Wizz Air betalen met iDEAL

Lange tijd was Wizz Air betalen met iDEAL niet mogelijk als u de tickets op de site van Wizz Air wilde kopen (net zoals bij veel prijsvechters zoals easyJet, Ryanair of Eurowings).

Inmiddels kunt u Wizz Air tickets zonder creditcard betalen via hun eigen site. Toch kan het voorkomen dat iDEAL in sommige gevallen niet beschikbaar is als betaalmogelijkheid.

Wilt u Wizz betalen met iDEAL maar lukt dit niet, lees dan snel verder.

In dit artikel zullen we kijken welke opties u heeft om Wizz tickets te betalen.

Betaalmogelijkheden Wizz Air

Wizz Air tickets kunt u op de volgende manieren betalen:

  • iDEAL
  • Creditcards
  • Debitcards
  • Bankoverschrijving
  • Voucher
  • Ticketsites

Wizz Air betalen met iDEAL

Voor de meeste Nederlanders is Wizz Air betalen met iDEAL de makkelijkste methode. Dit kan in principe direct via de site van Wizz.

Toch komt het soms voor dat betalen met iDEAL niet lukt. Als dit bij u het geval is, dan kunt u wel betalen via een van de volgende opties:

Betalen via een ticketsite

Boek uw Wizz tickets via een ticketsite en betaal met iDEAL.

Het werkt als volgt. Ga naar de volgende site:

Voer hier uw reisgegevens (bestemming en data) in en klik op zoeken. Deze sites zoeken naar alle mogelijke vluchten voor uw route. Als Wizz Air op de route en de dagen dat u wilt reizen vliegt dan verschijnen de tickets tussen de resultaten. Soms is een andere airline goedkoper, dan kunt u die uiteraard nemen. Als het Wizz ticket het goedkoopst is, dan kiest u voor die.

Ticket gevonden? Klik op boeken en volg de stappen. Als u bij afrekenen bent aangekomen zult u zien dat u de mogelijkheid hebt om uw Wizz Air ticket te betalen met iDEAL.

Betalen via overboeking

Een andere mogelijkheid om Wizz Air tickets te betalen zonder creditcard is bankoverboeking. Deze methode wordt ondersteund door Wizz Air en u kunt hiermee uw tickets boeken via de site van Wizz.

Het werkt als volgt:

  • Zoek op de site van Wizz naar tickets
  • Kies het ticket dat u wilt hebben
  • Kies tijdens het boeken voor betalen via overschrijving
  • U moet nu binnen 24 uur het bedrag overboeken via de instructies die u van Wizz krijgt

Met deze methode duurt het boeken iets langer, nadat u de tickets heeft besteld en het bedrag heeft overgemaakt duurt het maximaal 5 dagen voordat u bevestiging krijgt van Wizz.

Wilt u uw tickets snel hebben dan is deze methode dus minder geschikt dan boeken via een ticketsite. Wel is deze methode iets goedkoper omdat de ticketsite ook nog iets aan de transactie moet verdienen.

Boeken met een prepaid creditcard

Als alternatief voor iDEAL of overboeken kunt u een prepaid creditcard gebruiken.

Als u direct wilt boeken is dit geen optie, maar heeft u nog even tijd en boekt u vaker tickets online, dan loont het zich om een prepaid creditcard aan te schaffen. U heeft de kaart na bestelling binnen enkele werdagen in huis.

Prepaid creditcards kunt u hier vergelijken.

Gerelateerde artikelen

Andere vliegtickets die u zonder creditcard kunt boeken: