Apps kopen zonder creditcard

Google Play Card kopenU wilt Android apps kopen zonder creditcard in de Google Play store? Dat lijkt lastig als u geen creditcard heeft omdat Google niet de in Nederland meest gangbare betaalmogelijkheid iDEAL ondersteunt. Gelukkig zijn er wel mogelijkheden om te betalen zonder creditcard in Google Play, wij hebben zes mogelijkheden voor u op een rijtje gezet:

 1. Online een Google Play Card kopen, dit is een soort Google Play cadeaubon die u kunt inwisselen voor apps. (Dit is de snelste methode, binnen een minuut kunt u uw eerste app kopen!)
 2. Een Google Play card kopen in een winkel bij u in de buurt
 3. Als u klant bent bij KPN of T-Mobile kunt u apps betalen met uw telefoonrekening.
 4. Google Play betalen met PayPal
 5. Gebruik een prepaid creditcard, zoals de pay2d Virtual Card die u online met iDEAL kunt kopen.
 6. Gebruik een andere app store, bijvoorbeeld van Amazon.

1. Apps met een Google Play Card kopen

Apps met een Google Play Card kopen is de ideale manier om apps te betalen zonder creditcard, lange tijd kon dit alleen online maar Google brengt de kaartjes nu ook naar Nederland zodat u ze zowel online kunt kopen als bij een winkel bij u in de buurt. Google zelf verkoopt de kaarten niet online, maar gelukkig zijn er altijd handige ondernemers die hier een oplossing voor vinden en daarom kunt u bij een Nederlands bedrijf online Google Play Gift Cards kopen.

Het werkt simpel:

 • Ga naar Playcardgiftcodes.nl
 • Kies de hoeveelheid tegoed die u wilt kopen: € 15, € 25 of € 50 en kies via de knoppen aan de rechterkant uw betaalmiddel (bijv. iDeal of Paypal)
 • Na betaling krijgt u een ingescande code van een Google Play Card in beeld (en ook per e-mail toegestuurd). Voer deze code in op uw Android apparaat in Google Play.

Als u de drie bovenstaande stappen heeft doorlopen kunt u apps kopen zonder creditcard met het Google Play tegoed dat u zojuist heeft opgeladen!

Wilt u liever Google Play tegoed in een winkel kopen? Dat werkt als volgt:

Play tegoed inwisselen

Nadat u uw Google Play Code heeft gekocht moet u deze verzilveren. U kunt het tegoed van uw Google Play cadeaubon inwisselen vanaf uw Android apparaat of via de browser van uw computer.

Let op: Als u de foutmelding krijgt “De code die u heeft opgegeven, is ongeldig” moet u eerst nog een Google Wallet aan uw Google Play account koppelen voordat u uw Google Play  tegoed in kunt wisselen. U kunt een Google Wallet account koppelen door naar wallet.google.com te gaan en hier in te loggen met hetzelfde Google account waarmee u ook inlogt op Google Play.

Vanaf uw computer

Vanaf uw Android apparaat

Als u uw Google Play Card tegoed direct op uw Android apparaat wilt inwisselen dan is het afhankelijk van de versie van Google Play die u op uw apparaat heeft staan hoe u dit precies moet doen. In de nieuwste versie vindt u de knop “inwisselen” (of redeem) in het menu dat verschijnt als u links boven klikt. In oudere versies zit het menu rechtsboven.

Google Play Card inwisselen

Nieuwe versie: klik links boven om uw Play Card code in te wisselen.
Oude versie: Klik rechts boven om uw Play Card code in te wisselen.

2. Apps betalen met uw telefoonrekening

Als u een telefoonabonnement heeft bij KPN, T-Mobile of Tele2 dan kunt u via deze providers uw apps kopen. Uw aankopen worden verrekend op uw maandelijkse factuur. U hoeft zich hier niet speciaal voor aan te melden.

U gaat als volgt te werk:

 • Maak verbinding met internet via uw mobiele provider, dus NIET via wifi.
 • Selecteer een app die u wilt kopen.
 • Klik op de prijs.
 • Accepteer de machtigingen
 • Raak in het betaalscherm de pijl naar beneden aan (rechts naast de prijs)
 • Kies ‘Betalingsopties’
 • Kies voor ‘betalen via KPN/Hi factuur’, ‘betalen via T-Mobile factuur’ of ‘betalen via Tele2 factuur’ en klik op kopen.

Er worden geen extra kosten berekend, wel is er een maximum bedrag dat u per maand kunt besteden.

Kijk voor meer informatie over deze dienst op de website van uw provider: KPN/Hi / T-Mobile / Tele2.

3. PayPal en Google Play

Sinds enige tijd kunt u Google Play betalen met PayPal. Deze optie heeft lang op zich laten wachten, maar dit behoort nu in Nederland en enkele andere landen tot de mogelijkheden. Om Google Play te betalen met PayPal gaat u als volgt te werk:

 • Open de Google Play Store.
 • Kies een app die u wilt kopen en raak de prijs aan.
 • Raak in het betalingsscherm de pijl omlaag aan (naast de prijs).
 • Kies hier voor betalingsopties en selecteer ‘PayPal toevoegen’.

Bekijk de pagina PayPal met iDeal om te leren hoe u zonder creditcard geld op uw PayPal account kunt zetten. Meer uitleg over Google Play betalen met PayPal kunt u vinden op de support pagina van Google.

Let op: Om in de Play Store te betalen met PayPal dient u over een gecontroleerd PayPal account te beschikken. Als u geen gecontroleerd PayPal account heeft wordt deze betaalmethode niet geaccepteerd door Google Play.

U kunt zien of uw PayPal account gecontroleerd is door in te loggen PayPal. Direct nadat u bent ingelogd staat er iets rechts van uw naam ‘Gecontroleerd’ of ‘Niet gecontroleerd’. Om de status ‘gecontroleerd’ te krijgen dient u uw bankrekening aan uw PayPal account te koppelen.

4. Apps kopen met een prepaid creditcard

Google Wallet Zonder Creditcard

Als u met een prepaid creditcard apps wilt betalen in Google Play moet dat via Google Wallet, daar kunt u dus niet omheen tenzij u een andere appstore gaat gebruiken, daarover later meer. Als u nog geen Google Wallet (of Google Checkout) account heeft dan kunt u die hier aanmaken: wallet.google.com. Als u al een Google account heeft (bijvoorbeeld een Gmail adres of een Youtube account) dan kunt u hiermee inloggen, anders moet u eerst een account aanmaken via de rode knop linksboven.

Als u een Google Wallet account heeft aangemaakt kunt u een betaalmiddel toevoegen. Zoals u ziet is het enige betaalmiddel dat u kunt toevoegen een creditcard.  Google Wallet zonder creditcard is voorlopig nog niet mogelijk, maar een prepeaid creditcard werkt als een creditcard.

Apps kopen met de 3V Card kan niet meer

pay2d cardEen goed alternatief voor als u geen creditcard wilt aanschaffen is een prepaid creditcard. Hiermee heeft u de online betaalmogelijkheden van een creditcard, zonder de nadelen zoals een BKR-toetsing of een ingewikkelde aanvraag procedure. Lange tijd was de 3V Card een makkelijke en snelle optie, maar 3V is gestopt met de uitgifte van kaarten. U kunt gebruik maken van de pay2d kaart of een van de andere prepaid creditcards.

Kaart of Voucher

Als u een pay2d kaart koopt kunt u kiezen tussen een echt pasje of een simpele voucher met hierop een code. De kaart kost 10 euro en is vier jaar geldig. U kunt de kaart steeds weer opnieuw opladen met tegoed via de website of via een ander verkooppunt. Als u kiest voor de voucher dan krijgt u alleen het nummer van uw “creditcard”. Een voucher is gratis, opwaarderen kost 2 euro. De voucher is ook leuk om als cadeaubon voor Google Play aan iemand te geven.

Android apps kopen zonder creditcard

Als u uw kaart of voucher heeft gekocht dan heeft u in feite een creditcard en dan kunt u deze gebruiken om in te voeren in uw Google Wallet. Nu kunt u Android apps kopen zonder creditcard! Als uw tegoed op is kunt u met iDeal nieuw tegoed storten op uw kaart nummer. Zo kunt u tegen lage kosten (€ 2 / € 10) apps betalen met iDeal.

Prepaid Creditcards

Er zijn meerdere aanbieders van prepaid creditcards te vinden op het Internet. Als u benieuwd bent welke prepaid creditcard het meest geschikt is voor u, kijk dan even op onze prepaid creditcard pagina. Hier staan prepaid creditcards beschreven die simpel in gebruik zijn en waarvan u het saldo (en dus het Google Play saldo) met iDeal kunt opwaarderen.

5. Andere appstore installeren

Google Play staat standaard op de meeste Android apparaten geïnstalleerd als de plek waar u uw apps vandaan haalt. Maar wist u dat u niet gebonden bent aan Google Play? Er zijn meerdere applicatie winkels waar u uw apps kunt kopen, zoals bijvoorbeeld de Amazon Appstore for Android. (Hier kunt u betalen met Amazon Giftcards of een prepaid creditcard.)

Kijk hier voor een uitgebreid artikel (in het Engels) waarin de verschillende Android appstores worden besproken. Mogelijk zit er een tussen die geschikt voor u is. Let wel op, er zijn ook onbetrouwbare appstores waarbij u het risico loopt spyware of virussen op uw Android apparaat te installeren. Dit is een optie voor de gevorderde gebruiker, als u niet zo technisch bent kunt u beter optie 1, 2 of 3 gebruiken.