easyJet betalen met iDEAL

easyJet betalen met iDealWie gebruik wilde maken van de goedkope tickets van easyJet maar niet de beschikking had over een creditcard, kwam tot voor kort van een koude kermis thuis omdat easyJet iDEAL niet als betaalmogelijkheid aanbiedt.

Gelukkig is easyJet betalen met iDEAL tegenwoordig wel mogelijk.

U kunt easyJet tickets boeken met iDEAL bij:

easyJet betalen met iDEAL doet u zo

Op de sites van Tix en Worldticketcenter zoekt u vluchten naar uw bestemming, net als u voor elk ander ticket zou doen.

Als er easyJet tickets beschikbaar zijn op uw route dan worden deze tickets getoond in het overzicht van gevonden tickets.

easyJet tickets betalen via iDEAL
Als er easyJet tickets beschikbaar zijn worden deze getoond en kunt u ze zonder creditcard afrekenen.

U kunt nu deze tickets van easyJet betalen met iDEAL. Uw bestelling wordt afgehandeld door de ticketsites waardoor u geen creditcard nodig heeft.

Tips voor het kopen van easyJet iDEAL tickets

De prijzen van de easyJet iDEAL tickets zijn net als de andere tickets van easyJet gelaagd opgebouwd.

Dat wil zeggen de ticketprijs die u als eerste te zien krijgt is meestal niet de eindprijs.

Er komen nog servicekosten bij en als u bagage heeft die groter is dan handbagage moet u hiervoor bijbetalen.

Ook krijgt u bij vliegen met easyJet geen stoel toegewezen maar mag iedereen tijdens het instappen zelf een plek uitzoeken. Indien gewenst kunt u bijbetalen om eerder in te stappen zodat u meer keuze heeft.

Kosten voor stoel kiezen easyJet
Wilt u kiezen waar u zit in het vliegtuig? Dan betaalt u bij easyJet voor uw stoelkeuze. Dit kan aardig in de prijzen lopen. De goedkoopste stoelen achterin kosten €5,99 om te reserveren, de duurste stoelen vooraan €21,99. Wilt u niet bijbetalen voor uw stoel, dan krijgt u er een toegewezen.

Bij easyJet betalen met iDEAL moet u het bestelproces van de easyJet tickets helemaal doorlopen om te zien hoeveel uw easyJet ticket uiteindelijk gaat kosten. (Dit is altijd zo, ongeacht of u de easyJet tickets met of zonder creditcard koopt.)

Als u op zoek bent naar het goedkoopste ticket voor uw vlucht dan is het aan te raden om dit te doen zodat u de echte prijs kunt vergelijken in plaats van de basisprijs. U vinkt de gewenste opties aan of uit (!) tot het moment dat u tot betaling over kunt gaan. Dan pas weet u de definitieve prijs.

Kies het juiste vertrekpunt

easyJet vliegt vanuit Nederland alleen vanaf Schiphol. Als u dichter bij de Duitse grens woont kunt u ook vertrekken vanaf Düsseldorf, Keulen, Dortmund en eventueel Hamburg. Woont u meer in het zuiden des lands, dan kunt u Brussel overwegen als vertrekpunt.

Vertrekluchthavens easyJet
easyJet vliegt vanaf deze luchthavens in en vlakbij Nederland.

Dit kan schelen in de ticket prijs omdat de kleine luchthavens doorgaans goedkoper zijn dan Schiphol en afhankelijk van waar u woont kan dit ook schelen in de kosten van de reis van uw huis naar de luchthaven (en terug).

Ook bij vertrek vanaf een buitenlandse luchthaven kunt u easyJet betalen met iDEAL, zolang u boekt via een van de bovengenoemde sites.

Kies de juiste datum

Als u flexibel bent in uw reisdata loont het zich om een paar verschillende data uit te proberen, dit kan aanzienlijk schelen in de prijs van uw easyJet tickets.

Per vlucht is er een beperkt aantal goedkope tickets beschikbaar.

Op de populaire dagen (bijvoorbeeld begin en eind van het weekend) zijn deze tickets snel verkocht. Als u ook op andere dagen kunt vliegen dan moet u zeker even kijken wat een ticket dan kost.

Wees er op tijd bij

Naast flexibiliteit in uw reisdata scheelt het ook om zo lang mogelijk van te voren uw tickets bij easyJet te boeken.

Door uw medepassagiers te snel af te zijn heeft u alle goedkope tickets nog voor het uitkiezen.

En aangezien u nu weet hoe easyJet betalen met iDEAL werkt heeft u geen excuus meer om uw vakantie nog langer uit te stellen! 🙂

Handige informatie voor easyJet vluchten vanaf Schiphol

Bellen met de easyJet klantenservice kan via:

De easyJet check-in balie op Schiphol vindt u bij Vertrek 3. Maar u kunt bij easyJet ook online inchecken.

Zie voor meer contactgevens de easyJet pagina op schiphol.nl

Ander prijsvechters betalen met iDEAL

Net als easyJet betalen met iDEAL is het ook mogelijk om andere prijsvechters zonder creditcard te betalen.

Zie voor meer uitleg: