Zonder creditcard wintersport betalen?

Tijdens de wintersport in het buitenland is een creditcard mee een fijne aanvulling op de betaalmogelijkheden. Tolwegen, skipas, hotels en restaurants kunnen betaald worden met een creditcard, terwijl contant betalen of pinpas niet altijd een optie is.

Heeft u geen creditcard en wilt u er ook geen aanvragen, dan is een prepaid creditcard in veel gevallen een handige tussenoplossing.

Iedereen van 18 jaar of ouder kan dit type creditcard zonder inkomenseis aanvragen.

We hebben de voordelen van een prepaid creditcard tijdens de wintersport hier op een rijtje gezet.

Tolwegen

Onderweg naar de Alpen kunt u in Frankrijk of Oostenrijk te maken krijgen met tolwegen.

Een creditcard is de snelste en makkelijkste manier om te betalen bij de tolpoortjes van de Peáge of de Maut voor de Oostenrijkse wegen.

Wilt u niet hoeven rommelen met contant geld of hopen dat uw Nederlandse pinpas wordt geaccepteerd, dan kunt u een prepaid creditcard meenemen. De ICS GO Card en de bunq creditcard worden breed geaccepteerd.

Tip: De Oostenrijkse Streckenmaut kan ook online gekocht worden, net als het algemene vignet dat u nodig heeft.

Aanvullende reisverzekering en ongevallenverzekering

Bij veel creditcards kunt u gebruik maken van aanvullende reisverzekeringen of ongevallen verzekeringen als u de wintersport vakantie met uw creditcard geboekt heeft. Dit kan aardig schelen in medische kosten na een ongelukje of onverwachte kosten tijdens de reis.

De voordeel heeft u bij een prepaid kaart doorgaans niet. Heeft u geen creditcard, dan kunt u indien gewenst een losse verzekering afsluiten zodat u goed verzekerd op de wintersport gaat.

Aankoopverzekering

Wintersport is een dure hobby en tijdens het rozige gevoel na een bezoekje aan de après ski bar kan het zomaar zijn dat u iets van uw nieuwe dure uitrusting bent kwijtgeraakt.

Als u die aankoop heeft gedaan met een (prepaid) creditcard met aankoopverzekering, dan zijn uw nieuwe spullen gedekt tegen verlies of diefstal.

Betalen in hotels en restaurants

Binnen Europa kunt u in de meeste hotels en restaurants wel terecht met uw pinpas, maar toch kan het voorkomen dat uw pas geweigerd wordt. Een extra betaalmiddel zoals een prepaid Mastercard of VISA op zak kan dan extra dekking bieden.

Ski’s of snowboardspullen huren

Voor het ter plekke huren van skispullen of een snowboard uitrusting is een (prepaid) creditcard erg handig. De borg wordt dan bij het inleveren direct weer op de creditcard vrijgegeven.

Ook handig: