Vliegtickets betalen met iDEAL

Vliegtickets betalen met iDEAL is als er wordt geboekt bij een Nederlandse vliegmaatschappij of een Nederlandse ticketsite meestal geen probleem.

Uitzondering hierop waren lange tijd de prijsvechters zoals Ryanair of Easyjet die geen iDEAL aanbieden als betaalmogelijkheid. Inmiddels kunnen ook deze tickets via een omweg gewoon met iDEAL betaalt worden.

In het verre buitenland blijft het vaak nog wel lastig om vliegtickets zonder creditcard te boeken omdat buitenlandse vliegmaatschappijen en ticketsites niet bekend zijn met iDEAL. Toch zijn ook hier wel oplossingen voor te vinden.

Vliegtickets kopen met iDEAL bij Nederlandse maatschappijen

Nederlandse vliegmaatschappijen of maatschappijen die vanuit Nederland op heel veel bestemmingen vliegen, bieden doorgaans iDEAL als betaalmogelijkheid aan. Zo kunt u in ieder geval uw vliegtickets kopen met iDEAL bij KLM, Transavia, Corendon en TUI.

Vliegtickets betalen met iDEAL bij een ticketbureau

Daarnaast kunt u bij de Nederlandse ticketbureaus vliegtickets betalen met iDEAL naar bestemmingen wereldwijd, ook bij buitenlandse maatschappijen die zelf geen iDEAL aanbieden. Voordeel van een ticketbureau is dat u met één zoekopdracht zoekt naar tickets van alle beschikbare maatschappijen. Wel is het aan te raden om een paar verschillende ticketbureaus te proberen om het allergoedkoopste ticket te vinden. U kunt vliegtickets kopen met iDEAL bij onder meer de volgende ticketbureaus:

Vliegtickets bij prijsvechters betalen met iDEAL

Lange tijd was het niet mogelijk om bij prijsvechters vliegtickets te betalen met iDEAL. Daar is inmiddels verandering in gekomen en nu kunt u ook zonder creditcard gebruik maken van de soms zeer lage tarieven van deze maatschappijen. Lees hier hoe:

Boek een ticket bij een stenen reisbureau

Net als voor hotels of autohuur kan een stenen reisbureau ergens bij u in de buurt een uitkomst zijn om vliegtickets te boeken zonder creditcard. Zij kunnen het vliegticket voor u zoeken en u kunt contant of met PIN betalen aan de balie. Als u niet weet waar het dichtstbijzijnde reisbureau zich bevindt ga dan naar maps.google.nl en zoek op “reisbureau”. Klik vervolgens op de rode bolletjes om de contactgegevens van het reisbureau te vinden.

Vliegtickets boeken zonder creditcard in het buitenland

Vliegtickets betalen met iDEAL is in het buitenland vrijwel onmogelijk. Dit kan lastig zijn als u bijvoorbeeld op eigen houtje een rondreis maakt en in het land van bestemming een binnenlandse vlucht of een vlucht naar een naburig land wilt boeken. Toch zijn er wel een aantal opties om een vliegticket te boeken zonder creditcard:

  • Probeer uw ticket te boeken bij een Nederlandse site. Als u uw inloggegevens voor iDEAL mee heeft genomen dan kunt u de gewenste vlucht kunt boeken bij een Nederlands ticketbureau. U kunt de vlucht dan betalen met iDEAL en het ticket uitprinten. (Let op dat u daadwerkelijk een e-ticket boekt!) Deze optie is meer geschikt in het geval dat u tussen twee grotere plaatsen. De kleinere luchthavens en onbekendere binnenlandse maatschappijen zult u zo niet altijd kunnen boeken.
  • Koop uw ticket cash bij een lokaal reisbureautje. Deze optie is een beetje avontuurlijk, zeker op de wat meer exotische bestemmingen. Een reisbureau is hier vaak een klein kantoortje met een brakke PC en een kapotte ventilator waarvan de chaos u doet vrezen dat uw bestelling nooit goed gaat komen dan wel dat u wordt opgelicht. Toch blijken deze bedrijfjes vaak op wonderbaarlijke wijze een prima ticket voor u te kunnen regelen dat u contant kunt betalen.
  • Koop een prepaid creditcard voor op reis. Met een prepaid creditcard op zak kunt u zelf via het Internet bij een lokale maatschappij uw ticket boeken. Een prepaid creditcard kopen is makkelijk en u bepaalt zelf hoeveel geld u erop zet. Let wel op dat u een prepaid creditcard kiest met voldoende bestedingsruimte anders zit op op reis al snel aan het maximum bedrag dat u erop kunt zetten. Let op: sommige maatschappijen accepteren geen prepaid creditcards, lees de voorwaarden voordat u boekt.

Een creditcard lenen

Als u iemand kent met een creditcard kunt u vragen of u deze creditcard mag gebruiken om uw ticket te boeken. Zorg wel dat u zich eerst goed informeert of dit is toegestaan bij de luchtvaartmaatschappij van uw keuze. Sommige maatschappijen eisen dat de eigenaar van de creditcard ook met de vlucht meevliegt. Als u dit niet van tevoren uitzoekt kunt u voor een vervelende verassing komen te staan: soms moet u bijbetalen voor een administratieve handeling of u mag in het ergste geval helemaal niet mee.

In plaats van lenen kunt u ook een prepaid creditcard kopen zodat de kaart op uw naam staat.