Ouigo betalen als je geen creditcard hebt

In dit artikel gaan we kijken hoe Ouigo betalen zonder creditcard mogelijk is.

Ouigo is de naam van de goedkope TGV-dienst van de Franse Spoorwegen die de steden Marseille, Lyon, Montpellier, Parijs, Strasbourg, Bordeaux, Nantes, Rennes en Tourcoing met elkaar verbindt. Met Ouigo kan je vanaf €10 met de trein door Frankrijk reizen. Er is één nadeel, je hebt een creditcard nodig om de kaartjes te kopen.

Voor Nederlanders handige betaalmethoden zoals iDEAL worden helaas niet ondersteund. Heb je geen creditcard en wil je toch een Ouigo ticket kopen, dan heb je de volgende mogelijkheden.

Creditcard lenen om Ouigo ticket te betalen

Heb je zelf geen creditcard, maar ken je wel iemand die een creditcard heeft? Dan kan je vragen of de bezitter van de creditcard jouw ticket wil betalen, waarna jij het geld naar hem of haar overboekt of contant geeft. De kaartjes zijn meestal erg goedkoop waarschijnlijk is even voorschieten geen probleem.

Ouigo tickets zijn naamgebonden, maar het is geen probleem om een ticket te kopen met een creditcard van iemand anders.

Ouigo betalen zonder creditcard, met een prepaid creditcard!

Het tweede alternatief om Ouigo te betalen zonder creditcard is via een prepaid creditcard.

Ken je niemand met een creditcard, wil je liever niet vragen om een creditcard te lenen, of heb je sowieso vaker een creditcard nodig, dan is een prepaid creditcard een goed alternatief.

Met een prepaid creditcard kan je (bijna) overal betalen waar je ook met een creditcard kunt betalen. Het grote verschil met een reguliere creditcard is dat je er eerst zelf geld op moet zetten voordat je de kaart kunt gebruiken.

Het voordeel hiervan is dat je nooit meer geld uit kunt geven dan je hebt en dat iedereen een prepaid creditcard kan kopen, ongeacht inkomen of BKR-registratie.

Er zijn diverse prepaid creditcards verkrijgbaar. Wil je nu meteen Ouigo betalen zonder creditcard? Kies dan een virtuele creditcard. Een virtuele kaart kan je online kopen en direct gebruiken.

Kan je nog een paar dagen wachten met boeken? Dan is de prepaid card met plastic pas een goede oplossing. Met deze kaart kan je zowel online als offline betalen (dus ook handig om mee te nemen op reis).

Meer informatie: