcards en debit cards worden geaccepteerd.

PayPal, iDEAL of bankoverschrijving worden niet geaccepteerd.

Hoe is Kickstarter met iDEAL te gebruiken?

Het is een extra stap, maar via de combinatie iDEAL en een debit card kunt u een Kickstarter project ondersteunen.

Een debit card is een prepaid creditcard die u online of in een winkel kunt kopen.

U zet geld op de kaart via PIN of contant als u hem in een winkel koopt, of via iDEAL of overboeking als u de kaart online koopt. Vervolgens kunt u de kaart gebruiken om er mee te betalen als ware het een creditcard.

Er zijn verschillende kaarten verkrijgbaar, allen met verschillende voor en nadelen. Als u op zoek bent naar een kaart enkel om snel te gebruiken voor een Kickstarter project dan leent een virtuele creditcard zich hier goed voor.

Bij een virtuele creditcard ontvangt u geen plastic kaart, maar alleen een creditcard nummer. U kunt hiermee dus alleen online betalen, maar dat is prima als u de kaart wilt gebruiken voor Kickstarter.

Omdat u geen kaart ontvangt is zijn virtuele kaarten vaak goedkoop of gratis, en direct beschikbaar. U betaalt wel voor het opwaarderen.

Veel Kickstarter projecten verwijzen in hun beschrijving naar de mogelijkheid om te betalen met de 3V Card, maar deze kaart is per 1 november 2016 gestopt.

Vaker een prepaid creditcard nodig?

Heeft u vaker een creditcard nodig? Dan loont het zich om even de tijd te nemen om de verschillende beschikbare kaarten te vergelijken. Bij de meeste andere kaarten duurt het enkele dagen voordat u de kaart in huis heeft, maar u krijgt er extra’s bij die interessant kunnen zijn als u de kaart vaker gebruikt.

Gerelateerde artikelen