Western Union – Snel wereldwijd geld overmaken

Western Union biedt de mogelijkheid om wereldwijd snel geld over te maken, doorgaans binnen enkele minuten.

U verstuurt uw geld online (met iDEAL) of cash bij een Western Union kantoor in de buurt en de ontvanger kan dit geld even later ophalen bij een kantoor in zijn of haar buurt.

Het is een handige service voor mensen die geld willen overmaken aan vrienden, familie of zakelijke relaties in het buitenland. Ook kan het een uitkomst zijn in noodgevallen, bijvoorbeeld wanneer vriend of familie op vakantie zonder geld is komen te zitten.

Hoe werkt Western Union?

Western Union beschikt over een wijd netwerk van kantoren en agentschappen overal ter wereld, hierdoor kan geld dat aan het ene kantoor wordt betaald snel worden uitbetaald op een ander kantoor. Het geld hoeft niet daadwerkelijk van de ene plaats naar de andere te worden verstuurd, maar het wordt naderhand door Western Union intern verrekend.

Voor u betekend dit lagere transactiekosten en een snellere service dan bij bijvoorbeeld geld overmaken naar het buitenland via de bank.

De transacties kenmerken zich door:

 • Snelheid
 • Lage transactiekosten
 • Ontvanger heeft geen bankrekening nodig

Geld versturen

U kunt zowel online als offline met Western Union geld overmaken.

Online, vanachter uw pc

Online met Western Union geld overmaken is een relatief nieuwe dienst, en een zeer handige. Via de Western Union website kunt u een betaling doen met iDEAL of een creditcard. Het werkt in principe als een gewone aankoop in een webshop.

 • Vul de gegevens van de ontvanger in (naam en land van verblijf)
 • Vul het te versturen bedrag in
 • Kies uw betaalmethode
 • Geef aan waar het geld heen gestuurd moet worden (een kantoor bij de ontvanger in de buurt of een bankrekening)
 • Vervolgens ontvangt u een transactiecode die u aan de ontvanger moet doorgeven.

Offline, vanuit een vestiging bij u in de buurt

U kunt ook geld overmaken via een kantoor of agentschap van Western Union bij u in de buurt. Hiervoor heeft u een legitimatiebewijs nodig en het bedrag dat u wilt overmaken (plus de transactiekosten) in contanten.

 • In de vestiging vult u het verzendformulier in met uw gegevens en naam en locatie van de ontvanger
 • U legitimeert zich
 • U overhandigt het geld aan de baliemedewerker
 • U ontvangt de transactiecode die u doorgeeft aan de ontvanger

Naast geld overmaken naar een kantoor waar de ontvanger het kan afhalen kunt u ook geld laten storten op een bankrekening of geld overmaken naar een (prepaid) creditcard.

Geld ontvangen via Western Union

Om het verzonden geld op te halen moet de ontvanger in het bezit zijn van de transactiecode, deze krijg hij/zij van de verzender, en een geldig legitimatiebewijs. De ontvanger gaat hiermee naar een Western Union vestiging alwaar de ontvanger zich legitimeert, het ontvangst formulier invult en het verzonden bedrag in ontvangst neemt.

Western Union Tarieven

Aan het verzenden van geld via Western Union zijn kosten verbonden. De kosten zijn afhankelijk van de bestemming, de wijze van betaling en het bedrag dat u wilt overmaken. Doorgaans gaat het om enkele Euro’s. Voor online transacties met iDEAL of creditcard kunt u de website controleren voor de Western Union kosten.

Als u via een kantoor geld wilt versturen dan kunnen de tarieven per vestiging verschillen. Voor de actuele Western Union tarieven per kantoor kunt u bellen met 0800 022 8781.

Het kan lonen om de Western Union tarieven te vergelijken met die van de concurrent MoneyGram.

Western Union openingstijden en contact

Western Union openingstijden en contactgegevens verschillen per vestiging. U kunt het beste de agent locator gebruiken om een vestiging bij u in de buurt te vinden. U kunt zoeken op land en bijvoorbeeld plaats of postcode.

In de grote steden als Amsterdam, Den Haag, Rotterdam of Utrecht zijn er veel vestigingen te vinden met ruime openingstijden. Zo is Western Union Amsterdam op het Damrak 12 bijvoorbeeld dagelijks van 9 uur ’s ochtends tot 22 uur ’s avonds open. In kleinere plaatsen bent u vaak gebonden aan de openingstijden van het plaatselijke postkantoor of de tabakswinkel.

Meer informatie of online met Western Union geld overmaken