Auto huren zonder creditcard op 3 manieren (In Nederland en op vakantie)

Huurauto, geen creditcardU wilt een auto huren maar u heeft geen creditcard. Vaak lastig, maar absoluut niet onmogelijk.

Een auto huren zonder creditcard vergt iets meer uitzoekwerk omdat u meestal niet bij de grote sites en verhuurders terecht kunt. Maar dit betekent gelukkig niet dat u tot de bakfiets veroordeeld bent.

Wij hebben 3 mogelijkheden om een auto te huren zonder creditcard voor u op een rij gezet.

Auto huren zonder creditcard in Nederland

In Nederland zijn er naast de bekende internationaal opererende verhuurders nog (meestal kleinere) verhuurders die wel andere betaalmethoden accepteren, zoals met uw pinpas of contant. Wij hebben zoveel mogelijk bedrijven voor u uitgezocht:

Veeg de autohuur tabel naar links.Veeg onderstaande tabel naar links of rechts om meer informatie te zien.
Plaats Bedrijf Betaalmogelijkheden Opmerkingen
Alkmaar, Zaandam goedkoopverhuur.nl PIN / Contant
Alkmaar, Haarlem, Heemskerk broekhuisautoverhuur.nl PIN
Amsterdam rentabrik.nl Contant Let op: betaling met PIN niet mogelijk.
Amsterdam nedcars.nl PIN Alleen bestelbussen.
Amsterdam busterrent.nl PIN / Contant Verschillende types bestelbussen. Borg dient contant te worden betaald.
Bovensmilde autoverhuureefting.nl Contant Verschillende types bestelbussen. Borg dient contant te worden betaald.
Breda, Dongen, Roosendaal all-rent.nl PIN
Delft secuurautoverhuur.nl iDEAL / Contant / Overschrijving
Eindhoven adriaanseautoverhuur.nl PIN / Contant
Enschede, Rijssen munsterhuis-autoverhuur.nl PIN
Heerhugowaard mulderautoverhuur.nl PIN / iDEAL
Heerlen/Maastricht adremlimburg.nl PIN Alleen auto’s uit categorie A en B.
Leidschendam autoverhuurleidschendam.nl PIN
Lelystad autoverhuurlelystad.nl PIN / Contant
Purmerend allcar.nl PIN / Contant / Overboeking
Purmerend, Zaandam, Zwaag bertjonk-autoverhuur.nl PIN
Roermond autoverhuur-limburg.nl Contant Afschrift van huidig adres nodig.
Rotterdam autoverhuurconsequent.nl PIN / Contant
Rotterdam 010autoverhuur.nl PIN / Contant Afschrift van huidig adres nodig.
Rotterdam danirent.nl Contant Afschrift van huidig adres nodig.
Urk van-slooten.nl Contant
Utrecht adremutrecht.nl PIN
Zwolle auto-huren-zwolle.nl PIN / iDEAL
Dokkum, Burgum, Leeuwarden, Franeker, Bolsward, Joure basautoverhuur.nl PIN
Assen, Emmen, Hoogeveen, Groningen centuryautoverhuur.nl PIN
Heel Nederland autohopper.nl PIN
Heel Nederland leasytime.nl Afhankelijk van verhuurpartij Vergelijk verhuur van bestelbussen in heel Nederland.
Diverse locaties, zie kaart. borent.nl PIN / Contant
Aalsmeer, Alkmaar, Almere, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Breda, Den Bosch, Den Haag, Doetinchem, Eindhoven, Enschede, Groningen, Haarlem, Harderwijk, Heerlen, Lelystad, Nieuwegein, Purmerend, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Venlo, Wognum, Zwolle kav.nl PIN / Contant
Deze lijst is geenszins compleet. Bent u of kent u een autoverhuurbedrijf dat auto’s verhuurt zonder creditcard, laat het ons weten dan vullen wij de lijst aan.

Auto delen

Overweeg eens een deelauto als alternatief voor autohuren. Er zijn inmiddels een paar bedrijven actief in Nederland die een auto huren van iemand uit uw buurt mogelijk maken.

Via de websites van deze bedrijven kunt u zien waar, voor hoe lang en tegen welke kosten er bij u in de buurt een auto te huur is. Nadat u zich heeft aangemeld kunt u hiervan gebruik maken. In de meeste gevallen kunt u bij deze bedrijven een auto huren zonder borg.

U kunt een deelauto vinden op de volgende websites:

Naast deze peer-to-peer autodeelmogelijkheden zijn er ook deelautobedrijven waarbij u niet van een particulier huurt maar waarbij de auto’s in beheer van het bedrijf zijn:

U heeft hier geen creditcard nodig.

Wel moet u eerst lid worden, dit duurt meestal enkele dagen. Mocht u vaker een huurauto nodig hebben voor korte ritjes dan is dit een prima oplossing. Kijk wel voor aanmelding even of er huurauto’s van het bedrijf bij u in de buurt staan want ze zijn niet allemaal landelijk actief.

Autoverhuur zonder creditcard in het buitenland

Autohuur zonder creditcard in het buitenland is lastiger dan in Nederland. Dit komt omdat het gebruik van creditcards in het buitenland gangbaarder is dan hier.

Heeft u geen creditcard, dan kunt u gebruik maken van een van de twee hierboven genoemde debit cards, of de hieronder genoemde opties proberen:

Huur bij kleine lokale verhuurders

Vaak is huren zonder creditcard wel mogelijk bij (kleine) lokale verhuurders in uw vakantieland. Deze zijn alleen wat lastiger te vinden omdat ze niet bovenaan in Google verschijnen.

Om een lokale autoverhuurder te vinden kunt u de volgende dingen proberen:

  • Auto huren zonder creditcard op Tenerife
    Autoverhuurbedrijven op Tenerife

    Zoeken via Google Maps. Ga op Google Maps naar uw bestemming, bijv: Tenerife en zoek dan naar autoverhuur bedrijven. Doe dit in het Engels of in de lokale taal van uw bestemming. Door op de getoonde bedrijven (de rode bolletjes) te klikken krijgt u de contactgegevens te zien. Neem contact op en vraag of u kunt reserveren zonder creditcard.

  • Vraag het aan locals: Als u een huisje huurt dan kan de verhuurder van het huisje ook vaak een auto voor u regelen via een bevriende verhuurder. Of ze kennen een lokaal bedrijf waar u zonder creditcard terecht kunt. U kunt ook contact opnemen met uw hotel met de vraag of zij een huurauto kunnen regelen.
  • Zoek op reisforums. Zoek of stel uw vraag op reisforums. Meestal levert dit niet veel op, maar niet geschoten is altijd mis.
  • Neem contact op met een reisbureau om te vragen of u via hen een auto kunt boeken. Reisbureaus hebben contacten ter plaatse.
  • Neem contact op met de lokale VVV of Tourist Information met de vraag of zij u aan adressen van plaatselijke autoverhuurbedrijven kunnen helpen.
  • Als u zoekt op Google, kijk dan ook een verder dan pagina 1. Dieper weggestopt in de zoekresultaten vindt u soms toch nog wat u zocht!

Voor enkele populaire vakantiebestemmingen hebben we lokale verhuurders waar u kunt huren zonder creditcard voor u uitgezocht. Het eigen risico kunt u vaak afkopen via een verzekering en de borg kan contant worden voldaan.

Spanje

Tenerife

Als u op zoek bent naar een huurauto op Tenerife kunnen wij u Rent a Car Chayofa aanraden. Dit bedrijfje wordt gerund door een vriendelijke Duitse heer. Betaling geschiedt ter plekke contant. Ook kunt u hier terecht als u uw rijbewijs nog niet langer dan een jaar in uw bezit heeft. Contact opnemen kan via de website: rentacar-chayofa.de.

La Gomera

Op La Gomera, het kleine bergachtige buureilandje van Tenerife, is een auto onontbeerlijk. Een autohuur op La Gomera zonder creditcard kan bij Rent a car PAE. De huurauto wordt in de haven geleverd en u kunt hem daar ook weer achterlaten. U hoeft geen borg te betalen en er is geen eigen risico.

Mallorca

Op Mallorca kunt u terecht bij Terry’s Car Hire. Neem contact op via de website: terryscarhire.com.

Ook bij ROIG kunt u zonder creditcard een huurauto boeken. Voorwaarde is dat u de volledige verzekering neemt en een borg achterlaat voor de volle tank benzine die u meekrijgt.

Portugal

Porto Santo

Op Porto Santo, het kleine buureilandje van Madeira, regelt u een huurauto zonder creditcard bij moinhorentacar.com.

Faro, Lagos of de Algarve

Om een auto te huren zonder creditcard in Faro, Lagos of de Algarve kunt u terecht bij www.mppcs.info/autoverhuur.html.

Thailand

Bangkok

Voor het huren van een auto in Bangkok zonder creditcard kunt u terecht bij www.sathorncarrent.com.

Pattaya

In Pattaya kunt u terecht bij pattayacar-rent.com.

IJsland

Reykjavik

SADcars is een IJslands autoverhuurbedrijf dat tweedehands auto’s opkoopt en opknapt om zo goedkoper huurauto’s aan te kunnen bieden.

Wie zonder creditcard een auto wil huren kan dit doen door een borg van €1000 euro te betalen. Voorwaarde is wel dat het Platinum Insurance pakket wordt afgenomen waarbij geen eigen risico bestaat. Bovendien rekent SADcars voor een auto huren zonder creditcard €50 vergoeding. Voor meer informatie zie: sadcars.com

Ook handig

↺ Bijgewerkt: 11 juni 2021