Hoe vind je de goedkoopste easyJet tickets?

easyJet staat bekend om zijn goedkope vliegtickets. En dat is niet voor niets. Toch zijn niet alle easyJet tickets even goedkoop. Een deel van de passagiers op elke vlucht betaalt zelfs een redelijk gangbare prijs, die ook bij een andere maatschappij te krijgen is.

Als u echt goedkoop wilt vliegen is het dus belangrijk om de juiste tickets te scoren.

Als u de volgende tips gebruikt kunt u de kosten naar easyJet bestemmingen zo laag mogelijk houden.

Kies het juiste vertrekpunt

easyJet vliegt vanuit Nederland alleen vanaf Schiphol. Als u dichter bij de Duitse grens woont kunt u ook vertrekken vanaf Düsseldorf, Keulen, Dortmund en eventueel Hamburg. Woont u meer in het zuiden des lands, dan kunt u Brussel overwegen als vertrekpunt.

Vertrekluchthavens easyJet
easyJet vliegt vanaf deze luchthavens in en vlakbij Nederland.

Dit kan schelen in de ticket prijs die u moet betalen, omdat de kleine luchthavens doorgaans goedkoper zijn dan Schiphol. En afhankelijk van waar u woont kan dit ook schelen in de kosten van de reis van uw huis naar de luchthaven (en terug).

Zowel bij vertrek vanaf Schiphol als bij vertrek vanaf een buitenlandse luchthaven kunt u betalen zonder creditcard. Volg deze instructies om easyJet met iDEAL te betalen.

Kies de juiste datum

Als u flexibel bent in uw reisdata loont het zich om een paar verschillende data uit te proberen, dit kan aanzienlijk schelen in de kosten van uw vliegtickets.

Per vlucht is er een beperkt aantal goedkope vliegtickets beschikbaar. Op de populaire dagen (bijvoorbeeld begin en eind van het weekend) zijn deze tickets snel verkocht. Als u mogelijk ook op andere dagen kunt vliegen dan moet u zeker even kijken wat een ticket dan kost.

Wees er op tijd bij

Naast flexibiliteit in uw reisdata scheelt het ook om zo lang mogelijk van te voren uw tickets te boeken.

Door uw medepassagiers te snel af te zijn heeft u alle goedkope tickets nog voor het uitkiezen.

Gerelateerde artikelen: