Hotel boeken zonder creditcard

Hotel boeken zonder creditcardU gaat op vakantie en wilt een hotel boeken, maar u heeft geen creditcard. Veel hotels gebruiken een creditcard om uw reservering te garanderen. Een hotel boeken zonder creditcard kan dus lastig zijn.

Afhankelijk van uw bestemming kunt u vaak wel telefonisch of via internet een hotel boeken en betalen bij aankomst. Onze ervaring is dat dit in landen waar het gemiddelde inkomen lager ligt dan in Nederland (en de lokale bevolking meestal geen creditcard heeft) vaak prima te doen is.

Als u niet vertrouwt op een dergelijke gentlemen’s agreement en liever vooraf uw hotel reservering helemaal vast legt dan zijn er wel een aantal alternatieven voor een hotel boeken zonder creditcard waaruit u kunt kiezen, zoals bijvoorbeeld een hotel boeken met iDEAL.

Hotel boeken zonder creditcard bij Expedia.nl

Bij Expedia.nl kunt u een hotel boeken zonder creditcard, u betaalt met iDEAL. Naast iDEAL worden ook PayPal en uiteraard creditcards geaccepteerd. Ook vliegtickets kunnen sinds kort zonder creditcard betaald worden. Bij Expedia heeft u de keuze uit meer dan 271.000 hotels wereldwijd die u kunt boeken met iDEAL. Als u een Expedia account aanmaakt krijgt u 10% extra klantenkorting op uw boeking.

Expedia Super Sale

Hotel boeken met iDEAL of Paypal bij Hotels.com

Hotels.com biedt haar klanten de mogelijkheid om een hotel te boeken met iDEAL. U kunt het grootste deel van de hotels op de site boeken met zowel creditcard als iDEAL. Ook Paypal wordt geaccepteerd. Daarnaast biedt hotels.com een spaarprogramma als u een account aanmaakt: bij 10 overnachtingen krijgt u 1 nacht gratis.

Hotels boeken zonder creditcard bij Booking.com

Bij Booking.com kunt u enkele hotels boeken zonder creditcard. Of dit mogelijk is hangt af van het hotel van uw keuze, u kunt dit zien tijdens de reservering. Booking.com biedt een zoekfunctie om alleen hotels te laten zien die iDEAL of PayPal als betaalmiddel ondersteunen.

Klik aan de linkerkant van de pagina onder “Filter op:” op iDEAL om alleen accommodaties te zoeken die u met iDEAL kunt betalen.

Hotels betalen met ideal op booking.com

Als alternatief kunt u als u toestemming van iemand anders heeft om zijn of haar creditcard te gebruiken de naam van de kaarthouder tijdens de reservering bij Booking.com vermelden in het veld “Speciale verzoeken”.

Reserveer uw hotel met PIN of contant bij Voordeeluitjes.nl

Bij Voordeeluitjes.nl (bekend van de ANWB Kampioen) kunt u terecht voor hotels en thema-arrangementen. Vrijwel alle hotels op de site zijn te boeken zonder creditcard. U reserveert uw hotel telefonisch of online en betaalt bij aankomst in het hotel met PIN of contant. Via het tabblad thema-arrangementen op de site kunt u eenvoudig hotels reserveren die passen bij uw soort reis, bijvoorbeeld wandelen, fietsen of stedentrips.

Vakantiehuis huren zonder creditcard

Blijft u langer op een plek of wilt u wat meer ruimte dan is een vakantiehuis een goed alternatief voor een hotel. Ook voor gezinnen is een vakantiewoning de ideale oplossing. En voor de prijs hoef je het niet te laten. Een vakantiewoning huren is vaak vergelijkbaar met de prijs voor een hotel.

Een vakantiehuis huren zonder creditcard kan bij heerlijkehuisjes.nl. Als u hier een vakantiewoning heeft gevonden die u bevalt kunt u deze reserveren waarna de betaling kunt overboeken via de bank. U ontvangt een factuur met hierop de betaalgegevens.

Via belvilla.nl kunt u vakantiewoningen betalen met iDEAL, bankoverschrijving of PayPal.

Reserveer een hotel via een reisbureau

Een hotel boeken zonder creditcard kunt u ook regelen bij een reisbureau, want ondanks de verschuiving naar Internet zijn ze er nog, de stenen reisbureaus bij u in de buurt. Ook al denkt u er misschien niet als eerste aan, een reisbureau kan een prima optie zijn om u te helpen met het reserveren van een hotel als u niet in het bezit bent van een creditcard. Het reisbureau maakt voor u de reservering in het hotel, en u betaalt contant of met pin.

Een creditcard van iemand lenen voor uw reservering

Meestal is het ook mogelijk om een hotel te boeken met de creditcard van iemand anders. Als u het niet erg vindt om in uw omgeving iemand te vragen of u zijn of haar creditcard mag gebruiken voor de reservering dan is dit zeker een optie. Er wordt geen geld afgeschreven van de creditcard tijdens uw reservering. U kunt uw hotel achteraf betalen met contant of pin op het moment dat u uitcheckt. Om vervelende verrassingen te voorkomen is het wel verstandig dat u even van tevoren navraagt bij het hotel of dit inderdaad mogelijk is.

Huur een vakantiewoning via Airbnb.com

Airbnb.com was recentelijk vaak in het nieuws omdat veel steden niet zo blij zijn met de hoeveelheid toeristen die hier inmiddels gebruik van maken waardoor de steden toeristenbelasting mislopen. Voor de toerist zelf is het echter wel een leuke mogelijkheid om een slaapplaats te regelen in een andere stad.

De voornaamste betaalmethode bij Airbnb.com is creditcard, maar er zijn ook andere betaalmogelijkheden. Lees meer over Airbnb betalen met iDEAL om te zien of Airbnb mogelijk een alternatief is voor een hotel boeken zonder creditcard.

Een hotel boeken met een prepaid creditcard

Tot slot is het mogelijk om een prepaid creditcard aan te schaffen, hiermee kunt u een hotelkamer boeken. U hoeft voor een prepaid creditcard geen ingewikkelde aanvraag procedures of krediet checks te doorlopen. U kunt er ook niet mee in de schulden komen, want er staat niet meer geld op dan dat u er zelf op zet. Er is geen koppeling met uw bankrekening. Er zijn verschillende aanbieders van prepaid creditcards waaruit u kunt kiezen.

Heel simpel in aanschaf is de pay2d card. U kunt deze kopen in een winkel bij u in de buurt of online met iDEAL. Een goedkoop hotel boeken zonder creditcard voor 1 of 2 nachten kan prima met de pay2d basic kaart, maar de kaart is niet geschikt voor heel grote bedragen, check dus vooraf even of dit in uw geval voldoende is. U kunt de kaart wel opwaarderen naar Plus of Pro waarmee grotere bedragen mogelijk zijn. Het is wel verstandig om vooraf even bij het hotel na te vragen of prepaid creditcards worden geaccepteerd. Als het hotel de kaart gebruikt om achteraf te betalen dan zal de pay2d card hoogstwaarschijnlijk niet worden geaccepteerd, als u de kosten voor het hotel direct bij de boeking voldoet dan waarschijnlijk wel.

Als u vaker gebruik wilt maken van een (prepaid) creditcard om een hotel te boeken kunt u het beste een kaart kiezen die wat functionaliteit betreft het meest lijkt op een reguliere creditcard.

Een kaart die hiervoor in aanmerking komt is bijvoorbeeld de prepaid Mastercard van ICS Cards.

Als u van plan bent om vaker of voor meerdere nachten een hotel te boeken dat is een van deze kaarten een handigere keuze. U kunt hiermee ook makkelijk een overnachting boeken op vergelijkingssites zoals Trivago. Bij beide kaarten duurt het enkele dagen voordat u ze in uw bezit heeft. Ook voor deze kaarten geldt dat ze waarschijnlijk niet geaccepteerd worden als het hotel de kosten achteraf in rekening wil brengen en wel wanneer de kosten direct bij de boeking worden voldaan.

Speciaal voor de reiziger heeft GWK Travelex het Cash Passport op de markt gebracht. Op deze prepaid creditcard kunt u geld in Euro, Dollars of Britsen Ponden zetten, al naar gelang uw bestemming. De kaart is binnen 30 minuten verkrijgbaar.

Bekijk hier een overzicht van makkelijk verkrijgbare prepaid creditcards.

Verdient u meer dan €23.000 per jaar, dan kunt u ook de American Express kaart overwegen. Bij deze kaart krijgt u handige extra’s zoals reisverzekeringen en kortingen op geselecteerde hotels. De American Express kaart is geen (prepaid) creditcard maar een charge card.