MoneyGram – Snel geld overmaken of rekeningen betalen

Met MoneyGram kunt u snel geld overmaken van de ene locatie naar de andere locatie. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn om vrienden of familie die op reis zonder geld zijn komen te zitten van contant geld te voorzien.

Ook kan MoneyGram gebruikt worden om geld te sturen naar een ontvanger die niet over een bankrekening bezit of om rekeningen te betalen met contant geld.

  • Wereldwijd snel geld versturen en ontvangen
  • Transacties naar buiten de EU vaak goedkoper dan per bank
  • Te vinden in o.a. een postkantoor bij u in de buurt.

Hoe werkt geld overmaken met MoneyGram

MoneyGram maakt gebruik van een wijdverspreid netwerk van kantoren en vertegenwoordigers wereldwijd. Hierdoor kunt u via een money transfer service heel snel geld versturen van de ene vestiging naar de andere.

Het werkt als volgt:

  • Zoek een MoneyGram vestiging bij u in de buurt.
  • Neem een geldig legitimatie bewijs mee.
  • U kunt het bedrag dat u wilt versturen contant betalen of pinnen in het kantoor.
  • U geeft naam en plaats van de ontvanger op.
  • Nadat u betaalt heeft ontvangt u een code, die geeft u door aan de ontvanger.
  • De ontvanger gaat naar een kantoor bij hem/haar in de buurt met deze code en een geldig legitimatiebewijs en krijgt het bedrag dat u heeft overgemaakt uitbetaald.

De ontvanger kan het bedrag meestal binnen 10 minuten nadat u het verstuurd heeft al ophalen.

MoneyGram vestigingen

MoneyGram is in Nederland onder meer gevestigd in zo’n 400 postkantoren, waaronder uiteraard in de grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Maar u kunt ook in veel kleine plaatsen terecht bij een MoneyGram vestiging.

Om adres en openingstijden van een MoneyGram vestiging bij u in de buurt te vinden kunt u de store locator gebruiken. Hierin staan alle vestigingen wereldwijd, dus u kunt hierin eventueel ook de dichtstbijzijnde vestiging voor de ontvanger opzoeken.

Tarieven

Geld overmaken naar het buitenland is binnen de EU van bank naar bank gratis, wilt u geld overmaken naar een locatie buiten de EU dan kunnen hier behoorlijk hoge transactiekosten aan verbonden zijn. In zo’n geval kan een gespecialiseerde dienst als MoneyGram goedkoper zijn.

De MoneyGram tarieven zijn afhankelijk van valuta, locatie en de hoogte van het bedrag dat u wilt versturen. Om een inschatting te kunnen maken van de kosten van de transactie kunt u de kosten schatter gebruiken.

Het kan lonen om ook de tarieven van Western Union (een vergelijkbare dienst) te bekijken.

Rekening betalen

Bij een aantal MoneyGram kantoren kunt u ook met contant geld rekeningen betalen of geld op uw (prepaid) creditcard storten. Hiervoor heeft u een geldig legitimatiebewijs en de betaalgegevens nodig. Nadat u de transactie heeft gemaakt wordt u rekening de volgende werkdag betaald.

Deze dienst is beschikbaar bij deze kantoren.

Bekijk voor meer informatie de MoneyGram website of vergelijk de dienst met Western Union.

Meer lezen