Lastpass betalen met iDEAL of Paypal

Ondersteunt Lastpass iDEAL of Paypal als betaalmethode? Het korte antwoord is nee.

In dit artikel leest u hoe u van de gratis versie van Lastpass naar Lastpass Premium kunt overstappen als u geen creditcard heeft.

Geaccepteerde betaalmethoden

De populaire password manager Lastpass accepteert alleen (prepaid) creditcards als betaalmogelijkheden voor Lastpass Premium.

Lastpass Premium betalen

Alternatieve betaalmogelijkheid

Als u toch over wilt stappen op de premium versie van Lastpass, dan is er eigenlijk maar één optie: gebruik een prepaid creditcard.

Het is een extra stap, maar hiermee bent u wel in één klap van al uw betaalproblemen op internet af.

Hier vindt u een overzicht met verkrijgbare prepaid creditcards.

Een prepaid creditcard aanvragen kan binnen een paar minuten online en er worden geen eisen gesteld aan uw inkomen.

Overstappen naar een Lastpass alternatief

Overstappen naar een andere wachtwoordmanager is niet ideaal, maar ook een optie als u toegang wilt hebben tot uw wachtwoorden op alle apparaten. Er zijn meerdere gratis password managers verkrijgbaar waarmee dit mogelijk is.

Enkele alternatieven:

Meerdere Lastpass accounts

Als u genoeg heeft aan de functionaliteiten van het gratis Lastpass account, maar uw wachtwoorden wel op meerdere apparaten nodig heeft, dan zou u voor elk apparaat een gratis account kunnen aanmaken.

Uw opgeslagen wachtwoorden kunt u eenvoudig exporteren en in uw nieuwe account weer importeren, bijvoorbeeld via een CSV bestand.

Ook deze optie is uiteraard niet ideaal, maar als u niet vaak nieuwe wachtwoorden toevoegt wel werkbaar.

Zorg er wel voor dat er één hoofdaccount is waar u nieuwe wachtwoorden aanmaakt en die u vervolgens naar de andere accounts “synchroniseert”, anders wordt het een chaos.