Android apps kopen zonder creditcard? Gebruik een Google Play tegoed card (of één van de 4 andere slimme manieren)

Google Play Card kopenIn dit artikel leest u welke manieren er zijn om Google Play tegoed te kopen.

Direct met iDEAL of met een Google Play tegoed card betalen in de Play Store is in de meeste gevallen de handigste en snelste oplossing. Een kaart met Google Play tegoed kunt u online of in de supermarkt kopen.

Android apps kopen zonder creditcard in de Google Play store was lange tijd lastig als u geen creditcard had omdat Google geen iDEAL ondersteunde. Gelukkig zijn er inmiddels genoeg mogelijkheden om te betalen zonder creditcard in Google Play.

Wij hebben zes mogelijkheden voor u op een rijtje gezet:

 1. Online een Google Play Tegoed Card kopen, dit is een soort Google Play cadeaubon die u kunt inwisselen voor apps. (Dit is de snelste methode, binnen een minuut kunt u uw eerste app kopen!)
 2. Een Google Play card kopen in een winkel bij u in de buurt
 3. Als u klant bent bij KPN, T-Mobile, Vodafone of Tele2 kunt u apps betalen met uw telefoonrekening.
 4. Google Play betalen met PayPal
 5. Gebruik een prepaid creditcard, zoals de pay2d Virtual Card die u online met iDEAL kunt kopen.
 6. Gebruik een andere app store, bijvoorbeeld van Amazon.

1. Apps met een Google Play Tegoed Card kopen

Android Apps kopen met een Google Play Tegoed Card is makkelijk en snel. Google zelf verkoopt de kaarten niet online, maar ze hebben dit uitbesteed aan Nederlandse webwinkels waar u de officiële tegoedkaarten kunt kopen.

Het werkt simpel:

 • Ga naar Startselect.nl
 • Kies de hoeveelheid tegoed die u wilt kopen: € 15, € 25, € 50 of een zelf te kiezen bedrag tussen de € 15 en € 500. Klik op bestellen en kies uw betaalmiddel, bijvoorbeeld iDEAL, PayPal of een van de andere ondersteunde betaalmethoden.
 • Na betaling krijgt u de code van de Google Play Card in beeld (en ook per e-mail toegestuurd). Voer deze code in op uw Android apparaat in Google Play.

Als u de drie bovenstaande stappen heeft doorlopen kunt u apps kopen zonder creditcard met het Google Play tegoed dat u zojuist heeft opgeladen!

Wij vinden Startselect een prettig bedrijf met een behulpzame helpdesk, maar mocht u uw kaart  liever bij een andere webshop kopen dan vindt u hier alle officiële Google Play Tegoed verkooppunten: https://play.google.com/intl/nl_nl/about/giftcards/#online-retailer.

Wilt u liever Google Play tegoed in een winkel kopen? Dat werkt als volgt:

Helaas zijn Google Play cards van 10 euro niet te verkrijgen, het minimum bedrag is zowel online als offline 15 euro. Wilt u alleen voor 5 euro of 10 euro tegoed kopen, dan kunt u beter een van de andere betaalmethoden kiezen waarmee u per app afrekent en dus niet meer tegoed oplaadt dan u gebruikt.

Play store tegoed inwisselen

Nadat u uw Google Play Code heeft gekocht moet u deze verzilveren. U kunt het tegoed van uw Google Play cadeaubon inwisselen vanaf uw Android apparaat of via de browser van uw computer.

Vanaf uw computer

Vanaf uw Android apparaat

Als u uw Google Play Card tegoed direct op uw Android apparaat wilt inwisselen dan kan dit als volgt:

 • Open Google Play
 • Tap op de menuknop (zie 1 hieronder)
 • Kies inwisselen (zie 2 hieronder)
 • Voer uw code in

Google Play tegoed card inwisselen om apps te kopen

2. Apps betalen met uw telefoonrekening

Als u een telefoonabonnement heeft bij KPN, T-Mobile, Vodafone of Tele2 dan kunt u via deze providers uw apps kopen. Uw aankopen worden verrekend op uw maandelijkse factuur. U hoeft zich hier niet speciaal voor aan te melden.

Deze optie is handig voor kleine bedragen: u betaalt alleen voor de app, er blijft geen tegoed over zoals bij een Google Play tegoed kaart. Een goed alternatief dus voor als u op zoek bent naar de niet verkrijgbare Google Play 5 of 10 euro kaarten.

U gaat als volgt te werk:

 • Maak verbinding met internet via uw mobiele provider, dus NIET via wifi.
 • Selecteer een app die u wilt kopen.
 • Klik op de prijs.
 • Accepteer de machtigingen
 • Raak in het betaalscherm de pijl naar beneden aan (rechts naast de prijs)
 • Kies ‘Betalingsopties’
 • Kies voor ‘betalen via KPN/Hi factuur’, ‘betalen via T-Mobile factuur’, ‘betalen via Vodafone factuur’ of ‘betalen via Tele2 factuur’ en klik op kopen.

Er worden geen extra kosten berekend, wel is er een maximum bedrag dat u per maand kunt besteden.

Kijk voor meer informatie over deze dienst op de website van uw provider: KPN/Hi / T-Mobile / Vodafone / Tele2.

3. PayPal en Google Play

Sinds enige tijd kunt u Google Play betalen met PayPal. Deze optie heeft lang op zich laten wachten, maar dit behoort nu in Nederland en enkele andere landen tot de mogelijkheden. Om Google Play te betalen met PayPal gaat u als volgt te werk:

 • Open de Google Play Store.
 • Kies een app die u wilt kopen en raak de prijs aan.
 • Raak in het betalingsscherm de pijl omlaag aan (naast de prijs).
 • Kies hier voor betalingsopties en selecteer ‘PayPal toevoegen’.

Bekijk de pagina PayPal met iDeal om te leren hoe u zonder creditcard geld op uw PayPal account kunt zetten. Meer uitleg over Google Play betalen met PayPal kunt u vinden op de support pagina van Google.

Let op: Om in de Play Store te betalen met PayPal dient u over een gecontroleerd PayPal account te beschikken. Als u geen gecontroleerd PayPal account heeft wordt deze betaalmethode niet geaccepteerd door Google Play.

U kunt zien of uw PayPal account gecontroleerd is door in te loggen PayPal. Direct nadat u bent ingelogd staat er iets rechts van uw naam ‘Gecontroleerd’ of ‘Niet gecontroleerd’. Om de status ‘gecontroleerd’ te krijgen dient u uw bankrekening aan uw PayPal account te koppelen.

4. Apps kopen met een prepaid creditcard

Een andere manier om apps te kopen zonder creditcard is met een prepaid creditcard. Een prepaid creditcard werkt als een normale creditcard met als verschil dat u er eerst zelf geld op moet zetten voordat u ermee kunt betalen. Hierdoor kunt u er niet meer mee uitgeven dan u er zelf op zet en iedereen kan een prepaid creditcard kopen ongeacht inkomen.

Apps kopen in Google Play met een prepaid creditcard werkt als volgt:

 • Kies een app die u wilt kopen
 • Kies voor de optie betalen met creditcard
 • Vul de gegevens van uw prepaid creditcard in.

Apps kopen met de 3V Card kan niet meer

Er zijn diverse prepaid creditcard online of in winkels te koop. Lange tijd was de 3V Card een makkelijke en snelle optie, maar 3V is gestopt met de uitgifte van kaarten. U kunt gebruik maken van de pay2d kaart of een van de andere prepaid creditcards.

Prepaid Creditcard kopen

Als u benieuwd bent welke prepaid creditcard het meest geschikt is voor u, kijk dan even op onze prepaid creditcard pagina. Hier staan prepaid creditcards beschreven die simpel in gebruik zijn en waarvan u het saldo (en dus het Google Play saldo) met iDeal kunt opwaarderen.

5. Andere appstore installeren

Google Play staat standaard op de meeste Android apparaten geïnstalleerd als de plek waar u uw apps vandaan haalt. Maar wist u dat u niet gebonden bent aan Google Play? Er zijn meerdere applicatie winkels waar u uw apps kunt kopen, zoals bijvoorbeeld de Amazon Appstore for Android. (Hier kunt u betalen met Amazon Giftcards of een prepaid creditcard.)

Kijk hier voor een uitgebreid artikel (in het Engels) waarin de verschillende Android appstores worden besproken. Mogelijk zit er een tussen die geschikt voor u is. Let wel op, er zijn ook onbetrouwbare appstores waarbij u het risico loopt spyware of virussen op uw Android apparaat te installeren. Dit is een optie voor de gevorderde gebruiker, als u niet zo technisch bent kunt u beter optie 1, 2, 3 of 4 gebruiken.

Google Play tegoed kopen met iDEAL

Sinds begin 2017 is het mogelijk om met iDEAL te betalen in de Google Play Store.

Betalen met iDEAL in Google Play gaat als volgt:

 • Open Google Play op uw Android apparaat
 • Tap op de menuknop
 • Tap op ‘Account’
 • Tap op ‘Betaalmethoden’
 • Kies ‘iDEAL-betaling toevoegen’

Google Play betalen met iDEAL

Kunt u niet kiezen voor ‘iDEAL-betaling toevoegen’ dan is iDEAL nog niet beschikbaar in uw Google Play account. Gebruik in dat geval een van de andere betaalmethoden zoals beschreven in dit artikel.