Ryanair betalen met iDeal

Ryanair betalen met iDealNet als bij easyJet was Ryanair betalen met iDeal lange tijd niet mogelijk omdat Ryanair iDeal niet op haar site aanbood als betaalmethode en de tickets van Ryanair nergens anders gekocht konden worden.

Gelukkig behoort dit probleem inmiddels tot het verleden en kunt u Ryanair betalen met iDeal via de volgende sites:

Ryanair betalen met iDeal gaat zo

Zoek bij Tix of bij Worldticketcenter op de bestemming van uw keuze, net als u anders ook zou doen. Als er Ryanair tickets beschikbaar zijn op de route die u vliegt worden deze tickets getoond tussen de andere tickets en kunt u Ryanair betalen met bankpas en iDeal.

Tips voor vliegen met Ryanair

Hou er bij het zoeken wel rekening mee dat Ryanair niet vanaf Amsterdam vliegt en u dus moet vertrekken vanaf een ander vliegveld in Nederland (Eindhoven, Groningen of Maastricht) of net over de grens in Duitsland of België.

De dichtstbijzijnde vliegvelden in Duitsland waarvandaan Ryanair vliegt zijn Düsseldorf Weeze, Dortmund, Keulen, Münster, Bremen en Hamburg en in België is dit Brussel.

Servicekosten

Als u een ticket van Ryanair met iDeal boekt, houd er dan rekening mee dat de eerste prijs die u te zien krijgt niet de eindprijs is. Er komen nog servicekosten bij en indien u met bagage reist dient u hiervoor bij te betalen.

Zitplaats

Bij Ryanair krijgt u geen zitplaats toegewezen, bij het instappen mag iedereen zelf een plaats uitkiezen. Als u nog niet eerder met Ryanair of Easyjet gevlogen heeft is het goed om dit van tevoren te weten zodat u niet denkt dat er iets is mis gegaan met de boeking. Meestal kunt u wel tegen bijbetaling eerder instappen dan de overige passagiers zodat u meer keuze in zitplaatsen heeft.

Controleer uw bestelling

Wanneer u Ryanair tickets bestelt neem dan de tijd om uw bestelling goed te controleren. Zorg dat alle persoonsgegevens zoals naam en geboortedatum exact overeenkomen met wat er in uw paspoort staat. Als u bij het boeken van uw Ryanair ticket heeft opgegeven dat u Rob heet, maar in uw paspoort staat Robertus dan komt u voor een vervelende verrassing te staan op het vliegveld. U moet dan tegen betaling uw ticket wijzigen of een compleet nieuw ticket kopen. Let dus goed op voordat u uw bestelling definitief maakt!

Ryanair betalen met iDeal is een mooie toevoeging aan de beschikbare mogelijkheden van vliegtickets die u kunt betalen met iDeal, maar hou er dus wel rekening mee dat het niet per se de goedkoopste optie is, afhankelijk van uw reisdetails. U moet de kosten van transport van en naar de vliegvelden en de bijkomende kosten voor bijvoorbeeld bagage ook in de prijs meenemen als u een vergelijking maakt.

Zo vindt u de goedkoopste Ryanair iDeal tickets

Als u flexibel bent in uw reiswensen dan heeft u meer mogelijkheden om het allergoedkoopste ticket te vinden:

Kies het juiste vliegveld

Als Ryanair vanaf meerdere vliegvelden naar uw bestemming vliegt vergelijk dan altijd even de prijzen van de tickets, hier kunnen behoorlijke verschillen in zitten. Neem in uw vergelijking ook de kosten mee voor de reis van uw huis naar het vliegveld en terug (misschien is het duurdere ticket vanaf het vliegveld dichterbij dan alsnog goedkoper).

Kies de juiste datum

Als u niet per se op vaststaande dagen hoeft te vliegen, vergelijk dan de prijzen van de dagen rond uw gewenste vertrekdatum. Op de minder populaire dagen zijn er misschien nog wel goedkopere tickets beschikbaar dan op de dagen waarop de meeste mensen willen vliegen.

Wees er op tijd bij

Boek uw Ryanair tickets zo lang mogelijk van tevoren, dan heeft u nog de ruimste keus uit de meest goedkope tickets.

Kies de juiste opties

Tijdens het bestelproces van Ryanair betalen met iDeal krijgt u net als bij betaling met creditcard een aantal opties voorgeschoteld. Neem even de tijd om dit goed te lezen zodat u het juiste ticket koopt. Als u meer dan alleen handbagage mee wilt nemen dan moet u hiervoor bijbetalen. Doe dit tijdens het bestellen, als u op het vliegveld moet bijbetalen voor uw bagage kost u dit veel meer geld! Let ook op dat u geen onnodige extra’s besteld, soms is er bijvoorbeeld een reisverzekering standaard geselecteerd die u misschien helemaal niet nodig heeft. Komt u iets dergelijks tegen tijdens het bestellen, vink het uit. Zo kunt u het allergoedkoopst Ryanair betalen met iDeal!