Ryanair betalen met iDEAL

Net als bij easyJet was Ryanair betalen met iDEAL lange tijd niet mogelijk. Dit was zo omdat Ryanair iDEAL niet op haar site aanbood als betaalmethode en de tickets van Ryanair nergens anders gekocht konden worden.

Inmiddels kunt u ook vluchten direct met iDEAL betalen op de site van Ryanair, maar toch zijn er situaties waarbij Ryanair iDEAL niet accepteert.

Wilt u alle vluchten van Ryanair betalen met iDEAL dan kan dit via de volgende sites:

Ryanair betalen met iDEAL gaat zo

Zoek bij Tix of bij Worldticketcenter (via een van de links hierboven) op de bestemming van uw keuze, net als u anders ook zou doen.

Als er Ryanair tickets beschikbaar zijn op de route die u vliegt worden deze tickets getoond tussen de andere tickets en kunt u Ryanair betalen met bankpas en iDEAL. Geen creditcard nodig!

Tips voor vliegen met Ryanair

Ryanair vliegt vanuit Nederland vanaf Schiphol, Eindhoven, Maastricht of net over de grens in Duitsland of België.

De dichtstbijzijnde vliegvelden in Duitsland waarvandaan Ryanair vliegt zijn Düsseldorf Weeze en Düsseldorf International Airport, Dortmund, Keulen, Münster, Bremen, Hamburg, Hannover en Paderborn en in België is dit Brussel.

Routekaart vertrekluchthavens Ryanair
Vanaf deze vliegvelden in en rondom Nederland kunt u vliegen met Ryanair en voor uw vlucht betalen met iDEAL.

Servicekosten

Als u een ticket van Ryanair met iDEAL boekt, houd er dan rekening mee dat de eerste prijs die u te zien krijgt niet de eindprijs is. Er komen nog servicekosten bij en indien u met bagage reist dient u hiervoor bij te betalen.

Zitplaats

Bij Ryanair krijgt u geen zitplaats toegewezen, bij het instappen mag iedereen zelf een plaats uitkiezen. Als u nog niet eerder met Ryanair of Easyjet gevlogen heeft is het goed om dit van tevoren te weten zodat u niet denkt dat er iets is mis gegaan met de boeking. Meestal kunt u wel tegen bijbetaling eerder instappen dan de overige passagiers zodat u meer keuze in zitplaatsen heeft.

Betalen voor Ryanair zitplaatsen
Tijdens het boekingsproces krijgt u de keuze om tegen betaling een zitplaats te kiezen. Als u hier niet voor wilt betalen dan kunt u dit wegklikken, u krijgt dan automatisch een zitplaats toegewezen.

Controleer uw bestelling

Wanneer u Ryanair tickets bestelt neem dan de tijd om uw bestelling goed te controleren. Zorg dat alle persoonsgegevens zoals naam en geboortedatum exact overeenkomen met wat er in uw paspoort staat. Als u bij het boeken van uw Ryanair ticket heeft opgegeven dat u Rob heet, maar in uw paspoort staat Robertus dan komt u voor een vervelende verrassing te staan op het vliegveld. U moet dan tegen betaling uw ticket wijzigen of een compleet nieuw ticket kopen. Let dus goed op voordat u uw bestelling definitief maakt!

Ryanair betalen met iDEAL is een mooie toevoeging aan de beschikbare mogelijkheden van vliegtickets die u kunt betalen met iDEAL, maar hou er dus wel rekening mee dat het niet per se de goedkoopste optie is, afhankelijk van uw reisdetails. U moet de kosten van transport van en naar de vliegvelden en de bijkomende kosten voor bijvoorbeeld bagage ook in de prijs meenemen als u een vergelijking maakt.

Zo vindt u de goedkoopste Ryanair iDEAL tickets

Als u flexibel bent in uw reiswensen dan heeft u meer mogelijkheden om het allergoedkoopste ticket te vinden:

Kies het juiste vliegveld

Als Ryanair vanaf meerdere vliegvelden naar uw bestemming vliegt vergelijk dan altijd even de prijzen van de tickets. Hier kunnen namelijk behoorlijke verschillen in zitten. Neem in uw vergelijking ook de kosten mee voor de reis van uw huis naar het vliegveld en terug (misschien is het duurdere ticket vanaf het vliegveld dichterbij dan alsnog goedkoper).

Kies de juiste datum

Als u niet per se op vaststaande dagen hoeft te vliegen, vergelijk dan de prijzen van de dagen rond uw gewenste vertrekdatum. Op de minder populaire dagen zijn er misschien nog wel goedkopere tickets beschikbaar dan op de dagen waarop de meeste mensen willen vliegen.

Wees er op tijd bij

Boek uw Ryanair tickets zo lang mogelijk van tevoren, dan heeft u nog de ruimste keus uit de meest goedkope tickets.

Kies de juiste opties

Tijdens het bestelproces van Ryanair betalen met iDEAL krijgt u net als bij betaling met creditcard een aantal opties voorgeschoteld. Neem even de tijd om dit goed te lezen zodat u het juiste ticket koopt.

(Bij)betalen voor bagage

Als u meer dan alleen handbagage mee wilt nemen dan moet u hiervoor bijbetalen. Doe dit tijdens het bestellen. Als u op het vliegveld moet bijbetalen voor uw bagage kost u dit veel meer geld!

Reisverzekering

Let ook op dat u geen onnodige extra’s besteld. Soms is er bijvoorbeeld een reisverzekering standaard geselecteerd die u misschien helemaal niet nodig heeft. Komt u iets dergelijks tegen tijdens het bestellen, vink het uit. Zo kunt u het allergoedkoopst Ryanair betalen met iDEAL!

Betalen voor stoelreservering

In de prijs van het Ryanair ticket zit geen stoelreservering in begrepen. Wilt u er zeker van zijn dat u naast uw medereiziger zit dan kunt u tegen betaling een zitplaats reserveren. Doet u dit niet dan krijgt u automatisch stoelen toegewezen. Dit is de goedkoopste optie, maar u bent er niet zeker van dat u naast elkaar zit.

Instappen met prioriteit

Budgetmaatschappijen zoals Ryanair en easyJet maken vaak gebruik van goedkope gates waar meestal maar enkele stoelen staan. Heeft u geen zin om met uw bagage lang in de rij te staan voordat u kunt boarden dan kunt u Priority Boarding bij uw ticket boeken.

Hiermee kunt u (tegen betaling) instappen voordat de mensen zonder Prioriteit mogen instappen.

Ryanair betalen met PayPal

Heeft u een PayPal account waar geld op staat? Dan kunt u dit gebruiken om uw Ryanair tickets mee te betalen. U kunt tijdens het bestelproces PayPal selecteren als betaalmogelijkheid.

Heeft u wel een PayPal account maar staat hier geen geld op, lees dan hier hoe u met iDEAL geld op uw PayPal rekening kunt zetten.

Waarom werkt Ryanair betalen met iDEAL niet?

In sommige gevallen lukt Ryanair betalen met iDEAL niet. Dit is meestal het geval wanneer u een Ryanair vlucht probeert te betalen met iDEAL die niet vanuit Nederland vertrekt. Bijvoorbeeld een enkele vlucht vanuit het buitenland naar Nederland.

In dat geval kunt u de vlucht niet via Maestro (pin/iDEAL) betalen maar alleen met een (prepaid) creditcard. Heeft u geen credit card of debit card en kunt u niet met iDEAL betalen dan is de oplossing wederom om via een ticketsite te boeken.

Via een van de volgende sites kunt u alle tickets kopen met iDEAL: