Kopen op eBay met iDEAL

Kopen op eBay is handig en leuk vanwege het grote aanbod en de koopjes die er soms tussen zitten, maar u moet natuurlijk wel kunnen betalen als u het het winnende bod heeft uitgebracht.

Hoe u kunt betalen op eBay leest u in dit artikel.

Direct op eBay betalen met iDEAL is niet mogelijk, maar er zijn genoeg andere betaalmethoden beschikbaar die u kunt combineren met iDEAL of die als vervanging kunnen dienen van iDEAL.

Dit zijn de belangrijkste:

  • Gift card
  • PayPal
  • Overboeking
  • Prepaid creditcard
  • Rembours
  • Contant bij persoonlijke overdracht, niet via post.

Welke betaalmethode u kunt gebruiken hangt van de verkoper en het object dat u koopt af.

Kopen op eBay met een gift card

Voor wie snel iets wil kopen op eBay is een eBay Gift Card een handige en snelle oplossing:

  • Koop één of meerdere kaartjes, afhankelijk van het bedrag dat u nodig heeft voor uw aanschaf.
  • Vul de code op de kaart in bij uw eBay account en u bent klaar om te kopen.

Let op: eBay heeft verschillende sites voor verschillende landen. Elke site heeft zijn eigen cadeaukaarten die niet onderling te gebruiken zijn. Koop dus een kaart die geldig is voor de eBay site waarop u wilt kopen.

U kunt eBay gift cards online kopen en betalen met iDEAL, bijvoorbeeld bij dundle.com/nl/

Op eBay betalen met PayPal

Op eBay betalen met PayPal is de makkelijkste methode, ook zonder creditcard.

PayPal is eigendom van eBay en wordt door (vrijwel) alle verkopers geaccepteerd.

Bovendien biedt PayPal u als koper bescherming mocht de transactie niet naar wens verlopen en de betaling is instant, zodat uw aankoop snel verzonden kan worden.

PayPal kan aan een creditcard gekoppeld worden, maar dit is geen vereiste. U kunt PayPal ook prima gebruiken in combinatie met uw bankrekening, of als u snel wilt betalen gebruikt u PayPal met iDEAL.

Betalen op eBay via overboeking

Veel verkopers op eBay accepteren betaling via overboeking. Nadat u een object gewonnen heeft krijgt u van de koper de betalingsgegevens en doet u via internet bankieren de betaling.

Via overboeking duurt het wel iets langer voordat de verkoper uw betaling ontvangen heeft, bij internationale aankopen kan dit oplopen tot enkele dagen. Het duurt dus ook langer voordat uw aankoop verzonden wordt.

Voordeel van overboeking is dat u geen extra account hoeft aan te maken bij een andere betaaldienst. Nadeel is van betalen via overboeking is dat het lastig is om uw geld terug te krijgen mocht er iets misgaan met de koop.

Op eBay betalen met een prepaid creditcard

Als u vaker online aankopen doet kunt u overwegen om een prepaid creditcard aan te schaffen. Een prepaid creditcard kunt u gebruiken als een gewone creditcard, met het verschil dat u er van te voren zelf geld op zet. Iedereen (ouder dan 18 jaar) kan een prepaid creditcard aanvragen, ongeacht uw inkomsten.

Als u uw prepaid creditcard heeft ontvangen kunt u hem koppelen aan PayPal of er direct mee kopen op eBay.

Bekijk hier het overzicht van prepaid creditcards.

Kopen op eBay via rembours

Als de verkoper rembours als betaaloptie aanbiedt kunt u bij aflevering van uw zending aan de postbode betalen via PIN of eventueel contant.

De verzending is snel bij rembours, maar voor de verkoper duurt het langer voordat hij zijn geld heeft en de kosten van de transactie zijn hoog vergeleken met de andere opties. U als koper heeft daar geen last van, maar rembours is niet de populairste optie onder verkopers en u kunt er daardoor niet vaak gebruik van maken.

Contant betalen op eBay

Bij sommige aankopen op eBay kunt u contant betalen. Hiervoor moet de overdracht van de aankoop in persoon gebeuren.

Contant geld opsturen per post is tegen de regels van eBay en sowieso een risicovol idee.

Contant betalen op eBay is dus eigenlijk alleen praktisch als de verkoper bij u in de buurt woont.

Op eBay Duitsland kopen

eBay heeft net als Amazon internationale websites met hierop verschillend aanbod. Het kan dus lonen om ook op de internationale eBay sites te kijken.

Voor Nederlanders is op eBay Duitsland kopen interessante optie omdat de verzendkosten vanuit Duitsland meevallen en omdat de productomschrijvingen in het Duits voor wie een beetje Duits spreekt meestal wel begrijpelijk zijn.

Als u een eBay account heeft aangemaakt kunt u deze ook gebruiken om in te loggen op de internationale eBay sites.

Bekijk hier de site van eBay Duitsland.

Meer informatie