Cash Passport: de prepaid GWK creditcard

GWK Cash Passport

GWK Travelex is per 14 september 2019 gestopt met de uitgifte van nieuwe Cash Passport prepaid kaarten.

Bekijk een van de alternatieven.

Onderstaande informatie is ter naslag.

Cash Passport is de prepaid creditcard van GWK Travelex. De GWK Creditcard is bedoeld voor reizigers die op een handige en veilige manier hun reisgeld mee willen nemen. Het is eigenlijk de moderne versie van de traveler checques.

Met het GWK Travelex Cash Passport kunt u pinnen bij geldautomaten en wereldwijd zowel online als offline betalen overal waar MasterCard wordt geaccepteerd.

Ook als u niet op reis gaat kan deze prepaid creditcard van het GWK een nuttige aanvulling zijn op uw betaalmiddelen, bijvoorbeeld om online aankopen te doen als iDEAL niet geaccepteerd wordt.

De GWK prepaid creditcard in het kort:

 • Geen minimuminkomen vereist
 • Hoge bestedingslimiet
 • Bij verlies of diefstal kunt u de kaart laten blokkeren zodat uw geld veilig is
 • Wordt bij meer dan 34 miljoen locaties geaccepteerd
 • Direct leverbaar

Hoe werkt het GWK Cash Passport?

Het GWK Cash Passport is een debit card, beter bekend als een prepaid creditcard. Een prepaid creditcard werkt min of meer hetzelfde als een gewone creditcard, met het grote verschil dat u er eerst zelf geld op zet voordat u ermee kunt betalen.

U krijgt dus geen krediet. Voordeel hiervan is dat iedereen van 18 jaar en ouder ongeacht inkomen of BKR status een GWK prepaid creditcard kan aanvragen.

U kunt de kaart online bestellen en afhalen in een GWK Travelex vestiging. Het opwaarderen van de kaart kan ook in het GWK Travelex kantoor (neem uw legitimatie mee) of via bankoverschrijving.

Eenmaal geld op uw Cash Passport gezet kunt u hem gebruiken als een MasterCard creditcard.

Gebruik het GWK Cash Passport op reis

Het GWK Cash Passport is handig voor op reis. U kunt er online vliegtickets, hotels of bijvoorbeeld een visum mee betalen en het is veiliger dan grote sommen contant geld meenemen.

Als u de kaart verliest of als hij gestolen wordt kunt u 24/7 de helpdesk bellen om de kaart te laten blokkeren. Zo voorkomt u dat het geld dat op de kaart staat uitgegeven kan worden.

Een auto huren kan bij de meeste internationale autoverhuurders meestal helaas niet.

Gebruik de GWK creditcard thuis als prepaid creditcard

Ook als u niet op reis bent kunt u de kaart gebruiken. Bijvoorbeeld om te winkelen op Amazon, eBay, in de iTunes Store, in Google Play of in een van de vele andere buitenlandse webwinkels waar iDEAL niet wordt geaccepteerd.

Limieten op de kaart

Het gebruik van het Cash Passport is gebonden aan limieten. Hieronder een overzicht van de belangrijkste limieten. Bekijk voor een volledige overzicht de website van het GWK.

Limieten
Maximum bedrag opwaarderen per keer €7500,-
Maximum saldo op de kaart €7500,-
Maximum bedrag opwaarderen per jaar €25.500,-
Maximaal bedrag pinnen bij geldautomaten per dag €800,-
Maximaal bedrag betalen per dag €4000,-

Kosten GWK Cash Passport

Aan het gebruik van het GWk Cash Passport zijn kosten verbonden. We hebben de belangrijkste hieronder voor u op een rijtje gezet. Bekijk voor het volledige en meest actuele overzicht altijd de website van GWK Travelex.

Kosten
Eenmalige aanschaf: € 14,95 (in GWK Travelex vestiging)
€ 9,95 (bij online bestellen)
Opwaarderen saldo: 1% (min € 5, max € 10)
Betalingen: gratis (euro) / 5,75% (andere valuta)
Contant geld opnemen bij een pinautomaat: € 2,50
Maandelijkse kosten na 12 maanden inactiviteit: € 3,50

Nadelen van de GWK prepaid creditcard

Er zijn een aantal nadelen te benoemen aan het gebruik van de GWK prepaid creditcard. Niet alle nadelen zullen voor u gelden, dit hangt af van uw gebruik.

 • De kaart is niet te gebruiken op gokwebsites of websites voor volwassenen.
 • De kaart is niet te gebruiken in Cuba, Iran, Myanmar (Birma), Soedan en Syrië.
 • U kunt de GWK prepaid creditcard niet opwaarderen via iDEAL. U moet hiervoor naar een GWK Travelex kantoor of u kunt opwaarderen per bankoverschrijving naar een Engelse rekening. Dit laatste kan tot 5 werkdagen duren. Andere prepaid creditcards kunnen sneller opgewaardeerd worden.
 • De kaart is relatief duur in gebruik in vergelijking met andere prepaid creditcards.

Voordelen van de GWK prepaid creditcard

Enkele voordelen van het GWK Cash Passport ten opzichte van andere prepaid kaarten zijn:

 • U kunt kiezen voor een GWK creditcard in Euro, Britse ponden of Dollars. Als u bijvoorbeeld naar de VS reist is het handig om voor een kaart in Dollars te kiezen zodat u niet bij elke betaling de opslag voor de wisselkoers betaalt.
 • De kaart is direct leverbaar: in een GWK Travelex vestiging kunt u het Cash Passport kopen en opwaarderen en u krijgt hem direct mee. Als u de kaart online bestelt kunt u hem na 30 minuten afhalen in een vestiging.

GWK Creditcard kopen

Een GWK Creditcard kopen kan het makkelijkste en goedkoopst online. U geeft aan welk bedrag u op de kaart wilt zetten en waar en wanneer u de kaart wilt afhalen.

U betaalt cash of per pin bij het afhalen van de kaart.

↺ Bijgewerkt: 14 februari 2022