Air Arabia betalen met iDEAL (Geen creditcard nodig om tickets te kopen)

Heb je een Air Arabia ticket gevonden dat je graag wilt kopen, maar wordt er om een creditcard gevraagd? Geen nood:

In dit artikel lees je hoe je Air Arabia met iDEAL kunt betalen.

Normaal gesproken kan je Air Arabia tickets op de site van Air Arabia gewoon betalen met iDEAL. Toch komt het in sommige gevallen voor dat dit niet mogelijk is, meestal als je een vlucht boekt die niet vanuit Nederland vertrekt.

In dat geval kan je Air Arabia met iDEAL betalen via de volgende site:

Stap voor stap: vliegtickets van Air Arabia met iDEAL afrekenen

Volg de volgende stappen om een Air Arabia ticket met iDEAL te betalen:

  • Ga naar tix.nl.
  • Vul de vluchtgegevens in voor je reis, dus waarvandaan je wilt vliegen, je bestemming, de datum en het aantal reizigers. En klik op zoeken.
  • Kies de beste vlucht uit de getoonde resultaten
  • Klik op bestellen, rond je bestelling af en kies bij betaling voor de optie ‘iDEAL’.

Dat was het, je ontvangt je ticket per e-mail.

Let op dat je niet teveel betaalt

Net als bij andere prijsvechters zoals easyJet, Ryanair of Wizzair probeert de maatschappij je tijdens het boeken extra dingen aan te smeren waardoor de prijs van je ticket uiteindelijk hoger uitvalt. Let dus bij het boeken goed op dat je niet voor onnodige extra’s betaalt.

Vlieg je alleen, dan is het bijvoorbeeld zonde om voor je zitplaats te betalen, tenzij je gehecht bent aan je favoriete stoel natuurlijk.

Zorg er ook voor dat je bij het bestellen je naam precies zo invult als hij in je paspoort staat. Als dit afwijkt zal je op het vliegveld moeten betalen voor een wijziging in je ticket en dat kan flink oplopen.

Contact opnemen met Air Arabia

Mocht je vragen hebben over je vlucht met Air Arabia, bijvoorbeeld over de hoeveelheid bagage die je mee mag nemen, het inchecken of iets anders, dan kan je contact met Air Arabia opnemen via hun website.

De contactgegevens en antwoorden op de meest voorkomende vragen vind je hier.

Air Arabia betalen met een prepaid creditcard

Boek je vaker vliegtickets online waarbij je net als bij Air Arabia iDEAL niet kunt gebruiken? Dan zou je kunnen overwegen om een prepaid creditcard aan te schaffen.

Iedereen kan een prepaid creditcard aanschaffen, ongeacht inkomen of schulden. Je zet er zelf tegoed op via overboeking of iDEAL en je kunt er online mee betalen als er om een creditcard wordt gevraagd.

Gerelateerde artikelen

Andere vliegtickets die u zonder creditcard kunt boeken: