Milieusticker Frankrijk kopen zonder creditcard

Ga je met de auto naar Frankrijk, dan is het handig om een milieusticker -of eco vignet- aan te vragen. Je hebt in Frankrijk een milieusticker nodig om met je auto in milieuzones te mogen rijden.

Een milieusticker voor Frankrijk kan je aanvragen via de officiële Franse overheidswebsite: https://certificat-air.gouv.fr/en/

Om het Franse eco vignet (Crit’Air) te betalen heb je een creditcard nodig.

Heb je geen creditcard, lees dan snel verder (of bekijk de video samenvatting hieronder) want in dit artikel zullen we uitleggen hoe je alsnog je eco vignet kunt bemachtigen.

Twee mogelijkheden om een Franse milieusticker te kopen zonder creditcard

Hoewel de Franse milieusticker wetgeving ook geldt voor buitenlandse auto’s die in Frankrijk rijden doen de Fransen uiteraard geen moeite om het aanschaffen van een eco-vignet makkelijk te maken voor buitenlandse bezoekers.

Betaalmethodes zoals iDEAL of het Belgische Bancontact worden dan ook niet aangeboden.

Ben je niet in het bezit van een creditcard, dan heb je twee mogelijkheden om toch een milieusticker te kopen.

Leen een creditcard van iemand anders

Optie 1 is het meest voor de hand liggend, en mogelijk had je dit zelf ook al bedacht. Als iemand in je omgeving wel een creditcard heeft kan je vragen of je deze mag gebruiken om het Franse eco-vignet te betalen.

Het maakt niet uit dat de creditcard en de auto waarvoor het vignet is niet op dezelfde naam staan.

Gebruik een (eenmalige) prepaid creditcard

Wil je niet iemand vragen om een creditcard te lenen of heb je niemand in je omgeving die een creditcard heeft, dan kan je gebruik maken van een prepaid creditcard.

Deze kaart koop je online, je zet er geld op via iDEAL en koopt er vervolgens de milieusticker mee. Dit proces kost je niet meer dan een paar minuten en 1 of 2 euro extra.

Het gaat als volgt:

  1. Koop online een virtuele creditcard of kies een van de gratis prepaid creditcards.
  2. Nadat je de kaart hebt besteld kan je er met iDEAL over bankoverschrijving geld op zetten.
  3. Nadat het geld op de kaart is bijgeschreven (bij iDEAL direct) kan je de kaart gebruiken om de Franse milieusticker te bestellen.

Kaart van milieuzones in Frankrijk

Je zou verwachten dat de overheidsinstantie die verantwoordelijk is voor de uitgifte van de milieustickers een handige kaart zou publiceren met hierop de milieuzones in Frankrijk. Mais non, een officiële kaart is uiteraard niet te vinden.

Gelukkig zijn er wel andere partijen die de milieuzones van Frankrijk in kaart hebben gebracht:

Milieuzones Frankrijk kaart
Kaart met permanente milieuzones in Frankrijk.

Deze kaart is afkomstig van green-zones.eu. Nog handiger is het om de green-zones.eu app te downloaden, hiermee heeft u altijd een actuele kaart met Franse milieuzones bij de hand. Bovendien worden hierin ook alle tijdelijke zones getoond.

Gerelateerde artikelen