WizzAir betalen met iDEAL

WizzAir betalen met iDEALLange tijd was WizzAir betalen met iDEAL niet mogelijk als je de tickets op de site van Wizz Air wilde kopen (net zoals bij veel prijsvechters zoals easyJet, Ryanair of Eurowings).

Inmiddels kan je Wizz Air tickets zonder creditcard betalen via hun eigen site. Toch kan het voorkomen dat iDEAL in sommige gevallen niet beschikbaar is als betaalmogelijkheid.

Wil jij Wizz betalen met iDEAL maar lukt dit niet, lees dan snel verder.

In dit artikel zullen we kijken welke opties je hebt om je Wizz tickets te betalen.

Betaalmogelijkheden WizzAir

WizzAir tickets kan je op de volgende manieren betalen:

  • Creditcards
  • Debitcards
  • Bankoverschrijving
  • Voucher
  • Ticketsites

WizzAir betalen met iDEAL

Voor de meeste Nederlanders zou Wizz Air betalen met iDEAL de makkelijkste methode zijn. Hoewel dit niet kan op de site van Wizz, kan je wel betalen met iDEAL als je kiest voor betaling via een ticketsite, of bij betaling via een debitcard.

Betalen via een ticketsite

Betalen via een ticketsite is de snelste methode, hiermee kan je binnen 5 minuten je Wizz tickets in de pocket hebben.

Het werkt als volgt. Ga naar een van de volgende sites:

Voer hier uw reisgegevens (bestemming en data) in en klik op zoeken. Deze sites zoeken naar alle mogelijke vluchten voor uw route. Als WizzAir op de route en de dagen dat u wilt reizen vliegt dan verschijnen de tickets tussen de resultaten. Soms is een andere airline goedkoper, dan kunt u die uiteraard nemen. Als het Wizz ticket het goedkoopst is, dan kiest u voor die.

Ticket gevonden? Klik op boeken en volg de stappen. Als u bij afrekenen bent aangekomen zult u zien dat u de mogelijkheid hebt om uw WizzAir ticket te betalen met iDEAL.

Betalen via overboeking

Een andere mogelijkheid om Wizz Air tickets te betalen zonder creditcard is bankoverboeking. Deze methode wordt ondersteund door Wizz Air en u kunt hiermee uw tickets boeken via de site van Wizz.

Het werkt als volgt:

  • Zoek op de site van Wizz naar tickets
  • Kies het ticket dat u wilt hebben
  • Kies tijdens het boeken voor betalen via overschrijving
  • U moet nu binnen 24 uur het bedrag overboeken via de instructies die u van Wizz krijgt

Met deze methode duurt het boeken iets langer, nadat u de tickets heeft besteld en het bedrag heeft overgemaakt duurt het maximaal 5 dagen voordat u bevestiging krijgt van Wizz.

Wilt u uw tickets snel hebben dan is deze methode dus minder geschikt dan boeken via een ticketsite. Wel is deze methode iets goedkoper omdat de ticketsite ook nog iets aan de transactie moet verdienen.

Betalen via een debitcard en iDEAL

WizzAir betalen met iDEAL kan ook door gebruik te maken van een debitcard. Een debitcard is een prepaid creditcard.

Wilt u uw Wizz tickets snel in huis hebben en heeft u nog geen debitcard, dan is deze methode niet geschikt, want dan moet u eerst nog een debitcard kopen. Heeft u nog even tijd en boekt u vaker tickets online, dan loont het zich om een debitcard aan te schaffen.

Een debitcard is dus een prepaid creditcard, dat wil zeggen dat u hiermee kunt betalen zoals u met een reguliere creditcard ook zou kunnen. Het verschil is dat u geen krediet krijgt, maar dat u zelf geld op de kaart zet, via overboeking of iDEAL. Dit geld kunt u vervolgens uitgeven. Via een debitcard kunt u dus Wizz Air tickets kopen met iDEAL.